Cornucopia?

Aktuellt

Safaris integritetsskydd hindrar kommentarer på bloggen - bugg när du försöker stänga av

Det är nu utrett varför det inte går att kommentera på bloggen för en del användare av Apples Safari-webläsare. Apples (förvisso Open Source...

2010-06-22 07:09

Osäkert läge och dags för konsolidering

Stockholmsbörsen och OMXS30 slog igår mot det tak och motstånd som tidigare årshögsta utgjorde och var och nosade strax därunder.

Den starka upptrenden är intakt, men det är antagligen dags för lite konsolidering innan man gör ett nytt försök mot årshögsta. Asienbörserna ger ingen vägledning för utvecklingen idag, och S&P 500-terminen är även den osäker om riktningen. Rimligtvis faller Stockholmsbörsen tillbaka något för att jaga ikapp börstappet i New York. Antagligen välbehövligt.

Även trenden i S&P-500 är orubbad, och det kan väl inte ses som osannolikt att börserna i USA tar ny fart uppåt i eftermiddag, allt annat lika. Vilket det förstås aldrig är.

Om vi får nya positiva tag i USA så kommer det förstås ge stöd även åt Stockholm mot eftermiddagen.

Avslutningsvis en liten titt på den tyska börsen.

Utvecklingen här påminner starkt om den svenska, även om vi fick en falsk köpsignal under börsnedgången. Men även börsen i Tyskland är nu uppe och nosar på årshögsta. Det är väl värt att notera att såväl Tyskland som Stockholm skiljer sig rejält mot andra europeiska börsindex, exempelvis brittiska FTSE-100 nedan.

Eller franska CAC-40.

Skillnaden mellan just Frankrike och Tyskland är slående och det är väldigt lustigt att lögnen att den franska ekonomin skulle vara så mycket bättre än PIIGGS-länderna fortsätter leva vidare. Påståendet att Frankrike och Tyskland skulle utgöra någon form av A-lag inom euron och EMU är löjeväckande. Möjligen Tyskland, men inte Frankrike. Men utan Frankrike så faller förstås hela euron, så man får fortsätta låtsas att Frankrike är en välskött ekonomi.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

3 kommentarer:

 1. Hallå C, följer din blogg dagligen (försöker i alla fall, du har blivit en jäkel på att spotta ur dig inlägg) och tycker det mesta du tar upp är väldigt intressant. Jag har framför allt uppskattat dina inlägg om olja och undrar därför om du skulle kunna göra en lägesrapport om hur du tror att utveckligen ser ut den närmaste tiden?

  /Riddler

  SvaraRadera
 2. Skrev lite om det igår, se

  http://cornucopia.cornubot.se/2010/06/skvallrar-ravaruindex-om-blodfattig.html

  MA50 har gått igenom MA200 nedåt på energisidan. Skedde senast under priskraschen i samband med den akuta finanskrisen 2008. Dock spökar contango.

  SvaraRadera
 3. Jag såg det inlägget och det var det som gav mersmak om just oljan. :) Med allt vad som händer i usa till följd av deepwater horizon känns det som att oljan kan gå en egen väg framöver?

  /Riddler

  SvaraRadera