Cornucopia?

2010-06-14 06:10

Positivt på Asienbörserna

I Australien har börsen stängt idag den 14:e juni, och det skålas den brittiska drottningens väl på hennes födelsedag. Så jag kan inte rapportera hur All Ordinaries-indexet utvecklas.

-"No worries, mate", som man säger down under (alltså på riktigt, jobbade några år med en australiensare, och han levde klichén. No worries.). Istället tittar vi på Hang Seng och Nikkei.

Japanska Nikkei-225 ligger fortfarande i sälj, och ligger nära att invertera den långsiktiga trenden i MA50/100/200. För dagen stiger dock börsindex, vilket bådar gott för Stockholmsbörsen och Europabörserna senare idag.

Även Hang Seng i Hong-Kong stiger, och ligger sedan en tid i kortsiktig köp.

Den långa trenden är dock ner i Hang Seng.

Även S&P 500-terminen är positiv, så en rimlig gissning är att Stockholmsbörsen öppnar uppåt, liksom naturligtvis även S&P-500. Mycket kan dock hända innan eftermiddagen, men på den positiva sidan så föll VIX ganska kraftigt i fredags och slutade under 30.

För tillfället betyder det åtminstone en ökad riskaptit i USA och en rejält minskad risk för börskrasch.

OMXS30 ligger fortfarande kvar i köp, men har ännu inte testat ett möjligt motståndsområde i intervallet 1028-1030.

Återstår att se om det blir ett försök under dagen.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar