Aktuellt

Kapten stoppade order om amerikanskt kärnvapenanfall under Kubakrisen 1962

Under Kubakrisen 1962 mottog en kärnvapenbas på Okinawa order om att avfyra sina kärnvapen. Ordern bekräftades, men ansvarigt befäl kapten W...

2010-06-01 06:35

Darwin Awards

Darwin Awards är en form av smaklös humorsajt som sedan tidigt 90-tal uppmärksammat individer som rent darwinistiskt sorterat bort sina egna gener från mänsklighetens genpool, oftast genom rent begränsad hjärnkapacitet.

Nu blir det tävling, vem vinner Darwin Awards? Israeliska spörschaller som firar ner sig med helikopter på ett skepp fullt av fiender beväpnade med tillhyggen som metallrör, eller sk fredsaktivister beväpnade med metallrör som börjar slå på beväpnade militärer.

Svaret på frågan om vinnaren har vi förstås i media världen över.

Värt att notera att militärerna uppvisar profilen av ett paintballgevär på filmen. Mot slutet av den ca 1 minut långa sekvensen har de än så länge oskadade spörschallerna lyckats samlas och har dragit pistoler. Man får förmoda att de sedan öppnar verkanseld när motståndarna inte slutar med järnrören.

En annan vy ser man här.

På nedanstående film ser man hur saker lugnar ner sig när man öppnar eld mot mitten av filmen.

Nu när man i Sverige i morgon ändrar grundlagen så att svensk militär återigen får sättas in mot folket, så är det viktigt att påminna naiva svenskar att man inte skall ge sig på och kasta sten mot beväpnade personer som ligger ner, eller för den delen slå med stålrör på beväpnade personer. Det är inte en bra idé om man vill vara kvar i genpoolen. Även om soldaterna bara var beväpnade med pistoler och paintballgevär i ett eget försök att komma in i Darwin Awards.

Fredsaktivister skickar inte motståndarna till sjukhus. Frågan är hur många av de som protesterar som sett ovanstående filmer.

Därmed är inte sagt något om vem som har rätt i det aktuella fallet. Sverige är med och bordar fartyg på internationellt vatten i Adenviken, rent av leder hela den operationen. Israel är ett land som varje vecka transporterar in 13 000 ton förnödenheter till Gaza, vilket av Israelhatarna kallas för en blockad.

I övrigt rekommenderar jag att man som vanligt läser den eminente Morgonsur, fd polis, fd FN-soldat och vad han har att skriva om det olämpliga i att öppna eld ombord på ett fartyg av stål.

FN:s säkerhetsråd fördömer bordningen, och det innebär alltså att USA inte lagt in sitt veto utan står bakom fördömandet, om inte annat passivt. Det ställer dock frågan om USA själva skall sluta borda fartyg på internationellt vatten för att leta efter terrorister eller utrustning avsedd för terrorister.

Dags att summera kärnan. När du som demonstrant ställs inför statens beväpnade våldsmonopol, gå hem. Om andra demonstranter börjar slå på sagda våldsmonopol, tag skydd, och spring sedan hem. Det spelar ingen roll hur rätt du själv har, den som håller i skjutvapnen har defintionsmässigt alltid rätt. Skjutvapen är farliga och kulor kan passera genom både kroppar och skydd, samt rikoschettera mot de mest banala föremål.

Läs även Juggen som reflekterar över intryck som själv fördrivits från sitt hemland och ändå inte vill spränga någon i luften.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

33 kommentarer:

 1. Ha ha! Kan inte göra annat än att hålla med. Har själv konstaterat samma sak.

  SvaraRadera
 2. Jag håller med men ändå inte:
  Vist måste en person, oavsett motiv, fundera lite på sina handlingar när man ställs emot polis/militär som har samhällets mandat att faktiskt döda.

  MEN i det här fallet var båtarna på internationellt vatten (även om Israel kanske försöker hänvisa till ett ensidigt utropande ett par timmar innan om "utökat skyddsområde"), IDF måste ha vetat att det kunnat gå våldsamt till - och att dom då inte klarar en bordningsoperation utan att skjuta ihjäl 15 pers är dåligt, pinsamt och oproffsigt !!!

  Självklart måste de som varit med i aktionen vetat att dom riskerade, om inte livet, så iaf långa fängelsestraff och fysiska men - men med tanke på IDF's agerande tidigare måste man ha vetat om riskerna. Detta försvarar inte IDF's agerande förstås - och vem vet, troligen finns ett par st som faktiskt trott att detta kunde bli utgången, rentav hoppats på det - med tanke på publiciteten...

  /K

  SvaraRadera
 3. Enda alternativet är att skaffa en större pistol än vad de har. Kallas revolution. Dags att förbereda det nu med tanke på EU's nya lagar.

