Cornucopia?

Aktuellt

Sämsta inköpschefssiffrorna i eurozonen sedan 2012

En lång rad industriindikatorer föll hårt när de rapporterades in idag. Bland annat visar inköpschefsindex (PMI) för tillverkningsindustri...

2010-05-20 21:58

Folkpartiet för försvar för fosterlandet (5F)

Det står nu helt klart att det bara finns ett alternativ för den väljare som prioriterar svensk försvarspolitik. Nämligen att lägga sin röst på folkpartiet.

Folkpartiet lägger nu officiellt fram den linje politiker från partiet skrivit om tidigare. Det blir partiets officiella linje.

En ny försvarspolitik för Sverige.

Fem riktiga brigader, inklusive en hel brigad på Gotland. Inga mer nedläggningar eller skrotningar av befintlig utrustning, dvs 280 stridsvagn-121/122 och 550 stridsfordon-90, 100 JAS i krigsorganisationen, två luftförsvarscentraler i Bålsta och Hästveda, omedelbart färdigställande av Visbyklassens korvetter, samt införande av det befintliga men malpåsade robot-23 (Bamse) för ett modernt svenskt luftvärn.

De nationella skyddsstyrkorna, fd hemvärnet, skall organiseras till riktiga infanteribataljoner.

Gotland skall utrustas med både modernt luftvärn och sjömålsmissiler och kommer med taggarna utåt de facto förvandla Östersjön till ett svenskt hav.

All utbildad personal skall krigsplaceras, men fast anställda soldater skall bara hållas för utlandsinsatserna och EU:s snabbinsatsstridsgrupper de perioder ansvaret faller på Sverige.

Det skall återigen upprättas något så banalt som krigsplaner för Sverige, svart på vitt med beslut om hur försvaret av landet skall ske utifrån olika scenarier.

Det bästa med systemet är att det inte kommer kosta mer än vad försvaret gör redan idag. För vi har allt detta redan, men utrustning och anläggningar planeras att skrotas eller befinner sig i malpåse och saknar förbandssättning och personal. Vad som saknas är förbandstrukturen och krigsplacerad personal. Och den personalen finns, men saknar idag placering och krigsförband.

Vi skall alltså inte betala hundratals miljoner för att fylla igen våra lufstridsledningscentraler med sand, centraler som är investeringar i miljardklassen och är i världsklass. Vi skall inte betala hundratals miljoner för att skrota stridsvagnar vi köpt för miljardbelopp. Istället skall de förbandsställas och krigsplaceras.

Folkpartiet vågar se konsekvenserna av Georgienkriget 2008, och vad den ryska gasledningen förbi Gotland kommer innebära för den svenska försvarspolitiken. Ingen skugga kan falla på det partiets politiker, som uppenbarligen inte är normalbegåvade utan faktiskt kan se omvärlden och behovet av försvar och säkerhetspolitik för vad det är, och inte basera detta på några fantasier.

Som bloggrannen Wiseman's Wisdom skriver, folkpartiet tar nationellt ansvar för Sverige och dömer ut den rådande försvarsdoktrinen. Än är det inte för sent.

En röst på folkpartiet är alltså en röst för ett svenskt försvar för Sverige. Folkpartiet för försvar för fosterlandet. 5F.

Låt oss se Allan Widman som Sveriges nästa försvarsminister. Skarpladdad 120mm pansarpilproj istället för Tomhylsa.

Slut på den hejdlösa reklamen för (fp). Jag återkommer i morgon med ordinarie inslag.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

27 kommentarer:

 1. Synd bara att folkpartiet vill införa Euron i Sverige, därför kan jag inte rösta på dem.

  Också skogsägare

  SvaraRadera
 2. Som sagt, den som prioriterar försvaret väljer (fp). Av de 99% som antagligen prioriterar annat väljer några (fp), resten något av de partier som vill reducera den svenska försvarsförmågan ännu mer. Knappt möjligt.

  SvaraRadera
 3. Sverige är redan ockuperat. Du menar att FP med det "nya superförsvaret" skall slänga ut ockupanterna? Eller skall försvaret försvara desamma?

  SvaraRadera
 4. Folkpartiet vill också satsa på "Förbifart Stockholm", dvs mera vägar som kommer att stå tomma när "Peak Oil" slår igenom om några få år. Dessutom får vi Euron på köpet. F.ö. krävs också drivmedel till alla militära kärror. Men med ett beslut i riksdagen så bestämmer vi att oljetoppen inte finns...

