Cornucopia?

Aktuellt

CNN: Läckta verifierade dokument visar att Covid-19 var dubbelt så stort i Kina som officiellt

Läckta kinesiska dokument som CNN fått tag på och som verifierats, visar att smittan med sjukdomsfall av Covid-19 var minst  dubbelt så hög ...

2010-06-02 16:41

Ohly: Skatt på aktier

Tillägg: Se även senare inlägg.

Ursäkta en normalbegåvning, men jag trodde att det redan var skatt på aktier. Åtminstone när man gör vinst.

Allas vår normalaste normalbegåvning bland den rödgröna axelmakten, Lars Ohly, vill iaf införa en skatt på aktier och aktiehandel. Och dessutom höja skatten på svenska företag till 30% istället för 26%. Så lönsamheten för svenska företag skall ner, och om du ändå satsar pengar på svenska företag så skall du beskattas extra för detta.

I samma veva talar Ohly om att han tycker att 60% i skatt på inkomst (även från aktier får man förmoda) räcker. Högre än så behöver den inte vara.

Förslaget om en ospecificerad skatt på aktier ligger i linje med axelmaktens hets mot folkgruppen förmögna, som nu smalnas av lite till att hetsa mot folkgruppen aktieägare. Samtidigt sägs följande:

"Vänsterpartiet vill, enligt partiledaren, inte beskatta någon enda människa mer än vad som krävs för att uppnå de politiska målen - välfärdsfinansiering, miljöomställning och omfördelning."

Det intressanta är ju omfördelningen. Om man beskattar alla som har något till 100%, och ger bort det till våra politiker, så är ju omfördelningen klar. Lätt som enkelt.

Ohlys förslag kommer missgynna svenska ägare av svenska företag, samt missgynna all företagsamhet i Sverige. Resultatet blir fler arbetslösa, större utgifter för staten och mindre skatteintäkter. Grattis, Ohly, du har vunnit en färgradio.

Jag föreslår att alla kommunister börjar med att ge bort det de själva äger till Lars Ohly. Fast då blir han förmögen och får betala skatt.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

19 kommentarer:

 1. Jävlar vilken hattig, haltande blogg. Värsta diskrepansen, du har ju fortfarande hela, feta röven i 1900-talet. En övervintrande yuppie, exotiskt några sekunder men inte mer. Skjut dig själv i foten, och vänd om!

  SvaraRadera
 2. Så många ord, så lite sagt.

  SvaraRadera
 3. Lars Ohly är en mycket farlig man. Mer behöver jag inte säga.

  SvaraRadera
 4. Han är så dum och hans tankar så idiotiska att jag undrar om hans iq överstiger den av en väldigt liten apas. Hur fan ser Sverige ut om 5 år om han och hans gäng med "backbirths" får del av makten i höst?

  SvaraRadera
 5. Det är sån politik som avskräcker mig för att starta företag i Sverige.

  SvaraRadera
 6. OM (och då hoppas jag att det verkligen inte blir så) vänsterpartiet skulle vinna valet med egen majoritet. Vad hade de då tänkt att göra med alla pengar som man skulle få in från skattehöjningar. Skulle ju behöva tvångssjukskriva folk...

  SvaraRadera
 7. Varför förvånade ?

  Alla känner väl till de rödgrönas lag: " Allt ditt är mitt, men allt mitt de ger du fan i..."

  SvaraRadera
 8. Haha fin slutknorr! =) Som tur är lär väl inte vänstern ha så mkt att säga till om när det gäller sånt oavsett vem som vinner.

  SvaraRadera
 9. Han har ett gott syfte, men han måste väl begripa att kapitalets diktatur råder? Han påstår ju sig ha varit kommunist en gång i tiden.

  Vänsterpartiet har övergivit allt vad marxism heter. Men samtidigt vill de ha en egen identitet. Och då blir det såhär, dumma populistiska utspel som inte gör någon som helst nytta utan endast är till skada.

  Jag önskar att Vänsterpartiet skulle lägga ner alla vansinnesidéer som de förfäktar numera, inte minst tanken på att bilda regering till hösten (!!!) och istället formera sig som ett marxistiskt klassparti med siktet inställt på social revolution.

  Men det kommer inte hända. Jag har t.o.m. större förtroende för Socialdemokratin vad beträffar den uppgiften.

  SvaraRadera
 10. En skatt på aktieinnehav är väl ungefär som fastighetsskatten. Det vill säga en skatt man betalar för att man äger något. Jag tycker i och för sig att fastighetsskatten alltid har varit förnuftsvidrig.

  SvaraRadera
 11. Per Nilsson2010-06-02 21:15

  Jag håller med dig Cornu helt och hållet.

