Cornucopia?

2010-06-07 15:21

Lite fossilgas och Peyto till eftermiddagskaffet?

Tidigare redovisade köpsignal i den nordamerikanska fossilgasen, iaf via ETF:en United States Natural Gas (NYSE:UNG) har gett ett gott utfall än så länge.

Uppgången i torsdags var rent av extrem med över 6%, och fossilgasen steg även i pris i fredags trots att oljan rasade på arbetslöshetsstatistik och skuldkrispanik. Oljepriset återhämtar sig dock något nu under måndagen, vilket bådar gott inför öppnandet av börserna i Nordamerika. Finns fortfarande en liten chans för Happy Monday och samling kring flaggan.

Värt att notera kring UNG är att 50-dagars glidande medelvärde nu har vänt upp, men det är fortfarande ett bra tag kvar till MA50-100-200 har bytt ordning igen och vi har en solid upptrend. Men kanske, kanske har vi åtminstone sett en botten för fossilgasen nu? Men det har jag sagt så många gånger förut, så vi sätter det inom parantes.

Tvärt mot börserna på andra sidan Atlanten så steg mitt kärninnehav Peyto Energy Trust (TSX:PEY.UN), och den egna börsnoterade portföljen ligger trots rådande skuldkris på högsta notering sedan botten under den akuta finanskrisen. Peyto ligger visserligen långt från ATH uppe över 21 CAD, men den försvagade svenska kronan har mer än väl kompenserat för detta.

Med stigande fossilgaspris så är klimatet för en investering i Peyto också positivt.

Trusten, till årsskiftet bolaget Peyto Energy Corp, har en ny presentation ute på sin hemsida, med det sedvanliga skrytet från detta pedantskötta företag. Se nedan.


Värt att notera är att detta är trots att priset på fossilgasen har kraschat sedan sommaren 2008, och ändå håller Peyto flaggan i topp.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

4 kommentarer:

 1. Joo, man får ju vara glad så länge det varar, men följande artikel fick mig lite ur balans i den allmänna fossilgaseuforin:
  http://www.thestreet.com/_yahoo/story/10775384/1/dions-weekly-etf-winners-and-losers.html?cm_ven=YAHOO&cm_cat=FREE&cm_ite=NA
  Efter att ha läst denna började jag faktiskt leta efter andra alternativ. Avser att eventuellt satsa på MINILONG NGAS eftersom de andra förslagen i artikeln verkade för trista...
  Kommentarer från sakkunniga?

  SvaraRadera
 2. Vad händer med skatten på utdelningar för oss svenskar när Peyto blir ett företag vid årsskiftet?

  SvaraRadera
 3. Ingen skillnad, annat än att utdelningen kanske sänks då Peyto själva får betala skatt på sina vinster.

  SvaraRadera
 4. Rudder, inte sakkunnig men lite mer om fossilgasen och UNG från Seeking Alpha:

  http://seekingalpha.com/article/208863-is-it-time-to-buy-natural-gas-stocks

  SvaraRadera