Cornucopia?

2010-06-03 07:29

Positivt på börserna och köpsignaler

I Nordamerika steg börserna ordentligt igår, med t ex NASDAQ +2.64%. De kraftiga uppgångarna fortsätter nu i Asien. Skall man återigen se Australien som vägledande för hur Europa kommer öppna handeln så ser det positivt ut.

Nu när gårdagens handel är avslutad så kan man bekräfta den kortsiktiga köpsignalen från igår.

Även Hang-Seng ser ut att ge köpsignal idag, men handeln är som sagt inte avslutad ännu.

Det rinner in rätt många köpsignaler i de individuella papper jag bevakar, men jag lägger som bekant inte längre ut dessa rutinmässigt. Vi nöjer oss med ett exempel, nämligen oljebolaget Black Pearl (TSX:PXX,OMX:PXXS SDB).

Parabolic SAR ger signal, MACD har gett signal och WMA5 har nu brutit upp genom WMA14. Till detta kommer klimatet positivt läge på Stockholmbörsen och köpsignal på oljepriset. Ser alltså bra ut. Intresseklubben kan också notera en köpsignal i den nordamerikanska fossilgasen.

Noterar i övrigt att TT/AFP är lite långsamma i sin bevakning av USA:s statsskuld och först nu på morgonen kablar ut att den passerat 13 000 miljarder USD eller 90% av BNP. Alla vi andra såg ju det för redan för en vecka sedan.

I sina utskick till betalande prenumeranter tror bloggrannen Tobbe Rosén på Winning Trading att dollarn toppat och nu skall ner, vilket ligger i linje med att börserna stiger. Därmed flyttas pengar bort från de amerikanska statspappren och in på världens börser igen, vilket får dollarn att falla.

Å andra sidan kan man på Bloomberg läsa att Iran skall dumpa 45 miljarder euro och istället köpa guld och dollar. Lite lustigt i sig, då Iran slutade handla olja i dollar och bytte till euro, men nu upptäckt att euron också är en fiatvaluta. 45 miljarder euro ligger i linje med hur mycket nya euro som ECB tryckt upp på sistone för att rädda franska banker omvägen via grekiska statsobligationer.

Man kan också notera att enligt en opinionsundersökning vill nu bara 25% normalbegåvade svenskar införa euron som valuta i Sverige. Den europeiska skuldkrisen har gjort sitt för att på ett år halvera stödet för euron i Sverige. Undrar om en del normalbegåvade politiker fortfarande vill ha en ny folkomröstning i frågan? Tror att det kommer bli lite tyst från (fp) om euron ett tag nu...

Tillägg: Så sent som igår argumenterade Carl Hamilton (fp, ej MUST/KSI) med en normalbegåvnings envishet fortfarande för att Sverige skall införa euron, och ser krisen som ett argument för ett införande. Återigen visar sig folket vara betydligt intelligentare än de som endast kunde bli politiker.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

5 kommentarer:

 1. God Morgon!

  Herr Hamilton ( FP ) skrev senast igår ett inlägg i SVD om att vi NU ska införa Euron!!

  SvaraRadera
 2. Där försvann några (fp)-väljare till alltså. Är de ens kvar i riksdagen efter valet tro?

  SvaraRadera
 3. Vi kan väl hoppas att så inte blir fallet!

  SvaraRadera
 4. Vad gäller Australien är det fördelaktigt för dig om du är mycket försiktig då MA 200 sedan 18 maj går sidledes, efter att ha varit positiv sedan 31/8-2009.

  Allmänt gäller att MA200 sätter trenden, "är trenden", och att ta position mot trenden är inte att rekommendera. Iallafall inte om du tänker på längre positioner

  /Dragos

  SvaraRadera
 5. Lusläser man Hamilton ser man att han nu intagit en ny ståndpunkt. Inget snack om folkomröstningar längre, "beslutet bör tas under nästa mandatperiod". Arrogansen har fått ett ansikte till.

  SvaraRadera