  SvaraRadera
 4. Anonym 0733, typiskt svar från någon som vill sortera bort sig från genpoolen.

  Det finns ingen skam i att gå hem och inte slåss.

  SvaraRadera
 5. Handlar inte om skam. Israelerna vet hur det är att bli bortsorterad ur genpoolen om man inte gör aktivt motstånd.

  SvaraRadera
 6. För det första så är det Israel som bryter mot lagarna glöm inte det ERA SMUTSIGA HUNDAR! Ni kommer brinna i helvettet för all ondska och ont ni har begått, det ska ni VETA! Det gäller även alla som utnyttjar/Stjäl resurser från Afrika, Asien och alla fattiga människor i världen för att unna sig med lyx! Eran tid kommer nog! VA SÅ SÄKRA era patetiska hundar, ingen jävla humanitet i kroppen. Ni bör fängslas för era brott mot oskyldiga människor! Livstidsfängelse för alla onda människor, speciellt de som uppmuntrar sådant blodbad och orättvisa. Ingen jävla skam i kroppen! Ni tror att ni är utvalda folket som står över andra människor? Vänta bara! Ni kommer aldrig bli förlåtna för sådant. Varken ni eller era skyddslingar av smutsiga orena onda människor som inte har något hjärta i kroppen. Bara tänker på sig själva och vill ha ännu mer! Tviii på er! Förbannar er i evighet era smutsiga onda, giriga egosit individer.

  SvaraRadera
 7. C, jag tror anonym 0747 är en åsikt att ta på allvar. Med din analogi om att springa hem bör du nog ta bort detta inlägg. :-|

  Min tråkiga gissning, baserad på extrapolering av egna iakttagelser, är att våra barn knappt kommer att kunna åka utom Europa när de blir äldre. Vita är onda verkar många veta och vi själva har ju dessutom lärt oss det i svenska skolan.
  /Göranonym

  SvaraRadera
 8. Göranonym, tycker kommentaren var informativ och säger en hel del om de fredliga aktivisterna.

  SvaraRadera
 9. Våld är den odugliges sissta utväg. När oljan sinar lär krigen i mellanöstern inte minska.

  SvaraRadera
 10. @Cornu: Som att vissa inte slutfört lågstadiet och lärt sig skriva? ;)

  Jag tolkar det som att den vältaliga personen med sitt "ni" syftar på judar främst, och därefter andra "vita". Det intressanta med den här typen av anklagelser är att man alltid utgår ifrån att vissa (gärna ett helt folk) är "goda" eller "onda". Den typen av människor brukar vara underhållande på ett plan, skrämmande på ett annat. Det som är mest skrämmande med dem är att de är ganska många, men lyckligtvis brukar de vara duktiga på att även sortera bort sig själva på sättet du ovan beskriver.

  SvaraRadera
 11. Bra inlägg med informativa filmer!

  SvaraRadera
 12. Frågan är varför IDF visar upp sin egen inkompetens på det här sättet? Det enda jag kunde tänka på när jag såg filmerna första gången var hur klantigt genomförd bordningen är. Soldaterna kommer ned och en på däck och följdaktligen blir de omhändertagna en och en, antingen genom att bli kastade överbord eller helt enkelt nedklubbade.

  Min slutsats blir att IDF orsakade massakern genom ren och skär inkompetens vid bordningen.

  SvaraRadera
 13. Svårt att bedöma från soffan. Antagligen ville man slå till nattetid när de flesta sover, och man dessutom har övertaget att kunna se i mörker, vilket de flesta civilister inte kan.

  Även militärer gör fel, eller så var det ett damoffer och man ville att det skulle gå fel så man fick skjuta lite.

  Tror dock bara att man gjorde en felbedömning. På de flesta fartygen fungerade det, men inte på detta. IDF har gjort fler felbedömningar de senaste åren, t ex intåget i södra Libanon härom året, som inte gick så bra som det var tänkt.

  SvaraRadera
 14. Jag är glad att du i alla fall inte kallar Israel en demokrati, utan enbart konstaterar dess nuvarande makt som ett rent faktiskt fenomen att förhålla sig till.
  http://viktualiebrodern.wordpress.com/2010/05/30/potemkin-demokrater/

  SvaraRadera
 15. Har man inte rätt att försvara sig om man blir överfallen på internationellt vatten av kommandosoldater som bordar ett civilt fartyg mitt i natten?

  Om Hamas eller Hizbollah hade gjort samma sak på ett israeliskt civilt fartyg, hade då inte israelerna haft rätt att försvara sig?

  Och hade Hamas eller Hizbollah anfallit på detta sätt så hade det kallats en terroristattack och bomberna över Gaza hade duggat tätt under lång tid framöver.

