Cornucopia?

2008-11-21 08:30

Tänk om du kunde hälsa på dig själv i framtiden...

... där du ligger i din egen avföring övergiven av alla och misshandlad av personalen på vårdhemmet, som dessutom stjäl dina fickpengar. I 20 år, innan du till slut tillåts dö. Och din feta pension tas av kommunen som betalning för vårdhemmet.

Undrar varför vi inte får se reklam från pensionbolagen som visar ovanstående fullt realistiska pension? Istället så är allt grönt och skönt, friskt och hälsosamt, och det är lägenheter på Rivieran, det är egen häst och lyxigt nyrenoverat kök.

Hur blir det nu med pensionerna? Nu skall 40-talisterna plocka ut sina pensionspengar, både de privata och från de statliga AP-fonderna. Nu när börsen kraschat. Det kommer ge ett rejält nedtryck på marknaderna i åtminstone ett decennium till, tills åtminstone de privata pengarna förbrukats.

Drömmen om pensionen är just en dröm. I verkligheten slutar inte livet grönt och skönt, för annat än ett fåtal. För de flesta slutar man som vårdpaket, under pina och plåga. Vem är då lycklig över att de jobbat halvt ihjäl sig för att få ihop ett pensionssparande som skulle ge ålderdomen från reklamen? Var sjätte svensk man dör dessutom innan pensionen, och var elfte kvinna också.

Den bästa reklamen kommer från Stadsmissionen tror jag, och kör på temat "Tänk om du kunde hälsa på dig själv i framtiden". Den lille gossen står utanför cykelaffären, och frågar ägaren "Är det min affär?". Ägaren skakar på huvudet och pekar på den alkoholiserade uteliggaren intill, som alltså är gossen i framtiden.

För alla slutar det inte lyckligt.

Det är juletider, och det börjar bli kallt. Det finns alltid någon som har det värre än vad du har. Du har åtminstone tillgång till en dator tydligen. Tänk på våra hemlösa och utslagna. Stadsmissionen i Stockholm har plusgirokonto 90 03 51-8. Stadsmissionen i Göteborg har 90 02 09-8. Stadsmissionen i Malmö har bankgiro 900-3252. Det går också att betala direkt via nätet och din Internetbank.

Gör det.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

3 kommentarer:

 1. De flesta dör.

  SvaraRadera
 2. Bra inlägg man ska tänka på andra än sig själv i nalkande juletider.

  En annan fråga lite off topic är om du tror att en global devalvering likt denna artikel är trolig eller ens möjlig? The G20´s secret debt solution:

  http://www.moneyandmarkets.com/the-g-20s-secret-debt-solution-27996

  SvaraRadera
 3. Det är så psykiatrin/komunerna löser sin dåliga ekonomi. Det är 4ggr fler som begår självmord än som dör i trafiken. Sen alla uteliggare o missbrukare som behöver hjälp.
  Vi har ett väldigt humant samhälle.
  Jag brukar säga att politiker borde ha en timmes dödsångest i veckan, så dom fattar hur många har det. MVH

  SvaraRadera