Cornucopia?

2010-06-28 08:19

TA: Transocean, Pride och Diamond Offshore

Börserna håller på att vända nedåt, vilket man förstås kan säga massvis om. Men det tänkte jag inte göra idag.

En av de kära läsarna efterfrågade teknisk analys på bland annat Transocean (NYSE:RIG) och Pride International (NYSE:PDE). Nej, det rör sig inte om sommarens parader, utan om bolag i offshorebranschen i USA, med fokus på djuphavsborrning. Jag tar även en titt på Diamond Offshore (NYSE:DO) nedan.

Transocean, vars rigg Deepwater Horizon låg bakom miljökatastrofen i Mexikanska Gulfen, ligger faktiskt kvar i köp efter senaste signalen.

Däremot håller MACD på att dra ihop sig, och MA5 är fallande mot MA14, så jag väntar mig en säljsignal snart. Förhoppningsvis har man redan stoppat ur sig om man köpte på köpsignalen. Åtminstone har aktien tillfälligt visat styrka, till skillnad mot den fallande kniven BP, som till skillnad mot Transocean har det juridiska och ekonomiska ansvaret för olyckan.

Pride International har återigen gett sälj, trots att bolaget inte är inblandat i katastrofen.

Även Diamond Offshore har gett säljsignal.

Den tillfälliga uppgången i offshorebolagen var just tillfällig, och kanske mer driven av den generella återhämtningen på börsen än av fundamenta. Stor osäkerhet om hur framtiden ser ut för offshorebranschen råder alltjämt, och drabbar alla bolag får man förmoda, inte bara Transocean. Ger nu börserna också säljsignaler så skall man definitivt inte ligga inne i sektorn.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

3 kommentarer:

 1. Frågan är väl också hur nedanstående "nyhet" kommer att påverka:
  https://www.nordnet.se/mux/web/analys/nyheter/visaNyhet.html?itemid=134300002&sourcecode=sixn

  SvaraRadera
 2. Försäkringsfråga, drabbar knappast Transocean i slutändan, men till 18 advokater med biträden fått köra igenom det här några vändor inför domare så lär det väl vara en viss osäkerhet för Transocean-aktien.

  SvaraRadera
 3. Har haft Pride och Noble i 3-4 år, och det tänker jag fortsätta med. Kanske öka på lite i Noble till och med, eller köpa Seadrill. Vill man hålla sig onshore kan man med fördel titta på Baker Hughes, som jag dock inte har aktier i.

  /Starvid

  SvaraRadera