  SvaraRadera
 16. And the winner is...

  IDF!

  Snacka om att spela sina motståndare i händerna, vilket PR-mässigt klavertramp.

  SvaraRadera
 17. Fredrik L, jag skriver inte om rätt eller fel. Jag påtalar bara att den som är normalbegåvad nog att mer järnrör slå på skjutvapenbeväpnade elitsoldater är fel ute.

  Man skall välja sina strider, vilket nio personer nu inte lärt sig, eftersom de inte längre är i livet och kan ta till sig denna lärdom.

  Järnrör vs skjutvapen. Dum idé.

  SvaraRadera
 18. Något är sjukt i det hela och stämmer inte.
  Israel, världens mest effektiva Arme...

  Vem säger att Israelerna var beväpnade med paintballgevär?? Det verkar vara rätt idiotiskt, tårgas, eller liknande vore väl mycket bättre?

  Vad säger att filmen är äkta?
  Hur kan Israelerna vara så korkade att de firar ner sig en och en mitt i en uppretad folkhop?

  Sedan finns det ju faktiskt idealister som offrar sitt liv för en 'god' sak, hungerstrejkar sig till döds, osv.

  Men, som Cornucopia säger har naturligtvis båda sidorna bra kandidater till Darwin Awards.

  SuneJ

  SvaraRadera
 19. Jag vill passa på att nämna Joe Stack, "kamikaze"-piloten som kraschade ett plan i den amerikanska skattemyndighetens byggnad. Han menar att våld är det enda sättet att bemöta vad han tycker är myndighetstyranni. Läs hans brev på följande adress: http://bigeye.com/joe_stack_letter.htm

  Jag har inte sett att Cornucopia har skrivit något om Joe Stack men det kan vara jag som har letat dåligt.

  SvaraRadera
 20. Den Cornu jag en gång i tiden lärde mig att uppskatta ( på VCW-tiden) var en person som försökte ge en objektiv bild av frågor som misshandlades i media. Den viktigaste delen vara att kritiskt granska olika källor från ett vetenskapligt perspektiv.

  I en ökande fart har bloggen blivit en plats för en ohämmad politisk propaganda, där försöken att söka sanningen får stå i andra rummet.

  För man måste väl komma ihåg att filmerna är de som Israel valt att släppa! Man bör fråga sig hur andra sidans version ser ut. Om man bara hittar lämpliga fakta på obskyra bloggar och i högerkristna tidningar bör man undra varför.

  Nu har du visserligen valt att kamouflera detta proisraeliska inlägg, genom att formellt låta det handla om något helt annat. Är det för att ge sken av att det inte är politisk propaganda eller är det för att inte stöta dig med de allt större delar av läsekretsen som sympatiserar med SD?

  Oj vad jag önskar att vi fick tillbaka den seriöse Cornu!

  Gert L

  SvaraRadera
 21. @Gert L - Håller helt med.

  SvaraRadera
 22. Ha. Skall jag tolka Gert rätt är man bara objektiv om man tycker som Gert, endast ifrågasätter Israel och accepterar allt palestinierna säger. Jag tackar nej till Gert sk objektivitet.

  Tycker intermezzot speglar hela konflikten bra. Korkade som slåss med idioter medan normalbegåvningar kommenterar från trygga Sverige. Att få någon fred mellan idioterna och de korkade är nog svårt.

  SvaraRadera
 23. Om du läser vad jag skriver märker du att jag inte tyckt till om konflikten.

  Det jag kommenterar är debattnivå och källkritik. Tyvärr är ditt svar ännu ett exempel på att sakligheten får stå i andra rummet.

  Gert L

  SvaraRadera
 24. Det jag inte tycker om är att vänstergänget, enbart genom sin hemvist på vänsterkanten, anser sig bättre än andra.
  De anser sig också ha monopol på vad som är sanning.
  Var går för övrigt gränsen till internationellt vatten?
  Jag har aldrig hört några protester från vänstergänget när forna Sovietunionen satte sina gränser i Östersjön.

  Åke M

  SvaraRadera
 25. Israel och Palestina, vilket överpublicerad konflikt.

  Här finns det i alla fall två tydliga ideologiska skillnader.

  Alternativ
  i.) Israelerna är de goda samariterna och kämpar ständigt för sin överlevnad.

  ii.) Palestinierna är de goda samariterna som endast tar till våld när de utsätts för "sionisternas" övervåld.

  Som den bittra komikern Magnus Betner sa på en standup:

  När jag kritiserar Israels så kallade utrikespolitik så jublar människor. När jag sedan säger att palestinier som spränger sig själva på ett café är dum i huvudet reser sig samma personer som nyss skrattade och lämmar salen.

