Cornucopia?

Aktuellt

Säkerhetsfunktionerna i Revolut - skaffa kort och få 200 kronor

Detta inlägg är reklam för Revolut . Om du använder denna länk för att registrera dig för ett konto och kort får du 200:- SEK insatt på ditt...

2008-11-13 19:21

Som tur är ser inte jultomten ut som Östros

Lona Stahlins vapendragare Tomas Östros och socialdemokraterna vill i äkta amerikansk stil dela ut pengar till barnfamiljerna i jul i form av ett extra barnbidrag. Detta för att stimulera ekonomin och rädda jobben.

För de som inte minns det så gjorde man något liknande i USA i våras, flera hundra dollar per familj. Hur har USA:s ekonomi gått sedan dess?

Tydligen är det inte bara hos Lona Stahlin som lamporna är tända, men det är ingen hemma. Stahlin har smittat Östros också.

Socialdemokraterna kan förstås lägga vilka populistiska förslag de vill, gratis sprit till alla i arbetarklassen, pengar till allt och alla, legalisera droger eller vad de vill. Men som tur är så bestämmer de inte längre.

Vad skulle ett extra barnbidrag hjälpa? 90-95% av det som barnfamiljerna köper i jul är importvaror från Kina och övriga Asien. Det skulle inte ge ett enda extra svenskt jobb. Tillfällig extrapersonal har handeln ändå i julruschen, oavsett allmosor från Stahlin/Östros.

Ville man stimulera svensk ekonomi och ge mer jobb till svenskar, så skulle man istället minska skatten för arbetsgivarna. De pengarna hade åtminstone inte hamnat i Kina. Men under den socialdemokratiska regimen har vi förstås fått se hundratals miljoner, rent av miljarder kronor skickas i U-landsbidrag till Kina. Så varför inte ännu mer?

Nej, stimulans för mer överkonsumtion av plast- och elektronikprylar från Kina efter tidernas största konsumtionsorgasm på lånade pengar är inte vad vi behöver för att rädda svensk ekonomi.

Jultomten ser som tur är inte ut som Östros. Jultomten har skägg och säger ho, ho, ho. Eller så ser han ut som Anders Borg. Det är nog ur det perspektivet man skall se extra barnbidrag för inköp av Kinaprylar. Som ett ännu mer populistiskt uttalande än vad Borg gjort om bankerna. Ett tafatt försök av (s)ocialdemokraterna att bli populära.

Men vem är det som säger ho, ho, ho denna jul?

Nu när många av oss förlorat hundratusentals eller miljontals kronor på felaktiga, men fundamentalt vettiga, marknadspositioner under börskraschen, så är det dags att ägna extra jultankar till de som har det betydligt värre. Sveriges hemlösa t ex. Så känner ni att ni har ett extra barnbidrag att spendera i vinter, köp inte plast från Kina, skänk dem till t ex Frälsningsarmén eller Stadsmissionen (gratis redaktionell reklam). Då går de åtminstone till mat, lokaler eller uppvärmning, samtliga oftast svenskproducerade. Och till en god sak.

Avslutningsvis är det ständigt aktuellt med klassikern Mona Fifflar, som ger lite bakgrund kring den röd-gröna axelns stadsministeralternativ. Från Youtube, producerat av Retrospekt Produktion:

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

1 kommentar:

  1. Ge något rejält till landets fattigpensionärer istället ... många fler röster ...

    SvaraRadera