Cornucopia?

Aktuellt

Löfven: Skärp er "tillsammans för Sverige"

Statsministern höll i en oklipp tagning ett tal till nationen i kväll. Beskedet till svenska folket var att vi ska skärpa oss "tillsamm...

2009-11-17 08:02

Köpsignal i AOIL, säljsignal i DNO

Med gårdagens uppgångar på börserna så utlöste Alliance Oil (OMX:AOIL SDB) en teknisk köpsignal.

MA5 bröt upp över MA14 för några dagar sedan, och igår bekräftades köpsignalen av att MACD gav signal uppåt.

Även det norska oljebolaget DNO International (OSE:DNO) gav signal, fast säljsignal. Jag är dock lite missnöjd med utfallet av teknisk analys på DNO, antagligen för att aktien är väldigt nyhetsdriven och eventuellt också manipulerad om man får tro en del personer.

Säljsignalen är svag då det endast är de glidande medelvärdena som ligger bakom, och MACD har inte bekräftat. Så det rör sig egentligen om en "gå ur"-signal.

Skulle man tillämpa andra parametrar, exempelvis använda viktat glidande medelvärde så hade DNO gett säljsignal redan i fredags.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

2 kommentarer:

  1. Intressant info om ägarbilden i DNO idag:


    Info

    SvaraRadera
  2. AOIL med köpsignal går ner idag , tur jag röstade värdelöst, på förtroendet för TA, på veckans Gallup.
    DNO med säljsignal går emellertid upp.Men chansen var trots allt 50%!!

    SvaraRadera