Cornucopia?

Aktuellt

Jämför dig inte med andra - om du inte vill vara bitter - sätt upp dina egna mål och jämför med dig själva!

"If you compare yourself with others, you may become vain or bitter, for always there will be greater and lesser persons than yoursel...

2010-07-08 09:32

Dödskorset passerat för S&P-500 trots gårdagens rally

Trots gårdagens rally under bödelns yxa, så passerade MA50 ner genom MA200 för S&P-500 igår.

Det är inte utan att man börjar undra lite om det är en slump att S&P-500 visar sin största uppgång en enskild dag sedan i maj, exakt samma dag som MA50 bröt ner? Samling kring flaggan ledd av plunge protection teamet?

Som jag ser det har inget ändrats, det är fortfarande sälj som gäller, såväl på börsen som i oljan.

Tillägg: Angående kommentar att MA200 måste vara fallande för att denna långsiktiga signal skall vara relevant, så är just MA200 nu fallande för S&P-500.

Syns bättre om man zoomar in, se chart ovan, det ljusaste strecket är MA200. Klicka på charten ovan så ser du att MA200 började falla i slutet av juni.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

10 kommentarer:

 1. 1........För att ett "dödskors" (säljsignal) skall vara giltigt ska båda mdl-värdena vara sjunkande. Det är de inte i det här fallet.

  2....har lite svårt se vilka mdl-värden du använder här men det tycks inte vara de klassiska 200 dgrs och 50 dgrs man brukar använda sig av i samband med "dödskors". Fick man använda sig av vilka mdl-värden som helst skulle man hitta mängder med dödskross praktiskt taget jämt och begreppet bli så urvattnat att det förlorar sin mening. Hursomhelst måste man vara konsekvent i förh till de tidshorisonter man normalt tradar.

  SvaraRadera
 2. Joakim Persson2010-07-08 10:37

  På med foliehatten!

  "Fooled by randomness" tror jag mer på här, som med den mesta TA:n... Nå, vi får se.

  Som ett komplement till charterna, varför inte lägga ut en logg med alla köp- och säljsignaler, så att det går att se om det finns något signifikant samband mellan TA och "överavkastning"? Annars blir det tämligen subjektivt...

  SvaraRadera
 3. Anonym 10:27, om du tittar noga (syns om man zoomar in i själva programmet, som du förstås inte har framför dig) så är MA200 fallande sedan några dagar. Så enligt 1. så är det visst ett dödskors.

  Jag använder för övrigt vanligt rakt glidande medelvräde här.

  Joakim Persson, tidigare lade jag ut varenda signal för alla de papper jag bevakade, och i vissa papper (ex: DNO) fungerade modellen inte alls. I övriga var träffsäkerheten 75-90%.

  SvaraRadera
 4. anonym igen:

  kommentarerna gällde alltså det visade diagrammet där vid närmare betraktelse 26,12,9 mdl-värden tycka ha använts. Bortsett från att diagrammet och texten inte hängde ihop, kan texten mkt väl vara korrekt lite beroende på typ ab mdl-värden (ema eller sma). Orkar inte se efter....

  SvaraRadera
 5. Anonym, det blir kanske lite förvirrat då jag visar två samtidiga modeller i charten. Med det aktuella dödskorset MA50/MA200 så pratar jag bara om de tunna grå linjerna, resten kan man bortse från.

  SvaraRadera
 6. Joakim Persson2010-07-08 10:49

  Cornucopia: OK. Finns det en anledning till att du inte gör detta längre?

  Det har ju visat sig empiriskt svårt att visa att TA kan ge överavkastning, men om du kan motbevisa så är det ju en ganska trevlig gest mot läsarna (och för dig själv?).

  Har sett många som menar att träffsäkerheten på TA är i de regionerna, men tyvärr inte så många konkreta resultat som man kan gräva i och därmed utveckla sin trading från. Det vore till exempel intressant att se en simulering på vad aktiv trading baserat på tex "MA50 korsar MA200" kan ge för resultat...

  SvaraRadera
 7. cornucopia sa: "Med det aktuella dödskorset MA50/MA200 så pratar jag bara om de tunna grå linjerna"

  OK då förstår jag diagrammet bättre....men om du ser noga efter så ligger 200 dgrs fortfarande svagt stigande i själva korset. Eller möjligen lite välvilligt horisontellt. Den är i vart fall inte sjunkande. Det räcker inte (om man ska vara petig att 200 dgrs börjar sjunka strax efter korset.

  Anledningen till frågan är känslig beror på att när 50 dgrs skär ett stigande betraktas den signalen av många utövare som att man skall söka bottnar (buy the low) och att det kommer minst ett större återslag innan ev (inte säkert)nedgången fortsätter. I det aktuella fallet kan vi väl vara överens om att the jury is still out.

  SvaraRadera
 8. Nej, MA200 är faktiskt fallande, se tillägg ovan.

  Visst är juryn fortfarande ute, och så är det alltid.

  Lägger ut ett nytt inlägg strax.

  SvaraRadera
 9. Hej C! I dag läser vi den 15 juli. Har Din åsikt om dödskorset förändrats nu? Hur ser Du på oljebolagen under hösten?

  MVH
  Höggeröd

  SvaraRadera