Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2010-06-08 18:41

Ohly: Sänk skatten för elitidrottsmän, höj den för företagare

I den senaste raden av fullkomligt huvudlösa uttalanden från Lars Ohly och vänsterpartiet hittar vi nu följande hos DN.

Man inleder med att säga att Ohly tycker det är alldeles för lätt att bli rik som företagare. Men idrottsmän, de skall minsann gynnas:

"– Jag är väldigt övertygad om att elit behövs i idrotten. [...] Då anser jag att Sverige i likhet med Danmark och Norge ska sänka skatterna för dessa fotbollsspelare."

Följt av:

"– Samhället är inte en fotbollsplan. När jag pratar om elitens betydelse i idrotten handlar det om den upplevelse det innebär att se på bra idrott, i kombination med den positiva effekt eliten har på breddidrotten. Då finns det en logik i att man sänker skatten, som man har gjort i Danmark och Norge. Ingenstans där har jag hört slutsatsen att man därmed också borde gynna eliten i samhället."

Där har ni det. Höj skatten för företagare. Det är viktigare att få se på bra idrott än att företagare skapar arbeten i Sverige. Läger skatter för idrottsmän skall locka dem till Sverige. Om lägre skatt lockar hit idrottsmän, vad gör då högre skatt för de som arbetare eller driver företag?

Att det skulle vara lätt att bli rik som företagare visar bara på Ohlys totala inkompetens. Han tittar inte på de tysta bevisen på företagarnas kyrkogård. Bara för att ett fåtal företagare lyckas bli rika, så tar han det som facit på att det är enkelt. Men för varje företagare som blivit rik finns det kanske 10 000 som inte blivit rika och 1000-tals som blivit utfattiga och skuldsatta. Det är de tysta bevisen som Ohly aldrig ser, för dessa misslyckade företagare hamnar inte i de fina tidningarna.

När det gäller idrotten så är det väl Ohlys kommunistiska sympatier som visar upp sig. Det enda det kommunistiska Sovjetunionen lyckades prestera var ju idrottsmän genom en mycket hård gallring bland befolkningen redan som småbarn. Frivillighet var inte inblandad. Kan man inte visa upp något annat får man väl visa upp idrottsmän.

Och kanske världens mäktigaste nationalsång...

Sedan ser Ohly sig själv som blivande finansminister. "Och så får jag väl diskutera med mig själv eller vem annars som blir finansminister efter valet."

Jag blir riktigt mörkrädd. Riktigt, riktigt rädd rent utav.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

20 kommentarer:

 1. Underbart att en partiledare vill se skattlättnader för områden som partiledaren uppskattar på sin fritid.

  Vad är herr Ohlys nästa ess i rockärmen? Förstatliga Djurgården och skicka inte lite 'friskt kapital'.

  Det enda positiva jag ser i är att Ohly börjar se att sänkta skatter leder till stimulering av ekonomin.

  Sänkta skatter för fotbollspelare = bättre fotboll

  Snart kanske herr Ohly upptäcker:
  Sänkta skatter = mer jobb

  Den där Ohly är mer kapitalistisk än vad han själv vet..

  SvaraRadera
 2. Jag håller absolut med, men jag har svårt att känna rädsla eftersom en sådan person som Ohly knappast kan få någon makt?

  Fast å andra sidan har han ju lyckats bli partiledare, även om de som valt honom knappast kan ses som ett begåvningsmässigt lämpligt urval av den svenska befolkningen.

  Lämpligt är dock att jag reviderar min uppfattning om vem som numera är Alliansens bästa valarbetare?

  SvaraRadera
 3. Ohly har väl spelat fotboll själv har han inte? Klart han då förstår att fotbollen skapar trygghet och välstånd. Åtminstone i hans lilla värld. Karl slutar aldrig att förvåna med inkompetenta uttalanden.

  Ja, jag vill inte ens kommentera. Blir Ohly finansminister då är det dags att dra..

  \Thaman

  SvaraRadera
 4. Ohlyckan har faktiskt en poäng där. Ur maktens synpunkt kan det vara verkligen bra att upprätthålla ett stall utav elitidrottare. Finns det något effektivare sätt att hålla folket borta från gatorna och verkligheten i landet än att sända stora idrottsgalor och olika sorters bollspel på TV ?

  Precis som i det gamla Rom, bröd (=bidrag) och cirkusspel (=idrott på TV) åt folket ....

  Förståeligt att Ohlyckan vill klämma åt alla sorters företagare. De är ju ur hans synpunkt ena otacksamma j**lar som försöker hanka sig fram på eget arbete och på såvis inte är beroende utav (S)taten, dessutom i Ohlyckans ögon så suger de ju ut små, stackars, snälla arbetare ...

  Om svenska folket röstar Ohlyckan & co till makten, då får svenska folket precis vad folket förtjänar, så fungera det ju i en demokrati :)

  SvaraRadera
 5. De flesta företagare i Sverige gissar jag är enskilda näringsidkare eller personer med enmansaktiebolag, utan någon anställd arbetare alls. Tvärt om hittar man nog många snickare och andra goa arbetare just här, så det är i själva verket just arbetare som Ohlyckan vill klämma åt.