  SvaraRadera
 5. Finns strv 121 kvar inom försvaret? Var inte dom hyrda och nu återlämnade till Tyskland?

  SvaraRadera
 6. Gratisätaren2010-05-20 23:34

  ...och ryssarna får ännu en dålig ursäkt att upprusta ännu mer, och så är kapprustningskarusellen igång som vanligt.

  SvaraRadera
 7. Det finns ännu ett seriöst alternativ, nämligen Sverigedemokraterna. Sd vill satsa på Sveriges försvar istället för att kriga för FN och NATO i en massa konstiga länder. Sverigedemokraterna vill bland annat återinföra värnplikten och öka anslagen.

  Kolla själv på följande länk:
  http://sverigedemokraterna.se/valet-2010/forsvars-och-sakerhetspolitik/

  Thord

  SvaraRadera
 8. För övrigt tror jag inte att Folkpartiet är uppriktiga i sin plötsligt uppdykande försvarsvänlighet. Varför har de inte sagt detta tidigare? Folkpartiet sitter faktiskt i regeringen.

  Folkpartiet har en historik av politiska utspel mot sin egna förda politik under valrörelser. Förra eller förrförra valet körde de med kravet på svenskkunskaper för att kunna bli svensk medborgare. Vad hände med det förslaget?

  Man skall aldrig döma folk, företag eller partier efter vad de säger utan efter vad de gör...

  Thord

  SvaraRadera
 9. Synd på Eurofrågan och korkade Björklund. Har heller inte glömt FRA och ipred. Nej, omöjligt att rösta på FP trots att försvarsfrågan tillhör topp tre.

  SvaraRadera
 10. Gah.. FP för Euron, för FRA, IPRED och Datalagring.. nej för mig.. men det gör oooooooont i hjärtat att behöva rösta bort försvaret..

  SvaraRadera
 11. Major Björklund vill säkert bygga många krigsleksaker till sin här av legosoldater på krigståg i fjärran länder under NATO-befäl.

  Folkpartiet har suttit i den regering som avskaffat den allmänna värnplikten.

  Nej, den gubben går vi inte på!

  SvaraRadera
 12. 100 % bra förslag, men av helt fel parti av skäl som beskrivits av flera kommentarer. Man kan bli schizofren för mindre.
  /Morfar

  SvaraRadera
 13. Som jag länkade till har (fp) skrivit om detta tidigare.

  SvaraRadera
 14. Som redan sagts av andra; detta är ett typiskt valårsutspel av Folkpartiet och man måste vara normalbegåvad eller i vart fall naiv för att undgå detta faktum. Välj ett parti utanför riksdagen, vilket som helst - en röst på Kalle Ankapartiet är en klokare investering än en röst på något av den socialistiska hydrans sju huvuden. Landsförrädare hela bunten iom deras (direkta eller indirekta) godkännande av Lissabonfördraget.

  /Tomas, som donerade pengar till nej-sidan i Irland.

  SvaraRadera
 15. Jag vill tillägga att jag håller med samtliga ovanstående om att resten av (fp):s stora frågor ter sig helt förkastliga, möjligen undantaget utbildningspolitiken.

  Förhindrar dock inte att de skall ha cred för försvarspolitiken. Men med samtliga övriga riksdagspartier för en nedläggning av försvaret, så blir det som det blir. Men när vi i framtiden står där utan försvar och decennier av återtagande med enorma kostnader, så kan vi iaf inte skylla på (fp).

  SvaraRadera
 16. En röst på fp är också en röst på euron.

  SvaraRadera
 17. Söderslätt2010-05-21 06:53

  Visst har vi sakerna - i någotsånär skick. Men att göra annat än att skriva upp dem på ett papper kostar pengar. Mycket pengar. Jag har dålig koll på hur lång krigsplaceringstiden var förr för brigaderna, men jag kan säga att såhär 1½ år sedan muck som fö strf 9040 börjar kunskaperna rosta. Vill inte tänka på hur det ligger till om ett par år.

  Jag hade gärna tagit hela biståndsbudgeten och lagt den på försvaret, men för samma pengar som idag, nja..

  SvaraRadera
 18. Folkpartiet vill väl ta in ännu fler invandrare.

  Satsa på försvaret samtidigt som man gör säkert otryggare, jo de lär väl behövas..

  Nej tack!

