Cornucopia?

2010-06-01 07:23

Köpsignal i OMXS30

Med gårdagens handel i Stockholmsbörsens OMXS30 så utlöstes den väntade köpsignalen i index.

Detta är den första köpsignalen sedan i februari.

OMXS30 är också det enda index jag följer som gett köpsignal än så länge, även om flera andra slagit om till sälj/neutral från sälj/blanka. Återstår därmed att se om OMXS30 leder uppgången eller signalen är falsk.

VIX ligger dock kvar i börskraschvarningsläge på över 30.

Tittar man på morgonens handel så faller indexet All Ordinaries i Australien något, vilket väl sätter stämningen för dagen. Även Nikkei och Hang Seng är ner under morgonen.

Det kan innebära att om man vill gå in i XACT Bull eller något annat på ovanstående köpsignal så kanske man kan göra det till bra kurser.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

4 kommentarer:

 1. Stämmer verkligen "höjde" på gårdagens kursstapel i diagrammet? Det var +0,15% uppgång, men den gröna stapeln ser betydligt högre ut än så, kanske det förklarar varför jag inte får motsvarande brytning i mitt diagram?

  SvaraRadera
 2. Den gröna pilen är min egen. Candlesticket ovanför den gröna pilen är gårdagens utveckling.

  SvaraRadera
 3. Hur skiljer du mellan blanka och neutral? Vilken är din indikator?

  SvaraRadera
 4. Du bör nog kontrollera dina inställningar - yahoos egen chart visar ingen köpsignal med de inställningar du säger att du har. Kolla själv:

  http://finance.yahoo.com/echarts?s=^OMX#chart9:symbol=^omx;range=ytd;indicator=ema(5,14)+volume+macd;charttype=candlestick;crosshair=on;ohlcvalues=0;logscale=off;source=undefined

  Inte heller får jag någon signal hos de andra, tre olika, chartsleverantörerna jag använder.

  Vän av ordning skulle även inflika att veckocharten ligger i "sälj/blanka" - enligt din terminologi. Och "the trend is your friend"

  /Mohammed

  SvaraRadera