Aktuellt

Endast 55 av 290 kommuner röstade in MP i riksdagen

Miljöpartiet är ett utpräglat stadsparti för stadsbor, vilket märks tydligt på att endast 55 av landets kommuner röstade in partiet i rik...

2010-05-31 19:44

Den 2:e juni tar Sverige ett kliv närmare diktaturen

Hos Marcus Borg (pp) kan man läsa om den 400-sidiga proposition som alliansregimen skall klubba igenom den 2:a juni.

I proppen har man gömt in lite finurligheter i hopp om att ingen skall orka läsa dem. Att göra så här, och dessutom innan den 15 veckor långa semestern som normalbegåvningarna i Riksdagen har, är förstås klassiskt.

En liten sammanfattning kanske är på sin plats.

- EU-medlemskapet och Lissabonfördragets ockupation och maktövertagande av Sverige blir grundlagsfäst.

- Det kommer framöver krävas dubbelt så många medborgare för att tvinga fram en kommunal folkomröstning.

- Offentlighetsprincipen blir frivillig för svenska myndigheter. Backuper och kopior skall inte längre omfattas av offentlighetsprincipen, så allt en myndighet behöver göra med sina pinsamheter är att råka trycka på [delete]. Detta aktualiserades ju av de sk Tsunamibanden som ju hemlighetsstämplats då det alltså visade sig att det fanns backuper på det man raderat för att dölja följande konversation:

-"Det är bara småborgerliga ****** som reser till Thailand. De kan gott förgås där borta, så blir vår andel av väljarkåren större. Dessutom är det en massa ped***** som sätter på **** och h***r runt, det vet ju vem som helst."
-"Hur kan du säga så?"
-"När jag var med *****ministern och *********ministern på statsbesök så gick vi till ***** och fick ******* och då fick vi se hur *****ministern ************."


[delete]

- Det svenska yrkesförsvaret får sättas in mot svenska folket igen. Detta är en lag som inte ens försvaret själva ville ha, och motiveras förstås med alla terroristangrepp mot Sverige. Angreppen duggar som bekant tätt, sist var ju så sent som 1975, med ockupationen av den tyska ambassaden. Kombinationen yrkesmilitärer och rätt att disponera dem mot det egna folket är inte speciellt lyckad. Försvaret övar redan rutinmässigt hur man skall hantera sådana situationer, senast för några dagar sedan övade Hemvärnet befolkningskontroll i centrala Stockholm, inklusive hur man hanterar demonstranter. Scenariet var att en extremistgrupp (alltså inte ens terrorister, utan t ex Skattebetalarnas Förening) skulle angripa Riksdagen.

Lämplig musik från mina favoritanarkister följer, även om det är en cover.

Propositionen 2009:10/80 med titeln "En reformerad grundlag" hittar man hos Riksdagen för den som olikt riksdagsmännen orkar läsa 400 sidor.

I sammanhanget är en lustig bisak att en av våra normalbegåvningar i Riksdagen, Karl Sigfrid (m), oroar sig över att EU kanske kommer införa en skatt direkt på medborgarna för att betala för de euroländer som festat loss med bättre förmåner än för oss svenskar.

Karl Sigfrid kan ju börja med att rösta nej till den nya grundlagen den 2:e maj, och i övrigt rikta sin ilska mot sin partiledare Reinfeldt som ratificerade Lissabonfördraget som innebär att Sverige inte har ett dugg att säga till om i frågan om att via en EU-skatt ta pengar från svenskarna för att ge till franska banker omvägen via grekiska statsobligationer.

Lite sent att gnälla nu, Sigfrid.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

20 kommentarer:

 1. Hmm...polisen i Halmstad blev inte sa lycklig for nagra ar sedan nar Hv ovade just stod till civila polisinsatser...

  http://hallandsposten.se/nyheter/halmstad/1.578057-hemvarnet-angrar-inte-kritiserad-ovning

  P.S: Ursakta avsaknad av prickar...

