Cornucopia?

Aktuellt

Lysa lanserar hållbart sparande - erbjudande om rabatt på förvaltningsavgift

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Lysa och ska betraktas som reklam. Robotrådgivaren Lysa lanserar nu ett etiskt hållbart spara...

2010-08-19 09:45

Aftonbladets dubbelmoral

Kommer ni ihåg Aftonbladets hets mot fd arbetsmarknadsministern, där man drog fram ett högst tvivelaktigt vittne som påstod att fd ministern köpt sex innan han blev minister?

Nu kan vi läsa hur två mellansvenska socialdemokratiska politiker ertappades med byxorna bokstavligen nere i en LO-lägenhet dit de tagit med personer de betalat för sex. Ertappades av polisen. Inga anonyma vittnen här inte.

Aftonbladet hade i exakt åtta minuter ute detta på sin hemsida med stora, men förvisade sedan rubriken till den lilla TT-tickern ute i marginalen. Den finns dock kvar på Schibstedt-koncernens andra tidning SvD. När sossar bevisligen köper sex och använder LO:s lägenheter till att konsumera tjänsten så tiger alltså Aftonbladet.

Dubbelmoral, anyone?

Ingen är förstås överraskad.

Eftersom det hela är bevisat och bevittnat av polisen så borde förstås Aftonbladet lägga ut namnen på politikerna, precis som de gjorde med fd arbetsmarknadsministern.

Tillägg: Nu har Aftonbladet ute en artikel, men lägger fortfarande inte ut namn och bild på de socialdemokratiska horbockarna. Tydligen är det så att om man ertappas med byxorna nere och även erkänner, så slipper man hängas ut i Aftonbladet. Fd arbetsmarknadsministern förnekar att han skulle vara skyldig, och blev alltså uthängd.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

37 kommentarer:

 1. Javisst är det märkligt att Lena Melin inte gick igång på detta när herrarna bosktavligen ertappades med brallorna nere.

  SvaraRadera
 2. Mads: Lena Smellin' menar du. Saknar allmänintresse när det inte är en politiker, antar jag hon skulle förklara det med.

  SvaraRadera
 3. På samma sätt borde man namnge "Fotbollsstjärnan" som spelar i AIK och den förre landslagsmålvakten eftersom man i dessa fall har ett helt åtal.

  SvaraRadera
 4. Behovet av sexuella tjänster för socialdemokrater är tydligen högre
  än behovet av hushållsnära tjänster för dubbelarbetande kvinnor.

  SvaraRadera
 5. Det fina med dubbelmoral är att när den ena är förbrukad så har man ju ändå en kvar. Nu förväntar
  jag mig att man från Aftonbladet startar en ny
  stening i talibanstil av både hyresvärd och de båda partifunktionärerna

  SvaraRadera
 6. http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7639182.ab

  Fast nu har det blivit en hel artikel av det.

  SvaraRadera
 7. Räcker inte. Jag vill ha namn och bild. Eller slipper man det om man erkänner, och Aftonbladet hänger bara ut personer som nekar?

  SvaraRadera
 8. Sådant här bestäms no efter hur intressant det bedöms för läsarna, skulle jag tro. Littorin är en känd person, vars outning kunde sälja fler lösnummer. De här lokala sossepolitikerna har sannolikt de flesta aldrig hört talas om.

  SvaraRadera
 9. OliverLangley2010-08-19 10:22

  Ja, alla som köper sex är ju socialdemokrater. Det vet ju alla..
  Inte en enda borgerlig människa har eller kommer köpa sex...
  Dubbelmoral var ordet. Finns inom alla färger.

  SvaraRadera
 10. Så vad du säger Markus är att Aftonbladet hängde ut fd arbetsmarknadsministern för att tjäna pengar?

  SvaraRadera
 11. Snarare så att Littorins uthängning gav fler politiska poäng än vad gubbarna från Knäckebröhult skulle ge.

  SvaraRadera
 12. "Men strunt är strunt och snus är snus, om än i polisiära promemorior." citat Palme när han förnekade att Justitieministern Geijer legat med minderåriga tjejer och betalat, sossedubbelmoral!