  / SB - trött på "kränkningar, "solidaritet" och andra ord som är totalt urvattnade.

  SvaraRadera
 26. Libanonkriget var väl inte så misslyckat? Israel ville ha stopp på Hizbollahs raketbeskjutning och det lyckades dom med.
  Det är väldigt tröttsamt att grubbla över vem som har rätt och vem som har fel, eller vem som är god och vem som är ond. Reciprocitetsprincipen fungerar mycket bättre, och den är den evolutionära grunden för moral. Eller ännu enklare, om jag var tvungen att välja mellan att bo i ett arabland eller i Israel, vilket skulle jag då välja? Vad drar jag för slutsatser av det?
  /Disehall

  SvaraRadera
 27. Till Gert L,

  Cornus källor kan betraktas som nog så goda. Samma videor och händelseförlopps återges i tidningar som The Telegraph, Spiegel Online etc.

  Det förefaller snarare som de mediekällor som passerat ditt godkännandefilter hör till den svenska (vänster)pressen. Den verklighet som beskrivs där tenderar allt som oftast att ha en särdeles vinklad rapportering när ämnen som Israel, kultur, bidrag etc diskuteras.

  Mvh,

  SvaraRadera
 28. Gratisätaren2010-06-02 00:03

  Hörde jag någon säga "svart svan"?

  SvaraRadera
 29. San Remo Manual on International Law Applicable to Armed Conflicts
  http://messageboards.aol.com/aol/en_us/articles.php?boardId=490222&articleId=575449&func=6&channel=News&filterRead=false&filterHidden=true&filterUnhidden=false

  67. Merchant vessels flying the flag of neutral States may not be attacked unless they:
  (a) are believed on reasonable grounds to be carrying contraband or breaching a blockade, and after prior warning they intentionally and clearly refuse to stop, or intentionally and clearly resist visit, search or capture;
  och
  98. Merchant vessels believed on reasonable grounds to be breaching a blockade may be captured. Merchant vessels which, after prior warning, clearly resist capture may be attack

  SvaraRadera
 30. Jag skulle snarare säga att det är punkt 47 (ii) och punkt 48 (b) som är intressanta att titta på eftersom Ship to Gaza inte utger sig för att vara handelsfartyg. Däremot kan man fråga sig hur nödvändig deras last är för Gaza-bornas direkta överlevnad.
  Nu vet jag inte om dessa regler gäller även på internationellt vatten, men om så är fallet så har IDF inte brutit mot någon internationell lag, eftersom de ville inspektera faryget men nekades rätten till det. Det står att man då får attackera fartyget. Jag utgår ifrån att det betyder att man t.o.m. får sänka det då. Om så är fallet, då måste jag säga att IDF snarare ska få beröm för att ha riskerat sina soldaters liv istället för att sänka skeppet. Men, det återstår som sagt att se vilka lagar som gäller var.

  SvaraRadera
 31. Aktivisterna hävdar att de färdades under vit flagg, så om de angrep först så har de gjort sig skyldiga till Perfiditet, ett Förrädiskt förfarande.

  SvaraRadera
 32. Anonym 04:50: Detta stämmer, om det inte är så att det anses att de agerade i självförsvar. Men det återstår att se. Det hela handlar väl nu om huruvida Israels bordning av skeppen anses vara korrekt inom internationell rätt eller inte.

  Läser man lite i Genevekonventionen så hittar man även information om hur hjälparbetare ska bete sig. De ska exempelvis inte vara ställningstagande i en konflikt. Men nu har ju Mehmet Kaplan (mp) öppet erkänt att syftet inte är att leverera humanitär hjälp, utan att aktionen var en del av en utnötningstaktik mot staten Israel. Han kallar även de som reser med honom för civila aktivister, vilket (så vitt jag vet) inte är att betrakta som humanitära hjälparbetare av Röda Korsets rang.

  Sedan kan man ju även undra huruvida det är lämpligt att en svensk riksdagsledamot ägnar sig åt den här typen av aktiviteter. Och huvudfågan är kanske: tog han ledigt från jobbet, eller plockar han ut lön för att vara en aktivist som nöter ut en annan stat som (om man tittar på Genevekonventionen) illegalt attackeras av Hamas, som i sin tur valts av befolkningen som Kaplan nu aktivt arbetar för, för svenska skattebetalares pengar.

  SvaraRadera
 33. 21:07, Libanonkriget 2006 uppnådde kanske sina syften, men Hizbollah var förvånansvärt effektiva mot IDF:s trupper och pansar. Förlusterna på det militärt och materiellt överlägsna Israels sida var förhållandevis stora med ca 120 döda och över 600 sårade mot 250 döda och 600 sårade för Hizbollah.

  SvaraRadera