Cornucopia?

2010-06-12 07:10

Buggrapport: Säkerhetsläcka på Göteborgsoperan

Buggrapport: Säkerhetsläcka på Göteborgsoperan
Klassificering: Social trojan
Prioritet: Medium

Sammanfattning
Genom att boka bord på Göteborgsoperans restaurang och anlända i god tid innan föreställningen börjar (ca 2 timmar), blir ett säkerhetsintrång möjligt och man kan få sittplats på bästa plats utan att betala för biljetten, annat än den subventionerade delen via skattsedeln.

Tillvägagångssätt
Boka bord på restaurangen med avsikt att äta innan föreställningen. Anländ i god tid, kanske 2 timmar innan föreställningen innan all personal är på plats. Väl där, gå raka vägen till restaurangen, dit du blir insläppt av närvarande personal utan att behöva visa operabiljett. På fråga om biljett säger du att du bara skall äta på restaurangen.

Därefter sitter man kvar till alla andra har gått in till föreställningen, varefter man själv går in och letar upp någon ledig plats, antagligen en av de dyraste platserna längst fram som är kvar till slutet.

Man anmodas inte visa biljett någonstans i ovanstående fall.

Klassificering
Buggen klassas som en social trojan, då man tror att man får en restaurangbesökare, men samtidigt också får en oönskad operabesökare.

Förslag till lösning
Avgränsa restaurangen så att man måste visa biljett igen för att nå själva utrymmet för garderob och ingångarna till själva föreställningslokalen. Det kan dock vara möjligt att forcera även sådana rutiner i folkmyllret innan föreställningen, och sedan bara gå in sist. Inpasseringskontroll vid de enskilda dörrarna till själva musikteatern vore att föredra.

Fotnot
Naturligtvis hade undertecknad biljett och bokad plats, men behövde aldrig visa upp biljetten pga ovanstående bugg. Att gå på operan är ju ett utmärkt sätt att få lite skatteåterbäring på redan i juni, trots att man är egen företagare.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

2 kommentarer:

  1. Off topic: Riktigt j*vla snyggt Cornu!

    SvaraRadera
  2. Utseendet antar jag du menar. Jo, blev rätt ok.

    SvaraRadera