  SvaraRadera
 2. Tsunamibanden, kom de fram eller hittar du bara på?

  SvaraRadera
 3. chefsingenjören, väldigt konstig övning, liksom den i Stockholm nyss. Hemvärnet är ju dessutom placerat i Sverige, så det handlar inte om att öva utlandsinsats. Enda tolkningen är att man faktiskt övar för att sättas in i landet i "fredstid".

  Skall man visa upp de nationella skyddstyrkorna (aka hemvärnet) så kan de väl göra det med lite gammalt hederligt pang-pang och högt tempo istället, så ungdomar får ståpäls och vill gå med. Att i uniform och med vapen i hand puckla på demonstranter i centrala Stockholm känns osmakligt.

  Anonym 20:33, nej de är hemlighetsstämplade på 70 år, eller vad det nu är som krävs för att alla inblandade skall ha dött innan de avhemligas. Anledning? Någon måste sagt något väldigt olämpligt på banden.

  SvaraRadera
 4. Enligt UNT, Uppsala Normalbegåvade Tidning, så var även einsatz fürzvhaaret och lekte myndighetsväktare i Uppsala härom dagen.

  Militär:
  -Skulle det bli krig är det sannolikt i stan det skulle hända.

  UNT, längre ner:
  -Dagens övning är uppbyggt kring ett fiktivt scenario. Man har hittat sprängladdning i länsstyrelsens lokaler....

  Attans att deras reportagebild inte är kvar, ett antal cammo beklädda och AKX beväpnade statsvärnare står i försvarsställning med skatteverkets stora skylt tätt bakom sig.
  Staten verkar ha räknat ut vad som i framtiden räknas som krig och kan utspela sig när barnen sitter i arbetsläger och fastighetskatten är 1Mkr per hektar år.

  /Tishift

  SvaraRadera
 5. Lustigt. Undrar varför man försvarar Skatteverket. Har man fått direktiv från USA som övar fiktivt inbördeskrig mot tepartyrörelsen (ett skatteuppror, ungefär som Skattebetalarnas Riksförbund, mycket snack, ingen hockey).

  SvaraRadera
 6. Reinfelt är farlig för Sverige, en landsförrädare är det. Vad annars kan man benämna en person som ger bort landet till främmande makt?

  SvaraRadera
 7. Attacken mot västtyska ambassaden är inte en terrorattack i Sverige, ambassader är inte formellt sett svensk mark.

  Det enda terrordådet i Sverige de senaste 100 åren är Bulltoftakapningen, som avlöpte fredligt utan att någon kom till skada.

  SvaraRadera
 8. Ännu mer olustigt blir det i ljuset av vår försvarsmakt snart består av lejda legoknektar. Som naturligtvis arbetar för den som betalar bäst. Och de får långtgående befogenheter att ingripa i civilsamhället.
  Tack och lov att man är gammal.

  SvaraRadera
 9. Men va fan, är dagens politiker medvetna vad de håller på med?

  Ja ja, vad man har visat i Irak och Afghanistan är att med handvapen och lite sprängmedel kan man hålla en ockupationsstyrka på sträckbänken. Tur att vi lever på andra sidan oljetoppen, en strv är ganska harmlös om det inte finns bränsle...

  Det kanske kommer en tid när folk börjar få lite råg i ryggen och gjorde som förr i tiden.

  Q

  SvaraRadera
 10. Rikets försvar
  13 §
  Regeringen får sätta in rikets
  försvarsmakt i enlighet med internationell
  rätt för att möta ett väpnat
  angrepp mot riket

  Där ser man...

  SvaraRadera
 11. Om någon inbillar sig att det inte finns en färdig agenda bakom detta så får man vad man förtjänar. Jag har aldrig trot på Zeigeist o annat snack men detta får mig osökt att tänka på agendan för en globalisering.

