Cornucopia?

2009-12-09 10:10

MÖP-varning

Med tanke på en del av mina inlägg så är det kanske bäst att utfärda en MÖP-varning.

MÖP betyder militärt överintresserad person, och det är inte en komplimang. Jag är dock både gift och har barn, så jag kvalificerar iaf inte som SMÖP (sjukligt militärt överintresserad person).

Upptäckte iaf att det finns en quiz, "Så du tror du är MÖP", hos Royal Quiz. Till min stora bestörtning gick jag upp och tog highscore på mitt första och enda försök.

Poängen baserar sig på hur snabbt man svarar rätt.

Så nu vill jag gärna att ni petar bort mig från highscorelistan, så jag kan leva vidare trygg i att jag inte är en MÖP utan bara lider av väldigt gott minne och allmänbildning. Hade förstås inte alla rätt, eftersom några frågor faktiskt var om sådant jag aldrig någonsin läst eller upplevt, utan antagligen bara riktigt illa MÖP:ar memorerat, ex ur taktisk synvinkel behöver jag veta vad för slags ammunition som finns att tillgå, men inte hur många gram sprängämne de innehåller.

Man kan för övrigt nå ca 4000 poäng bara genom att slumpvis snabbt klicka på ett svar.

Vill ni inte registrera er för att spara era resultat hos Royal Quiz kan ni redovisa dem här istället.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

10 kommentarer:

 1. 9100 och aldrig gjort lumpen.

  Vet inte vad som är fram och bak på ett vapen...

  SvaraRadera
 2. Fick cirka 10100.

  SvaraRadera
 3. 9000 och är en MOP, militärt ointresserad person, utan någon som helst kunskaper om vapen och ammunition (inte skivan). ÖB, sprängämnet och granatammunitionen var det ända jag inte chansade på.

  SvaraRadera
 4. 11110 och är inte direkt militärt intresserad. Läst en del...

  SvaraRadera
 5. Jag kommer trea just nu efter dig, 8 av 15 rätt. Mitt resultat baseras på allmänvetande och sunt förnuft med en och annan gissning.
  Förresten, jag vill ha mina två minuter tillbaka...

  SvaraRadera
 6. 7913. Det var för länge sedan jag gjorde lumpen :-(

  SvaraRadera
 7. 18 år sedan? Det var det för mig. Men då är det förstås MÖP-varning på mig.

  SvaraRadera
 8. Haha, 13666!

  /Starvid

  SvaraRadera
 9. 24 år sedan jag gjorde lumpen. Ej MÖP utan MLP (militärt lagomintresserad person).

  SvaraRadera
 10. bah bara 6810.. (skyller på att jag inte använde en hel del av vapensystemen som det frågades om i testet.. ;) )

  SvaraRadera