Cornucopia?

2010-06-10 06:51

OMXS30 mot högre höjder

I Asien stiger börserna något trots en svag avslutning för de nordamerikanska börserna igår. All Ordinaries nedan.

Värt att notera är att MA50/100/200 har inverterats för Australiens börsindex, något som inte skett sedan 2008. Inte bra kan man sammanfatta det med, även om det är en eftersläpande indikation. Men såväl Australien, Tokyo och Hong-Kong stiger nu under morgonen. Europa lär öppna uppåt, liksom USA baserat på att S&P 500-terminen pekar starkt uppåt. Åtminstone för tillfället.

För Stockholmsbörsen och OMXS30 ser det postivt ut. Index ligger kvar i kortsiktig köpsignal.

Att man igår stängde över MA100 kan knappast ses som negativt i sammanhanget, särskilt om det allmänna börshumöret är positivt globalt, om än tillfälligt. Inte omöjligt att vi åtminstone intradag kommer besöka nivåer över 1000 i index.

Annat värt att notera är en invertering av MA50/100/200 för ETF:en NYSE:USO, som är tänkt att följa oljepriset.

USO lider dock starkt av contango i oljepriset, och att man alltså tappar utveckling varje månad när underliggande terminskontrakt måste rullas framåt. Utvecklingen har inte varit speciellt imponerande.

Skall man göra TA på själva spotpriset på olja bör man nog sluta titta på USO, men Yahoo som jag hämtar mina kursdata från har inte något aggregerad termin för spotpriset, utan bara för de individuella månaderna. Kan inte lägga ut en chart för data från annan leverantör utan att betala för mig, men de glidande medelvärdena har inte inverterats för spotpriset för oljan, utan det är USO som lider av detta.

Det fungerar fortfarande med kortsiktig trading i olika oljederivat, men långsiktiga innehav i Bull Olja H eller för den delen USO kommer inte prestera lika bra som oljepriset på uppsidan, så länge priset är kvar i contango. Trenden i spotpriset för olja är fortfarande intakt uppåt, även om MA50/100/200 håller på att dra ihop sig.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

1 kommentar:

  1. ...och det som gäller USO avseende contango gäller även UNG. Därför kommer åtminstone jag att börja kolla in andra alternativ. Frågan är ju som du säger vart man skall hämta triggervärden ifrån, någon annan läsare som har förslag?

    SvaraRadera