  SvaraRadera
 13. Jag håller med "Cornucopia?" till 100%! Borde inte detta vara olagligt? Förtal av ena blocket men att inte redovisa namn på personer i andra blocket som uppenbarligen är skyldiga!
  /Jakob

  SvaraRadera
 14. Har ju inte sett alla artiklar själv i Aftonbladet, men när Lena Mellin som ansvarig utgivare kommenterade Littorinpubliceringen sa hon att man från början inte nämnde Littorins namn, inte ens vilket parti det gällde.
  Men om dessa två torskar inom S skulle gå ut i en presskonferens och förklara sina avgångar med att pressen förföljer dem skulle mycket sannolikt även deras namn förevigas i trycksvärta.

  SvaraRadera
 15. Frågan är hur man skall komma åt aftonbladet. Istället för att bara fokusera på melin borde man gå på ägarna och annonsörerna.

  SvaraRadera
 16. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 17. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 18. Poliserna som olagligt gick in i lägenheten hade garanterat alliansens välsignelse.
  Denna valrörelse är nog den smutsigaste vi sett hittills.
  Man gör vad som helst för att få skjuta motparten i sank.
  Jag tycker också att alla partier borde ha en paroll "Förbjud allt".
  Politik är nog bland det skitigaste jobb man kan tänka sig.

  SvaraRadera
 19. BAYLAN som nu vill att (S)exköparna skall åka ut med huvudet före har ju knappast rent mjöl i pungen han heller;

  http://www.expressen.se/1.188517

  SvaraRadera
 20. Cornucopia, hela frågeställningen är felaktig. Man kan inte använda orden "Aftonbladet" och "moral" i samma mening! De har ingen som helst moral - inte ens dubbel sådan. Det enda de är ute efter är att sälja lösnummer. Nu hängde jag inte riktigt med i Littorinaffären när det begav sig, men var det inte så att han avgick just pga. att han och hans familj ville slippa skandalkåta journalister? Och då blev Aftonbladet sura, tog fram stora spaden, gjorde lite "grävande journalistik" på Aftonbladsvis. Men det enda man hittade var en hundbajs, så man polerade till den och ställde ut den på löpsedeln...

  SvaraRadera
 21. Sant. Samtidigt tänker jag att ett par kommunfullmäktigekandidater inte smäller lika högt som en minister.

  Den verkliga frågan är vad som hänt om det varit tex Östros.

  SvaraRadera
 22. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 23. https://www.flashback.org/t1273377p14

  Som vanligt tar det inte lång tid för Flashback.

  SvaraRadera
 24. Jag har tagit bort två inlägg som spekulerade i en kvällstidnings ansvarige utgivares alkoholproblem samt en kvällstidnings ansvarige utgivares sexköp i Gambia. Jag har även tagit bort de förmodade namnen på de misstänkta socialdemokratiska sexköparna.

  Till skillnad mot Piratpartiet och Wikileaks vill jag inte hänga ut personers privatliv med namn på Internet, oavsett om det är en fd arbetsmarknadsminister eller en chefredaktör på en kvällstidning. Om de nu inte själva erkänner och träder fram med namn, som t ex (s) partiledare Mona Sahlin som öppet erkänt att "hon tagit ett förskott på lönen, det kan väl alla göra...".

  Min spekulation om dubbelmoral hos Aftonbladet handlar om att Aftonbladet lägger ut namn om det är en (m)oderat som nekar ett preskiberat påstått brott med anonymt vittne, men inte om det är två (s)ocialdemokrater där bevisföringen är graverande stark.

  Däremot kan man som alltid läsa allting på Flashback.

  SvaraRadera
 25. klippt från wikipedia:
  "Aftonbladet är en svensk kvällstidning som betecknar sig som en "oberoende socialdemokratisk" tidning."

  det kanske inte ursäktar någon dubbelmoral, men svarar nog på varför de inte publicerar just sossar. ser ni inte valflaggorna i vinden? =)

  SvaraRadera
 26. Hej Cornucopia
  De borttagna kommentarerna ligger fortfarande kvar i fältet senaste kommentarer. För din info.

