Cornucopia?

2010-06-08 06:47

Positiv öppning på tisdagen?

Igår skrev jag att S&P-500 låg över ett stödområde, citat:

"För USA sätter taktpinnen. S&P-500 ligger strax ovanför ett stödområde i intervallet 1040-1050. Ryker detta så blir det inte roligt, men vi kan lika gärna få se en samling runt flaggan (eng flagpole rally), skuldkris för Ungern eller ej."

Det blev mycket riktigt en samling kring flaggan, och även om S&P-500 föll under gårdagen så höll stödet.

Den långsiktiga trenden är intakt, även om index fortfarande ligger i kortsiktigt sälj. MA50/100/200 håller dock på att dra ihop sig, men det är fortfarande för tidigt att tala om ett omslag i de längre trenderna. Det är rimligt att S&P-500 nu vänder upp efter att stödet åtminstone tillfälligt hållit.

Naturligtvis kan allt ändra sig beroende på nyheter under dagen, men överlag känns läget positivt för stunden.

Flyttar vi oss till Australien, så stiger mycket riktigt All Ordinaries under morgonen.

Detta stärker tesen att även Europabörserna och Stockholmsbörsen skall upp inledningsvis. Även Hong-Kong och Tokyo stiger. Samtidigt ser man att Australien nu ligger mycket nära att helt vända på de långa trenderna och hamna i en negativ långsiktig trend.

Med gårdagens handel slog det franska indexet CAC-40 om och ligger nu i en långsiktig negativ trend, med MA-200 överst, och MA-100 under och MA-50 i botten.

Man bör alltså ignorera den tillfälliga kortsiktiga köpsignalen som kom för några dagar sedan i CAC-40. Finns ingen anledning att ligga på franska börsen nu. Sist detta skedde i Frankrike var vid årsskiftet 2007-2008, inför den stora utförslöpan mot börsbotten i mars 2009. Det är ner som gäller i Frankrike nu.

Stockholmsbörsen och OMXS30 ligger kvar i både kortsiktigt och långsiktigt köp.

Index höll sig dock under MA100 under gårdagen, och vi får se om börsen orkar upp över detta. Antagligen inte. Men öppnar positivt borde vi göra.

På råvarusidan så fortsätter den nordamerikanska fossilgasen att stärkas, tvärt mot oljan och börsen. ETF:en US Natural Gas (NYSE:UNG) nedan.

Sett till värmevärdet så kan fossilgasen nästan trefaldigas i pris mot idag i jämförelse med oljan, så pass nedtryckt är priset. Energiarbitrage bör inte existera över tiden. De underliggande fossilgasterminerna befinner sig dock i contango, så UNG kommer inte kunna stiga med priset hela vägen, eftersom terminerna måste rullas framåt en gång i månaden, vilket tappar en del av en eventuell uppgång.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

6 kommentarer:

 1. Cornu, jag vet att du haft lite åsikter om bl.a RBS Minifutures NGAS osv i tidigare inlägg, men jag tror de kommentarerna är borta i och med flytten (hittar iaf inget när jag söker).

  Kan du repetera sina åsikter (fördelar/nackdelar) om dessa vore jag tacksam. Såg att Rudder var och berörde det tidigare.

  SvaraRadera
 2. Går ej att handla via svensk kf antar jag. Annars lider de väl av contango, precis som UNG, dvs de måste också rulla terminskontrakt varje månad. Fördel är väl att de du pratar om handlas i Sverige (??).

  Till skillnad mot UNG så är det väl hävstång får jag förmoda?

  Har inte läst prospektet, så annars kan jag inte uttala mig.

  SvaraRadera
 3. &%#¤%&!

  My bad, nej, det gick givetvis inte att handla via svensk KF precis som du sa (vilket jag trodde när jag skrev ovanstående). Då föll intresset från min sida en aning.

  Men jo, det är hävstång på 3,36 samt rullande terminskontrakt, korrekt.

  Äsch, skit samma, tack ändå.

  SvaraRadera
 4. Gustav, hävstången gör dock att så länge du ligger i rätt riktning så blir vinsten efter skatt större än att köpa UNG i kf. Enda nedsidan är att du får fylla i en K4a.

  SvaraRadera
 5. Precis, men det är en ganska stor nersida för min del som vill lägga mer tid på att utveckla min handlesförmåga och mindre på det administrativa så att säga.

  Jag är bara ren och skär hobbyplacerare och tycker det är underbart med KF, framförallt pga minskad pappershantering.

  Kan dock inte sticka under stolen att det är lite lockande, men ibland är det inte alltid grönare på andra sidan och det är pga hävstången en avsevärd större risk.

  Nja, jag nöjer mig nog med UNG än så länge.

  SvaraRadera
 6. Om ni vill handla det som, av olika - diffusa - skäl, inte är tillåtet i svenska kapitalförsäkringar, skaffa en utländsk kapitalförsäkring.

  Det är tillåtet att inneha utländska kapitalförsäkringar.

  Se det som en komplettering till ditt huvudinnehav.

  /Tuban

  SvaraRadera