  Vad tror Cornucopia? om globaliseringen?

  SvaraRadera
 12. "Det svenska yrkesförsvaret får sättas in mot svenska folket igen". Då är det ju bra att man avskaffat värnplikten och folkförankringen.

  SvaraRadera
 13. @Anders Troberg: Det är en välspridd missuppfattning att mark på vilken främmande stats ambassad ligger inte skulle vara svenskt territorium. Det är fel. Däremot omfattas ambassaderna av särskilda skyddsregler.

  @Cornucopia: grundlagsändringen har ju stötts och blötts i flera år nu. De förslag som läggs har varit kända länge (inte för att jag tycker de är bra. Varför gavs inga utredningsdirektiv för att utreda statsskickets grunder in extenso? En ovald statschef ska vi tydligen fortsätta att ha, några hundra år efter att Frankrike insåg det ohållbara med en sådan ordning)

  SvaraRadera
 14. Tur att man har bössorna kvar. Kanske dags komplettera ammunitionsförrådet något lite till ifall att.

  Man har tagit hand om utländska fogdar och deras hejdukar förr i detta land. Skulle det bli nödvändigt så får vi väl göra det igen.

  SvaraRadera
 15. Novosibirsk.

  SvaraRadera
 16. "@Anders Troberg: Det är en välspridd missuppfattning att mark på vilken främmande stats ambassad ligger inte skulle vara svenskt territorium. Det är fel. Däremot omfattas ambassaderna av särskilda skyddsregler."

  OK, jag var lite klumpig i hur jag uttryckte mig. Ambassader är inte vårt ansvar, och svenska myndigheter kan inte gå in på en främmande ambassad utan inbjudan.

  Relevant i det här sammanhanget är att även om vi har en viss skyldighet att förse ambassader med säkerhet, så kan det kravet knappast ställas högre än vad vi ger egna byggnader av samma dignitet. Med andra ord, har vi ingen terrorism i Sverige i övrigt så är kraven på säkerhet för ambassader obefintliga.

  SvaraRadera
 17. Jag tror dessa lagändringar kommer därför att politikerna i allt större grad börjar inse att följderna av Peak Oil troligtvis blir omöjliga att kontrollera och att befolkningen, när väl de verkliga problemen börjar bli omöjliga att hantera, kommer att protestera, ibland kanske t o m våldsamt. Vi lär i alla fall få se en och annan demostration i framtiden, till och med i det fredliga och nästan timida Sverige. I många andra länder lär det dock knappast stanna vid det. Fast jag är ju å andra sidan pessimist. Kanske blir det rent av rena "la-la" land med fantastiska framtidsutsikter och en allt nöjdare befolkning. Den som lever får se...

  SvaraRadera
 18. Man ska inte vara för konspiratorisk. Det svenska försvaret har slutat planera för försvar av riket för åratal sedan.
  Dvs det genomförs ingen planläggning för eventuell rysk attack på Gotland exempelvis.
  Inte ens Hv har genomfört en sådan planering, all fokus har varit på insats utomlands.
  Enligt ryktet ska Hv få börja planera för försvar av Sverige igen! Sen att Hv ( Nationella skyddsstyrkorna) enbart har AK, uniformer, grg och handgranater gör väl att deras förmåga att bekämpa en mekaniserad Fi är obefintligt är en annan femma.
  det ser väldigt bra ut när borgarnas valboskap ska rösta att FM har tiotals bataljoner med bondesoldater.
  En eventuell konflikt i Sverige skulle ha en utgång likt slakten på Gotländska bönder 1361, byt ut riddare mot strv och strf. och bönderna till Hv soldater.

  SvaraRadera
 19. Är det verkligen bara Piratpartiet som försvarar demokratin och grundläggande rättigheter?

  SvaraRadera
 20. Ja, lustigt dock att de mest världsfrånvända är de som försvarar demokratin bäst....

  SvaraRadera