Cornucopia?

2010-06-11 07:48

Fortsatt positivt för OMXS30

Det amerikanska indexet S&P-500 gick tillsammans med de nordamerikanska börserna mycket starkt igår.

Men det rör sig fortfarande inte om någon köpsignal. Endast MACD har vänt upp, men detta bekräftas inte av MA5/MA14. Inte ens Parabolic SAR, som brukar signalera tidigt har gett någon signal. Kombinerar man detta med att det är fredag och vad som helst kan hända inför helgen så ser det inte så positivt ut som man kan tro.

S&P 500-terminen pekar också svagt nedåt med -0.54%. För tillfället ser det alltså ut att bli en liten rekyl nedåt i USA, vilket kan bli tongivande för Sverige mot eftermiddagen.

Men i Asien stiger börserna. Australiens index All Ordinaries stiger rätt lugnt nu under morgonen.

Japan och Hong-Kong hoppar upp desto mer, och sammantaget pekar detta mot en positiv öppning i Europa. Men denna positiva öppning kan alltså vända när USA väl drar igång.

OMXS30 bröt igenom MA50 på uppsidan och det ser fortsatt positivt ut. Motstånd hittar man runt 1028-1030, så det är första målet, kanske redan i öppningen.

Samtidigt vänder inte börsen på kraftiga uppgångar, sådant ger rekyler. För en stabil och varaktig uppgång behöver börsen vända upp lite lugnare än så här. Möjligt att vi får en rekyl alltså, om inte idag så senare.

Japan kryper till korset och pratar om sina absurt stora skulder, men marknaden bryr sig inte. Skuldsituationen för Japan är inte ny och inget överraskande. Samtidigt håller Japan stora delar av sin statsskuld till det egna folket, vilket är en stor fördel i sammanhanget.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

3 kommentarer:

 1. Alltså, var någonstans kan man få så bra analyser som här? Jag skulle verkligen vilja veta, om någon har tips på det. Jag har H&B, Scoris och Original Braila som andra bra källor.

  Du är väldigt bra på att skriva intressanta och läsvärda inlägg, snabba analyser, jag är helt enkelt tacksam för att du tar dig tid att göra allt detta, och lägga ut åt alla.
  Hoppas du får en bra helg!

  SvaraRadera
 2. Viking, tack det var snällt sagt. Du ändrar dig dock nästa gång jag har fel...

  Det finns väl säkert massvis med ställen du kan betala för bättre analyser på.

  SvaraRadera
 3. En sak är säker, jag kan väldigt lite om analyser, utom det som skrivs ut i klartext. Om du har fel någon gång, så kan jag inte klandra dig för det, då jag själv väljer att tro på din tolkning av kurvorna. Så det jag skrev gäller fortfarande. :)

  SvaraRadera