Cornucopia?

Aktuellt

Sämsta inköpschefssiffrorna i eurozonen sedan 2012

En lång rad industriindikatorer föll hårt när de rapporterades in idag. Bland annat visar inköpschefsindex (PMI) för tillverkningsindustri...

2009-11-20 07:32

Köpsignaler: ERF och LUPE

Nu var det dags för lite köpsignaler igen. Alltså inte ut och shoppa loss spenderkontot, utan tekniska köpsignaler i aktier för de som har pengar att investera och tror på sådant hokus pokus.

Först en tydlig köpsignal i den kanadensiska olje- och gastrusten Enerplus Resources Fund (TSX:ERF.UN). MA5 bröt upp över MA14 och samtidigt gav även MACD signal, vilket alltså är en klar och tydlig köpsignal.

Enerplus ger för tillfället 8.82% i årlig utdelning, fördelad som 0:18 CAD varje av årets tolv månader.

Även det svenska oljebolaget Lundin Petroleum (OMX:LUPE) gav köpsignal igår, eventuellt drivet av att man hittade lite mer olja söder om Alvheimfältet i Nordsjön, mellan 5 och 10 miljoner fat, dvs tillräckligt för att försörja hela världen. I mellan en timme och 26 minuter och upp till nästan tre timmar om det nu var 10 miljoner fat. Mer om peak oil kan eventuella Mogi-besökare läsa här.

MA5 bröt upp över MA14 för några dagar sedan och igår bekräftade så MACD en köpsignal i aktien.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

8 kommentarer:

 1. vad har du för intervall på ERF charten? Jag använder google finance gratis program och det visar inte på något köp i intervallet 30 min eller på dags nivå men väl i 2 min, 5 min och vecko intervallet.

  SvaraRadera
 2. Dagschart. Ett tick per dag.

  SvaraRadera
 3. Haha, nu fattar jag. blir ett annat bolag om man kopierar in TSX:ERF.UN och söker på google finance. Alltid lite lurigt när man ska testa nya program. Får samma resultat som du nu.

  SvaraRadera
 4. Hur funkar det med beskattning på utdelning från Kanadatruster om man äger allt via utländsk mäklare (t.ex. Interactive Brokers)?

  Har sett att det dras Kanadensisk skatt med 15% (tror jag det var) vid varje utdelning ÄVEN om jag inte bor i Kanada.

  Hur blir man av med denna skatt? Interactive Brokers hänvisar till Canadian Tax Authorities. :/

  Cornu et al: något du vet något om?

  SvaraRadera
 5. När det gäller Enerplus. Tror du att det finns utrymme för en eve utdelningshöjning framöver?

  SvaraRadera
 6. Vad är det för verktyg du använder som kan föreslå köp/sälj? Vad kostar det?

  SvaraRadera
 7. Jag använder ProTA för Mac OSX.

  Men verktyget i sig spelar ingen roll, det är modellen, vad man sätter upp för parametrar för att analysera och hur man tolkar dessa som är meningsfullt.

  Ett TA-program är bara en hammare. I sig tämligen meningslöst.

  SvaraRadera
 8. Tack! Jag kommer fortsätta följa aktieinläggen med spnning i fortsättningen. Det är kul att se hur Andra aktiesparare tänker. På återseende :)

  SvaraRadera