Cornucopia?

2010-06-16 06:46

Köpsignal i S&P-500

Med gårdagens handel i USA blev det till slut en teknisk köpsignal i det breda indexet S&P-500. Jag gav en säljsignal i april, och det här är första signalen sedan dess.

MACD hade redan vänt upp, men med gårdagens handel bekräftades köpsignalen av MA5 som bröt upp genom MA14. Den som även tittar på Parabolic SAR noterar att den gav signal i förrgår, men det är oftast en tidig indikator, men samtidigt osäker vilken man ser på en signal i maj.

Långsiktigt ligger MA50/100/200 rätt fördelade och den långa trenden i indexet är fortsatt uppåt. MA100 på drygt 1132 och MA50 på 1143 utgör antagligen de första motstånden på uppsidan mot gårdagens avslut på 1115.32.

S&P 500-terminen pekar svagt nedåt för USA, men på fortsatt uppgång för de börser som stängde innan USA, dvs Europa, och tillsammans med stigande börs i t ex Australien så ser det bra ut även för Sverige och Europa. Australiens All Ordinaries nedan.

Hong-Kong har stängt idag, medan Nikkei tar ett kliv uppåt. Den långa trenden är fortfarande negativ för Australien dock.

Svenska OMXS30 närmar sig ett ganska starkt motståndsområde runt 1050-1060, och faller det kan vi framöver få se nya årshögsta på den svenska börsen.

Det ser alltså ut att röra sig om köp till sillen och sälj till kräftorna i år, åtminstone än så länge.

Å andra sidan kanske vi kommer stånga oss blodiga mot ATH till någon ny skuldkris blir akut och återställer ordningen. Men överlag får man väl påstå att jag är positiv.

Den långa trenden i OMXS30 är nu enbart positiv, då även MA50 vänt upp igen.

Jag har också identifierat en köpsignal i en svensk turnaround-kandidat, och återkommer på den punkten innan börsen öppnar.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

5 kommentarer:

 1. Morning!

  Två rättelser bara:

  Hang Seng (+ Kina & Taiwan) håller stängt idag
  USA terminerna pekar nedåt för mig (ca. -0.24%)

  Underbar blogg :D!

  SvaraRadera
 2. Tack, förtydligade om S&P-500. Pekar visserligen ner något, men inte relativt Europas stängningstid.

  SvaraRadera
 3. Tack för ändringen! Nikkei har dock öppet (+2%).

  SvaraRadera
 4. hej, var hittar jag den svenska turnaround-kandidaten? tack på förhand!

  SvaraRadera