Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2010-05-06 18:17

Miljöpartiet: Svårt med skatten? Ta ett lån på huset!

Miljöpartiet har förklarat i Sveriges Radio hur man som husägare skall få råd att betala den höjda fastighetsskatten om den rödgröna axelmakten tar över vanstyret av Sverige efter valet.

Man skall ta ett lån på huset och betala skatten. Det är faktiskt en ynnest att ha en tillgång man kan belåna för att betala skatten.

Citat:

-"Har man en dyr villa, även om man köpte den för mycket lägre pris, så har man också en möjlighet att ta lån på sitt hus. Man har ju ett kapital som ligger i botten och som är en tillgång som man sedan kan sälja eller ta lån på.”
-"Ta lån på sin fastighet, eller till och med sälja den, för att kunna betala en fastighetsskatt?”
-”Man har den möjligheten om man vill. Det är en tillgång som inte alla människor har.”


Så nu vet alla pensionärer och andra strävsamma som minimerat sina skulder det. Får ni tufft att betala fastighetsskatten, så är det bara att låna pengar för att betala. Eller sälja bostaden. Miljöpartiet uppfinner helt nya former av människoförakt, antagligen som ett led i den rödgröna axelmaktens hets mot folkgruppen rika.

Detta är ett nytt grepp. Istället för att staten skall låna för att finansiera den rödgröna axelmaktens tobleronepolitik, så skall svenska folket själva stå för lånefinansieringen av politiken. Det är iofs ett beundransvärt pedagogiskt grepp, som bättre visar vad tobleronepolitiken kostar och hur den finansieras.

Även bloggarna Haykeinstitutet och Signerat Kjellberg kommenterar utspelet.

Nåja, alliansregimen leder enligt senaste opinionsundersökningen, om det nu är någon tröst.

13 kommentarer:

 1. Hehe, du bloggar så många inslag per dag så man får gå och hämta dem i högermarginalen.
  Intressant vad ryssen säger om svenska försvaret idag. http://english.pravda.ru/

  SvaraRadera
 2. Gammal skåpmat - redan den förrförre socialakrobatiske finansministern uppmanade svenska folket att belåna sina bostäder för att kunna betala fastighetsskatten.
  Och när Thomas Gnällros var nytillträdd skatteminister, så var en av hans första åtgärder att chockhöja fastighetsskatten. På sommaren samma år, semestrade han på Österlen i Skåne med sin familj. Dom hyrde en gammal strandnära fiskestuga. Ägarinnan, en gammal fiskarhustru, bodde i tält på baksidan. Hon var tvungen att hyra ut sin bostad för att få ihop till fastighetsskatten. Det är faktiskt sant - jag bor i närheten, och det skrevs om det i lokaltidningen, med bilder och allt.

  SvaraRadera
 3. Perfekt.
  Istället för att investera i en bergvärmepump som sparar energi och är miljövänligare än oljebrännaren så kan jag ta upp lån och betala fastighetsskatten.

  Briljant tankearbete...
  Men Valterson tillhör kanske den lite mer dunkla delen av Mp som är väldigt röd, samma fraktion som förespråkar medborgarlöner och att alla likt försöken som Mao gjorde få alla att flytta ut till vedeldade kojor.
  Fast det förstås - det kommer väl folk inte ha råd med eftersom kojorna är beskattade !

  /K

  SvaraRadera
 4. Tobleronepolitik? PR-strategerna försöker hitta motsvarigheten till republikanernas "flip flop".
  Enkla slogans för Svenne banan.

  SvaraRadera
 5. Chavez for statsminister2010-05-06 20:37

  Det är inte en mänsklig rättighet att äga och bo i villa! Har man ägt en villa i mer än 10 år så är man med största sannolikhet mångmiljonär, det är bara att sälja huset och - vips! så har man mer pengar och möjligheter än vad 99% av alla människor har. Villaägarnas eviga tjat om att det är så synd om dem är bara tröttsamt.

  Sen må det vara så att fastighetsskatten faktiskt ÄR orättvis, men det finns så mycket som är mer orättvist än att feta mångmiljönärer ska behöva betala några tusenlappar extra om året.

  SvaraRadera
 6. Ett riktigt korkat uttalande, det är nästan så att man får lust att rösta borgerligt.

  MEN man ska komma ihåg att oppositionen även vill utöka begränsningsreglerna som lite förenklat säger att man behöver betala max 4% av sin inkomst i fastighetsskatt. Ingen kommer alltså att bli tvungen att sälja huset för att ha råd att bo kvar (vilket moment 22!). Dessutom - skulle inte alliansen avskaffa fastighetsskatten redan för några år sedan, eller minns jag fel? Uppenbarligen har det inte inträffat ännu...

  SvaraRadera
 7. Har jag fel i datorn eller är amerikanska börsen i fritt fall !!

  SvaraRadera
 8. Psykopater, det är det enda jag kan säga! Politiker har helt tappat besinningen.

  SvaraRadera
 9. RE: Chavez for statsminister sa...
  Kanske dags att ta sig en tur ut från Tullarna? Du verkar inte medveten om att bo i en villa är mycket vanligt i resten av Sverige.

  Q

  SvaraRadera
 10. chavez for statsminister - om det inte är ett ironiskt alias så säger kanske det det mesta ?
  Venezuela går det ju bra för - ett av få länder i sydamerika som faller tungt när dom andra har tågat på som jag har förstått det...inte så konstigt iof så oansvarigt som man hanterar ekonomin där :(

  Nej det är definitivt inte en rättighet att äga och bo i en villa !
  De som gör det har arbetat och fått ihop pengarna till det- och i många fall tagit en stor risk genom att belåna sig högt. Dvs majoriteten är INTE mångmiljonärer utan får ihop lagom med pengar för att täcka sina lån, och OM dom hittar en hyresrätt så kan dom få loss lite pengar - inte annars.

  Överhuvudtaget är det så otroligt korkat att förespråka en skatt på ägande som skall betalas med lån !!!
  Skatt på inkomst kan man debattera om - hur olika nivåer ger olika effekter/uppmuntrar arbetande osv - men då handlar det åtminstonde om skatt på något man får in !

  /K

  SvaraRadera
 11. Röstar på miljöpartiet = IQ fiskmås!

  SvaraRadera
 12. Alla konfiskatoriska skatter på tillgångar delar samma problem - avkastningen (tyvärr efter skatt) på dessa tillgångar måste överstiga den konfiskatoriska skatten. I annat fall måste tillgångarna användas för att täcka skatten (genom belåning av tillgångarna eller genom realisation av dessa).

  Mao bort med alla konfiskatoriska skatter! Den värsta av dem alla är väl förmögenhetsskatten som direkt minskar människors riskbenägenhet. Den måste kosta samhället stora pengar.

  SvaraRadera