  SvaraRadera
 19. Men Cornu, inte kan du väl tycka att fp har en vettig skolpolitik? Inte ett fokus på kunskaper, inte minst för lärarna, så långt ögat når utan bara floskler om 'ordning & reda' samt populistiska förslag om fler betygsnivåer att skapa inflation i. Dessutom sätter Björklund en ära i att inte ha något på fötterna vetenskapligt när han argumenterar för sina idéer.

  SvaraRadera
 20. Populister, ofta vänsterpolitiker, påstår ofta att det saknas vetenskapliga bevis för motståndarens argument och försöker därmed implicera att det är fel. I samma harang brukar det komma något i stil med att "Stockholm har blivit kallt" eller "under alliansens regim förstärks klassklyftorna" - utan vetenskapliga belägg.

  Borgarna (alliansen) måste tyvärr bli bättre på motsvarande tekniker.

  Dessutom, åtminstone sedan U68 är Sveriges universitet och högskolor politiskt styrda genom att ha med länsstyrelsen i ledning och kontroll över pengarna. Mao: all i princip allt tyckande på dessa institutioner är politiskt styrt. Mao(2) man får ta utgiven forskning med en stor nypa salt.

  Dessutom(2), det har aldrig varit så få som ägt så stor andel av kakan i Sverige, detta efter snart hundra år av sossedominans. Inte ens Bo Jonson Grip under medeltiden ägde mer än en fjärdedel.

  /inte minimal denna gången

  SvaraRadera
 21. Folkpartiet vill ha kvar krigsmakten (försvarsmakten ?) så att vi kan skicka våra soldater till amerikanskt/brittiskt koloniala krig.
  Sen att Israel får gratis (stulen ?) svensk högteknologi tack vare sionistiska svenskar som Folkpartiet.

  SvaraRadera
 22. Re söderslätt!
  Krigsplacering i brigaderna var i ca 10 år, sedan överfördes man till lokalförsvarsförband .
  Dock beroende på befattning.
  Före 92 genomfördes regembundet rep övningar så på de 10 år skulle en normal soldat åtminstone hunnit genomföra 2 st sådana.
  idag är mobiliseringsförsvaret skrotat och kripsplacering och övning sker ej, vilket är helt hål i huvudet.

  SvaraRadera
 23. Mer än hälften av svensk oljeimport kommer från Danmark och Norge och måste ersättas de närmaste 5- 7 åren då oljeutvinningen i dessa länder faller som en sten. (fp) kan säkert tänka sig att öka den 30%-iga andel som idag kommer från Ryssland för att kunna driva alla militära kärror till lands, sjöss och i luften. Ryssarna säljer garanterat (frågan är ju inte ens ställd) om man får tro Björklund...

  Vad skall man med ett motoriserat försvar till om man inte har drivmedel?
  http://www.tsl.uu.se/uhdsg/Personal/Mikael/Stockholm_2009_03_09.pdf

  SvaraRadera
 24. OK. 2009-12 hade jag inte upptäckt Din utmärkta blogg. Beklagar att jag agerade papegoja.. ;-)

  SvaraRadera
 25. Nu vet jag inget om temperaturen i Stockholm, och kan knappast betecknas vänsterpopulist, men antar ändå att "/inte minimal denna gången" kommenterar min kommentar.

  Det finns gott om politiska påståenden som inte har vetenskaplig uppbackning, och det finns en stor bredd när det gäller samhällsvetenskaplig forskning. Det är dock absurt att mena att det faktum att Björklund väljer att bortse från internationellt välbelagda fakta i skolfrågor skulle kunna förklaras med att utbildningsväsendet påverkas av politiker.

  Många har velat finna vetenskapliga belägg för den typ av "sunt förnuft" föreställningar som fp ägnar sig åt att torgföra, men det verkar helt enkelt vara svårt att få omvärlden att anpassa sig till dessa. I ett sånt läge är det helt oseriöst att hålla fast vid idéerna och försöka anpassa ett skolsystem efter en felaktig karta. Ideologiska skyddslappar någon?

  SvaraRadera
 26. Frestande, men dels så tror jag att folkpartiklarnas chans att få igenom ett sådant program mot storebror Borgs vilja är ytterst begränsad, och dels så tror jag inte att dagens försvarsmaktsledning är kapabel att handskas med en budget- och ambitionshöjning. Det blir bara ännu fler miljarder man inte lyckas köpa helikoptrar för...

  SvaraRadera