Cornucopia?

Aktuellt

Kommer ni ihåg SVT:s Covid-19 superspridarevenemang Melodifestivalfinalen 2020?

"Det hade varit fruktansvärt tråkigt med en final utan publik." - SVT:s talesperson Vi avbryter ordinarie sändningar för att dra o...

2009-10-09 06:57

Köpsignaler - AOIL och UNG

Gårdagen gav köpsignal i Alliance Oil (OMX:AOIL SDB) och ETF:en United States Natural Gas (NYSE:UNG). Bägge gav säljsignaler tidigare, men har nu vänt upp igen. Den metod jag använder för teknisk analys går mycket ut på att undvika att ligga kvar i osäkra lägen, vilket kan ge den här formen av slagighet. Notera att mina säljsignaler inte innebär blankningstillfälle.

Tanken är att minska risken, vilket förstås också slår på uppsidan och inte bara på nedsidan. Men ekonomin i stort är osäker, så man bör kanske ha metoder för att hindra att man sitter kvar i nästa utförslöpa på börsen. Teknisk analys är ett beslutsstöd där.

Värt att notera är att jag inte har något som helst trackrecord inom teknisk analys, utan se det här främst som ett experiment. Själv prövar jag metoden för att få vägledning om framför allt när man skall gå ur positioner. T ex gick jag ur Black Pearl alldeles för tidigt. Enligt analysmetoden borde jag liggat kvar. Teknisk analys kan ge stöd för när man skall gå in och ur intressanta bolag kortsiktigt, och även ge stöd för långsiktiga trender. Exempelvis är Black Pearl inne i både en kortsiktig och en långsiktig upptrend, och har om den tekniska analysen stämmer lite mer att ge.

En titt på charten för UNG.

MA5 gick över MA14 igen, och gav köpsignal. Då MACD inte signalerade sälj tidigare, utan enbart MA5, så borde tidigare säljsignal egentligen kallas sälj-neutral. Jag kanske bör skilja fulla säljsignaler från dessa svagare signaler? Tittar man på veckocharten för UNG så är fossilgasen fortfarande i nedtrend, men det är mycket nära en långsiktig vändning, vilket skulle vara extremt bullish. Lite lustigt är att jag hörde en rek i somras på Financial Sense som talade om att man borde vänta med att gå in i fossilgasen till mitten av oktober. Där är vi snart.

För AOIL ser det annorlunda ut.

Både MA5 och MACD signalerade samtidigt efter att aktien etablerat sig på en högre nivå i veckan. Tekniskt skall detta innebära fortsatt uppgång.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar