Aktuellt

Nya extrema Ygeman-rekord för elpriserna - 630 öre per kWh i södra Sverige på måndagen den 29:e november

"Vi har inte elbrist." - energiminister Anders Ygeman (S) till Expressen 8:e september 2021 Nordpool har nu fastställt elpriserna ...

2010-06-29 07:41

TA: Endast Sverige och Tyskland utan säljsignaler. Än.

De flesta av de börsindex börsindex jag följer som inte redan hade gett säljsignal jag säljsignal med gårdagens handel. Undantagen är bara Stockholms OMXS30 och Tysklands DAX.


Som man dock ser är säljsignalerna inte långt borta för både Sverige och Tyskland, och den tidiga indikatorn PSAR har redan sagt sälj även här. Vänta er säljsignaler med dagens handel. Har man inte redan stoppat ur sig och tagit vinsterna från uppgången så är det hög tid att gå ur.

En titt på några andra index.

Frankrike och CAC-40 ovan.

S&P:s Torontoindex ovan. Råvarubolagstunga Torontobörsen hänger på den nedgång i råvaror jag skrivit om tidigare.

London och FTSE-100 ovan.

Mest väsentligt är förstås hur det ser ut i USA, specifikt S&P-500. Här fick vi också en säljsignal med gårdagens handel.

Här är 1050 avgörande som stöd på nedsidan, faller det lär vi få se nya bottnar för index.

Vänner av ordning påtalar att tidigare återhämtningssignaler var falska, och gav inga bra affärer, om man nu inte körde med en väldigt tight uppflyttad stoploss. Så varför skulle dessa rätt sena säljsignaler vara ett dugg bättre? Visst är det så, och signaler skall tas för vad de är. Mestadels rör sig ovanstående om sälj/neutral, och täta signaler åt motsatta håll betyder framför allt osäkerhet.

When in doubt, stay out.

Bankkonto och hängmattan känns nog helrätt just nu. Marknaden är inte lugn, och dagens generalstrejk i Grekland visar att det inte är så enkelt att genomföra nödvändiga åtgärder för att motarbeta skuldkrisen.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar