Cornucopia?

Aktuellt

Läsarna inte oroliga över coronaviruset - dags att media tappar intresset?

Läsarenkätens 1773 respondenter visar att bloggläsarna inte är oroliga över coronavirusutbrottet, utan som det ofta är handlar det om att de...

2009-09-05 10:10

Stålhätta är det nya svart!

Ni vet ju vad man säger om män och deras fötter. Skor speglar ju mannen fötter, som speglar mannens, ja, jag vet inte. Jag har inte någon erfarenhet av kopplingar mellan mäns skor och andra attribut, utan kan bara svara för mig själv. Jag kör med stålhätta, vad det nu innebär om andra attribut.

Den hårda vägen har jag fått lära mig att speciellt kvinnor går runt hela sina liv och stirrar på andras skor. Skorna blir själens spegel, och fel fotdon reflekterar tillbaka på bäraren. Jag har lärt mig detta, men ännu inte förstått det. Fråga mig vad någon hade på fötterna och ni kommer inte få ett svar.

Här ute i modemetropolen där jag vistas är det stålhätta som gäller. För lågskor kan man med fördel välja ett par sådana här bekväma och vattentäta saker. Tål att Brunte sätter ner hoven ordentligt.

Håller de länge frågar man sig kanske? Svaret är att jag inte vet, dessa är högst tre år gamla.

Annars finns det alltid något att bygga på en gård, och då är det bra med ett par ordentliga förstärkta stålhättade skor.

Här måste jag faktiskt citera Asterix i Britannien. "Håller de länge? Vet inte, jag har bara haft dem i tjugo år". Faktiskt ganska exakt. Jag fick dem på ett Skanska-bygge som jag jobbade på sommaren 1989. Jag kan inte uttala mig om tillverkaren, eftersom det inte längre är läsbart, men håller, de gör de. Fungerar också om Rosa trampar på dem, eller om man kör över dem med en maskin, fast då gör det litet ont i själen.

När man är på beväpnad promenad på markerna så är det andra stålhättor som gäller. Lite bekvämare, lite högre, mer plats för varma sockar om man tar en längre stillastående paus i promenaden. Norska Vikingkängor (gratis redaktionell reklam).

Har bara haft dem i tre år, och slitaget blir ju inte så hårt när man inte står upp till anklarna i gödsel, så jag kan inte uttala mig om kvaliteten.

Vad jag däremot kan uttala mig om kvaliteten på är Stihls Woodline-motorsågsstövlar. Naturligvis stålhätta, det märks inte om man rullar upp en större stock på foten kan jag intyga. Skall ju även klara av behandling med motorsågen. Och så pass höga att de går upp till strax under knäna.

Så här kan de se ut efter en hel vinter i skogen, plus en del gödsel. Brukar dock försöka skölja bort gödslen, skall eventuellt vara frätande.

Vad som däremot inte är kvalitet det är Husqvarnas (OMX:HUSQ A) motorsågsstövlar. Jag har haft sådana tre vintrar. Resultatet framåt vårkanten har alltid varit enligt nedan.

Hålet i dem är så stort att en gädda kan simma igenom. De spricker i fogarna. Dyr. Skit. Köp inte. Trots stålhättan. Dessutom är de kortare än Stihls stövlar, men gillar man att få in vatten när man står i 40cm sump och jobbar så skall man förstås välja Husqvarna. Annars är investerarrekommendationen antagligen köp Stihl, blanka Husqvarna. Däremot tål Husqvarnas stövlar bevisligen att man kör över dem med en stålbandad skogsmaskin. Fast inte paret på bilden ovan, utan det var ett annat år. Spricker gör de ändå framåt våren, och att betala 7-800:- för ett par nya stövlar varje år känns sådär.

I nästa inlägg flyttar vi upp oss på kroppen.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

9 kommentarer:

 1. I vilken av boutiquerna vid Stureplan handlar du dina skor? Jag måste få veta! Säg bara inte att du köpt dem i Paris för då blir jag gaaaaalen!

  SvaraRadera
 2. Bengts Maskin och Granngården tror jag. I Paris.

  SvaraRadera
 3. Fredrik kommenterar:
  Blundstones rock. Har haft 3 par. De tål allt utom lägereld.

  SvaraRadera
 4. Fina skor! När herrn ska på bröllop eller andra högtidligheter är det lågskorna på bilden som gäller då, kostym och stihl-stövlar kan väl inte passa ihop tänker jag?!

  SvaraRadera
 5. För bröllop har jag faktiskt ett par tämligen ointressanta Bally inköpta 1992, vilka inte förtjänar någon vidare uppmärksamhet. Fast de är iofs hållbara de också. 17 år utan att ens behöva putsas är inte illa.

  SvaraRadera
 6. Fredrik R, om du behövt tre par så kan de väl inte vara så bra?

  SvaraRadera
 7. Typiskt att det är på Bengts Maskin också. Min kompis som bor i Paris brukar också handla där...

  SvaraRadera
 8. Ett finpar. Ett slit- och- slängpar och ett första par som överlevde tropiker, saltvatten, hugg och slag men som sagt inte lägereld. Suveräna skodon. Min fru tycker dock att de liknar hennes ridkängor lite för mycket.

  SvaraRadera
 9. Vad är det för märke på skorna överst? Riktigt snygga.

  Svara gärna till mailen.

  Mvh

  SvaraRadera