  /Solidus

  SvaraRadera
 27. Försvinner snart, cacheproblem.

  SvaraRadera
 28. Hade det varit danmark eller tyskland hade inget höjt på ögonbrynen, varför är det förenat med häxjakt i sverige ?

  Koppleri och trafficking är en sak, att ha ett generellt förbud mot sexköp som idag som dessutom är något sorts genusbrott där bara den manliga parten åtalas är ju sinnessjukt.

  I de flesta av våra grannländer nedåt kontinenten är det något självklart att man inte kan lagstifta emot två vuxna människor som har sex emot pengar.

  I både danmark och tyskland är bordeller ett helt normalt inslag, här i sverige ska män (finns kvinnor som sexköper också men mest män) jagas med specialutbildade poliser, helt sjukt !

  SvaraRadera
 29. Det är en annan diskussion.

  Det finns en politisk majoritet för att ha det som vi har det, men att då politikerna själva visar sig bryta mot denna lag blir ju också dubbelmoral. Den stackaren som nu blev påkommen med byxorna nere säger sig "må jättedålig". För att han blev påkommen... Tror knappast han hade gråtit ut annars.

  Tänk vilken otur. Första gången han köpte sex någonsin, och vips så stod polisen och tog foto på honom när han var igång. En del är födda med otur helt enkelt. Klart grabben mår dåligt...

  SvaraRadera
 30. Appropå vad man tar upp och inte: Du missade inte cornu att en rote JAS plan skickades upp för att undersöka ett Norweiganplan som inte var kontaktbart på en timme i Juli va ? :)
  Appråpå den tyska kränkningen av vårt vatten häromsistens...
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/norwegian-det-var-inte-nodvandigt_5157467.svd
  /K

  SvaraRadera
 31. Det är ju Aftonbladet själva som "avslöjat" hela historien (enligt AB själva alltå):
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7639182.ab

  SvaraRadera
 32. Men snälla söta konspirationsteoretiker! Det är ju Aftonbladets avslöjande! De hade det över hela löpsedeln och förstasidan på papperstidningen. Att de inte avslöjar namnet på två hobbypolitiker i några kranskommuner är väl inte konstigt - det är ju inget allvarligt brott det handlar om, i lagens mening (dagsböter). Det är väl LITE skillnad när det handlar om en minister, som dessutom avgått till följd av anklagelsen!

  SvaraRadera
 33. @Björn johnson: Du kan lägga ner. Det handlar inte om vad som är sant respektive falskt längre. Axiomet säger att Aftonbladet bara avslöjar borgerliga politiker.
  Kom ihåg att valrörelser handlar bara om känslor, inte fakta. Berlusconisamhället är redan här.

  //Håkan

  SvaraRadera
 34. Jag kan väl hålla med, men dessa killar är ju faktiskt inte offentliga personer på samma sätt, trots att de sysslar med politik. Vad jag vet är de kommunalpolitiker, och då brukar man inte driva något mediarev på samma sätt vilket jag ändå tycker är både rimligt och bra, då det finns en gräns för vilka personer som har så betydelsefulla poster att de bör bli uthängda.

  Sen kan man ju hoppas att de lärt sig något av littoringrejen, i och med att de fick så mycket skit för att smutskasta en odömd.

  SvaraRadera
 35. Jag undrar om man ska trycka upp nya valsedlar i Norrköping och Söderköping?

  SvaraRadera
 36. Tack för detta intressanta inlägg Cornu!
  Delar din uppfattning till fullo, dubbelmoral är bara riktnummret.

  Tyckte ett tag att du spårat ut lite i din böjelser till att misskreditera vänstern. T ex när Du m fl tolkade in allt tänbart konstigt i att Ohly inte mest lätt som en duracel docka som bara har en replik i kofferten när den här färsking till reporter försökte pressa honom på nån fråga (kaxig rep iofs).

  Mer sånna här sakliga inlägg uppskattas, sjunk inte ner till politikernas träskmarker!

  /P

  SvaraRadera