Cornucopia?

2010-06-18 06:56

Bevaka 1050 för OMXS30

Under gårdagen lyckades inte OMXS30 sluta över 1050, och motståndsområdet är fortfarande intakt.

I Asien stiger återigen börserna svagt. All Ordinaries nedan.

S&P 500-terminen pekar dock just nu på en nedgång i USA, så läget är osäkert.

När det gäller OMXS30 så blir väl 1050 fortsatt avgörande under dagen.

Mycket möjligt att vi stannar kvar under 1050 resten av dagen, undantaget något litet tillfälligt besök ovanför nivån.

Förväntar mig iaf inte någon dramatisk börsdag på uppsidan, så fredagen kanske man skalla använda till något annat än att stirra på börsskärmen. Intressanta händelser under dagen är bland annat ett preliminärt besked om hur det gick med PA Resources (OSE:PAR,OMX:PAR SEK) nyemission samt tilldelningsbesked för de av oss som också försökte oss på att överteckna aktien utan teckningsrätter.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

2 kommentarer:

  1. Egentligen borde man ju teckna sig för de flesta nyemissioner utan att ha teckningsrätter. Det känns som man nästan bara har en uppsida, fast å andra sidan får man väl sällan tilldelning...

    SvaraRadera
  2. Blev väl ca 3 miljoner aktier över. Om 10 000 juridiska personer övertecknad (osannolikt) så är det 300 aktier per person vid rak fördelning. Hur fördelningen skall ske är dock upp till styrelsen, de kan ju t ex välja att tilldelningen bara skall ske till de största TR-tecknarna eftersom det rör sig om så lite, och de största tecknarna som även övertecknat gissar jag är Avanza Pension och Nordnet Pension.

    SvaraRadera