  Ohly påstår:
  "De rörliga tillgångarna beskattas väldigt lite vid handel, till exempel med aktier, och vi har en ganska stor förmögenhetstillväxt på börsen. Där är den stora förmögenhetstillväxten, den finns i dag inte i andra tillgångar, bortsett från fastigheter men där har vi en särskild fastighetsbeskattning"

  Ja, visst har vi haft otroligt stor förmögenhetstillväxt på världens börsen nu på senare tid. Senast jag kollade var S&P 500 på nivåer som tangerades redan 1998. Vem tror han att han lurar? Är det en avsiktlig lögn eller handlar det bara om okunnighet?

  SvaraRadera
 12. Eddie Willers2010-06-02 21:46

  Alex: En moral som leder till icke-liv är motsatsen till att ha ett gott syfte.
  En moral där improduktivitet gynnas på bekostnad av produktivitet. Ohlyckan vill överföra alla till offentlig sektor,den planekonomiska improduktiva delen där dess icke-existerande incitament leder till låg motivation för den enskilde arbetaren, monopoliseringen leder till brist på investeringar i utvecklingen av produktionen, och båda dessa faktorer leder tillsammans till en stagnerande ekonomi och en ond cirkel av fattigdom och allmän misär.

  SvaraRadera
 13. Själv tycker jag sådana här utspel är ytterst trivsamma. Kontraproduktivt för rödgrönt.

  SvaraRadera
 14. Men nu hejar jag på Ohly och tycker alla ni andra har fel faktiskt. Ni är så rörande överens. Men vad är det egentligen som blir så mycket bättre av en massa aktiehandel?

  SvaraRadera
 15. Så är du också likt de flesta kommunister klent begåvad och inte heller läskunnig. I blogginlägget står det följande:

  "Ohlys förslag kommer missgynna svenska ägare av svenska företag, samt missgynna all företagsamhet i Sverige. Resultatet blir fler arbetslösa, större utgifter för staten och mindre skatteintäkter."

  Utländskt ägande av svenska företag kommer alltså öka, och vi svenskar får mindre makt över svenskt näringsliv.

  Det kommer startas färre företag och det blir därmed också fler arbetslösa, vilket både innebär större utgifter (er älskade a-kassa) och mindre skatteintäkter (då arbetslösa inte betalar lika mycket i skatt som vid full lön och arbetslösas skatteinbetalningar är skattepengar från början).

  Det är det privata näringslivet och privat anställda som skall stå för hela nettoinbetalningen av skatt, kommunalt och statligt anställda är skattefinansierade utgifter, och kan aldrig leda till att staten får mer pengar att röra sig med.

  Men som sagt, för att vara kommunist krävs klen begåvning.

  Ohly är kommunist, han säger -"Jag kallar mig inte längre kommunist", dvs "jag är kommunist fortfarande, men kallar mig för något annat".

  SvaraRadera
 16. Lars Ohly – dubbelmoralens mästare och uppenbarligen en mytoman.
  “Lars Ohly är en stark kritiker mot friskolor, och har hotat att fälla en socialdemokratisk regering i frågan. Samtidigt går hans dotter Felicia, 17, på ett fristående gymnasium i Stockholm.”
  Och visst minns vi lögnen från ”fotbollsspelaren” Lars Ohly om Nacka Skoglund.
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=647&a=235826
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=647&a=236071
  får höra Ohlys version av vad som hände på Rydbo idrottsplats torsdagen den 13 juni 1968. För det var då matchen spelades och då var Ohly bara elva år gammal!!

  Till slut blir bevisningen för överväldigande och en ny version ser dagens ljus från mytomanen Lars Ohly: ”Jag har verkligen varit övertygad om att jag har spelat på samma plan som Nacka. Men jag måste erkänna att DN har gjort ett bra jobb och har rätt”, säger Lars Ohly.
  Blir Lars Ohly finansminister då är det kört för Sverige…….!

  SvaraRadera
 17. kolla den här artikeln:
  http://di.se/Default.aspx?pid=208176__ArticlePageProvider

  några saker som du missuppfattat. bolagsskatten ska höjas till 28 %, 2 % lägre än den var innan regeringen rehinfeldt trädde vid.

  skatt på 60 % stämmer inte, utan det är mariginalskatten som ska vara på 60 %.

  SvaraRadera
 18. Cornucopia: Lars Ohly har kallat sig kommunist, men är inte det. Det är dubbel fail.

  Du är har kunskaper om mycket och din blogg är en utav ytterst få högerorienterade bloggar som jag ö.h.t. läser men jag tror inte att du har någon kunskap om kommunism. Här känns du mycket enkelspårig.

  Det finns för övrigt gott om intelligenta kommunister och socialister. Marx, Einstein, Chomsky, Russell, Picasso, Wilde, Chaplin eller för den delen Wallerstein som du själv använder dig av titt som tätt.

  SvaraRadera
 19. Nej, Ohly är kommunist, men har slutat kalla sig det.

  SvaraRadera