Cornucopia?

2010-06-19 13:14

Oljekatastrofs TA: BP, APC, RIG, PDE,DO

Kanske dags att göra ett litet återbesök för det tekniska läget för de ansvariga bolagen runt oljekatastrofen i Mexikanska Gulfen.

BP (NYSE:BP) börjar som jag tidigare nämnt uppvisa någon form av tillfällig botten, med stigande MACD. Inga köpsignaler än.

Kollegan Anadarko (NYSE:APC) har dock precis gett köpsignal.

Riggägaren Transocean (NYSE:RIG) har också gett köpsignal.

Nu är det på sin plats att påtala att om worst case scenariot blir verklighet så spelar förstås teknisk analys ingen roll. Men för tillfället ser läget positivare ut för aktierna. Åtminstone tillfälligt.

Man kan jämföra med branschkollegor, exempelvis Pride International (NYSE:PDE) som bottnade tidigare och har stigit rejält på tidigare köpsignal.

Även Diamond Offshore (NYSE:DO) har gett köpsignal.

Det ser alltså tekniskt ut som det kan vara hög tid att gå in i offshorebolagen igen, och ett utmärkt köpläge.

Om nu inte havsbotten bokstavligen exploderar rakt upp i ansiktet på BP och de riggar som för tillfället försöker stoppa oljekällan.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

2 kommentarer:

 1. Snacka om motsägelsefulla inlägg!

  Du kan inte i ena inlägget köpreka offshorebolag och i det andra inlägget skriva att all offshoreverksamhet kommer att förbjudas när havsbotten eroderar iväg och 1 miljard fat rinner ut.

  Snacka om dubbla budskap!

  Stay out of all offshoredrilling. BP going down under $10.

  SvaraRadera
 2. Anonym 16:06, du läser inte vad som står i inläggen ordentligt.

  Cornu säger att blir detta worst case scenario en verklighet så citat "Rimligtvis kommer också all offshoreborrning på amerikanskt vatten att upphöra, inte bara i nuvarande sex månader, utan under överskådlig framtid". Ledordet här är väl rimligtvis...

  Han skriver inte att det ovillkorligen kommer att ske oavsett. En stor skillnad.

  Som kommentar har jag inte riktigt "ballarna" att investera i BP just nu, det känns för osäkert. Jag är mer positiv till de andra bolagen, och även kanske Schlumberger (SLB) och likande bolag som jag tror kommer stärkt ur den här krisen, förutsatt att historien upprepar sig i form att olyckor glöms bort och business as usual åter blir vardag.

  SvaraRadera