Cornucopia?

2010-06-07 14:45

Oansvarig fortkörning

Kommer ni ihåg den där miljöpartisten och riksdagsledamoten som representerade Sverige nere på Ship to Gaza? Han som också kört för fort två gånger i hela sitt liv, och bägge två gångerna åkte fast för detta? En del har bara otur här i livet.

Andra gången riksdagsmannen körde för fort i hela sitt liv enligt honom själv på Politikerbloggen ("De gånger jag kört för fort har jag åkt fast."), så gjorde han 145 km/h. Dessutom med småbarn i bilen.

Jag måste säga att om man aldrig kör för fort så är det extremt oansvarigt att utan erfarenhet prova att köra i 145 km/h.

Mitt förslag är att Mehmet Kaplan (mp) börjar med att försiktigt öva att köra för fort i 115 km/h, och när han gjort detta under en period kan han pröva med 120 km/h osv i takt med att han blir mer erfaren på att framföra fordon i höga hastigheter.

Förslagsvis övar han detta på någon form av stängd racingbana. Det är ju olagligt att öva fortkörning på svenska vägar.

En allmän uppmaning till er som inte kan motstå att köra för fort. Börja er fortkörningskarriär med att försiktigt öva i lägre hastigheter. Skall ni absolut köra för fort på allmän väg rekommenderar jag att man börjar försiktigt med 85 km/h på en tidigare 90-väg, numera 80-väg. Hoppa inte in på 145 km/h redan vid andra tillfället ni testar hur fort bilen kan gå.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

9 kommentarer:

 1. Snart 70 väl på fd 90 vägar också.
  Skandal!

  SvaraRadera
 2. Glöm inte Per Gahrton. En sann miljöpartist. Kör med etanol både i tanken och i flaskan.

  SvaraRadera
 3. Det finns väl ingen som inte kör för fort ibland, speciellt på 70- och -80-vägar, att påstå något annat är rent ögontjäneri.

  Också skogsägare

  SvaraRadera
 4. Du menar väl inte att vi har en riksdagsledamot som ljuger? Hemska tanke.

  SvaraRadera
 5. Erik Holmberg2010-06-07 15:52

  Skulle man sänka hastigheten och säkerhetskraven (vikten) på bilar så skulle man kunna få en dramatisk minskning av bränslekonsumtionen. Bara en tanke nu när alla här verkar prata om oljetoppen.

  SvaraRadera
 6. 1. Kommer man inte ihåg att man blivit av med körkoret om det bara skett 1 gång tidigare?

  2. "När det gäller område som går att nå med tåg så tar jag alltid tåget.Bilen använder jag bara när det ligger lite vid sidan av"

  Han får väl lägga till båt numera också.

  SvaraRadera
 7. I em. var jag ute på en 90-väg och körde med ett "momstillägg", om det nu var 6, 12 eller 25 % är svårt att säga.
  Bakifrån kom en motorcyckel, de svärmar den här tiden på året.
  När den svepte förbi med minst 50 % tillägg visade det sig vara en polismotorcykel som försvann bakom nästa kurva.

  På tjänsteärende, givetvis.

  A.J.

  SvaraRadera
 8. Förbannade lögnhals. Han borde åtminstone stå för att han kör fortare än vad reglerna säger. Det är han ju knappast direkt ensam om att göra. Jag har verkligen ingen respekt för den typen av lögnhalsar.

  SvaraRadera
 9. Full fräs ska det vara! Elbilar kommer aldrig att kunna konkurrera med bensinbilar så länge fartresurserna är så mycket sämre. Folket vill ha fart och fläkt!

  SvaraRadera