Cornucopia?

2010-06-22 06:45

Nej, inget ATH i guldet

Ibland, nej, oftast blir man bara trött på gammelmedia. Både SvD och DN har återpublicerat en nyhetsbyråblänkare från TT om att guldet är på ATH.

I amerikanska dollar.

Totalt ointressant för den svensk som läser respektive tidning, eftersom vi i Sverige använder valutan svensk krona.

Och i svenska kronor är inte guldet rekordhögt, där togs istället prisrekordet förra veckan. Men eftersom ingen nyhetsbyrå skrev detta, så skriver inte heller gammelmedia om det.

Postar om tidigare graf nedan.

Sedan dess har guldpriset i svenska kronor rent av fallit lite till och guldet kostar nu ca 307:- SEK per gram mot ett prisrekord på över 325:- SEK per gram.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

4 kommentarer:

 1. Ett av skälen till varför jag slopat gammelmedia till 99%. Känner mig mycket gladare och mer positiv.

  SvaraRadera
 2. Huruvida guldpriset i dollar är intressant eller ej för den som bor i Sverige beror väl på om man redan köpt guld eller överväger att göra det.

  SvaraRadera
 3. Nej. Bor du i Sverige så hanterar du svenska kronor, så guldpriset är endast intressant i svenska kronor, inte i amerikanska dollar. Undantaget investerare som valutasäkrar, men de läser knappast SvD om sådant här.

  SvaraRadera
 4. Men om jag tar mitt guld och sticker utomlands kan det väl inte spela någon större roll vilket guldpriset är i svenska kronor?

  SvaraRadera