  SvaraRadera
 6. Hur som helst är Rysslands nationalsång verkligen oslagbar, och vem vet, om 1000 år eller så när vi förhoppningsvis röjer runt i andra solsystem än vårt eget, kanske den kan representera oss? Det är den enda som känns som tillräckligt global (okej jag kan inte ryska, så jag vet inte vad de sjunger).

  ps Cornu jag kan inte skriva kommentarer på din blogg med min OpenID längre, vad beror det på? får bli anonymt.
  /oronero

  SvaraRadera
 7. Nä, nu har det gått för långt. Jag har varit osäker på vem jag ska rösta på men om någon ens har ett samarbete med ett så grovt inkompetent parti som Vänsterpartiet nu har utgett sig för att vara så vågar jag inte ens peta på den smeten. Som det ser ut idag kan jag inte ens starta eget pågrund av att skatten är för grov. Alternativet är aktiebolag men det är i överkanten för nykomlingar.

  SvaraRadera
 8. "Herre gud...."

  En regering med Toblerone som VD, SS-ros med ett fast grepp om våra plånkor samt det faktum att Ohlyckan ev. kan bli del av en regering får en ju att kallsvettas rent utav...
  Ja, det är bara att hålla med, nu är det dags att börja bli riktigt, riktigt, riktigt jäkla rädd alltså.

  SvaraRadera
 9. Jag reagera precis tvärtom, STRÅLANDE BRA, om man nu har sympatier för sittande regering vill säga.

  Dessa utspel, som kommer glädjande ofta, från både Sahlin och Ohly är det bästa som kan hända. Ge dem MER tid i media och TV och vi klarar valet till hösten

  SvaraRadera
 10. Finansminister Ohly kommer att bli lustigt, åtminstone för oss utlandssvenskar. Vad kommer att hända med kronan när hans utnämning publiceras?

  FredrikN

  SvaraRadera
 11. Såg precis en dokumentär på SVT1 om en vit farmare som stod emot Mugabe i Zimbabwe. Det kändes bra som en uppvärmning om vad som komma skall om Ohly får makten.

  Om kommunisterna kommer till makten ser jag 3 alternativ:
  1) Fly landet ASAP
  2) Anse att fi har tagit över och gå med i motståndsrörelsen, dvs ta till vapen.
  3) Gå med i vänstern och smöra något djävulskt. För som det alltid har skett när staten konfiskerar egendom av folket och som även händer i Zimbabwe, så går egendomarna inte till fattiga bönder utan till den innersta kretsen runt Ohl...förlåt, Mugabe.

  Q

  SvaraRadera
 12. Apropå idrott.

  Kommer du att sitta spikad framför VM (dator el. TV) nu i sommar Cornu?

  Du verkar inte jätteintresserad av fotboll att döma av de få (något?) inläggen på området.

  SvaraRadera
 13. Skall jag bli fet och dum framför en TV så skall det åtminstone inte bli framför någon som helst sportevenemang.

  SvaraRadera
 14. Infamt pladder från Kejsaren och hans lilla hov

  SvaraRadera
 15. Ohlyckan är precis som alla kommunister, dvs det är inte en ideologi utan en personlighet och denna personsonlighet som Ohlyckan är ett bra exempel på hatar sig fram i livet. Skulle dom av någon anledning bli rika som tex. Kpml(r) aren Wollter eller Wiehe så inte ger dom bort sin förmögenhet. Du hittar ingen self made i deras led.

  SvaraRadera
 16. Ohlyckan vill säkert också att elitidrottare ska undantas från skatt på förmögna. Grattis Floppa!

  SvaraRadera
 17. @Anonym 20.20

  De hyllar Stalin, bland annat. "Vi röstar på Stalin", låter det som att de sjunger.

  @Cornucopia

  Ryssarna var först i rymden också. Men när de skulle till månen exploderade raketen vid starten.

  Ryssarna har även sprängt den kraftigaste bomben i världshistorien, på en ö norr om Sibirien år 1962.

  SvaraRadera
 18. Marx präglade uttrycket att "religion är opium för folket". I dagens avkristnade samhälle har sporten fått inta religionens roll. Kommunistledarna i de gamla kommunistländerna visste detta. Sporten var ju en statsangelägenhet! Men inget är nytt under solen i gamla Rom bjöds ju skådespel med gladiatorer i de roller som idag spelas av dagens idrottsproffs. Så Ohly vet nog vad han gör när han vill bjuda på bröd och skådespel, och han vet även från vilka han skall ta brödet. Förvånansvärt är att "Sporten är opium för folket" inte används mera.

  SvaraRadera
 19. Man borde drogtesta Ohly. Sånt svammel tyder på någon sorts nedsatt hjärnaktivitet.

  SvaraRadera