Cornucopia?

2008-10-08 12:01

Vertical Wind i samarbete med Falkenberg Energi och E.On

Ett av mina onoterade portföljinnehav, Vertical Wind AB, meddelar idag att Falkenberg Energi och E.On köper fyra stycken 250kW vertikala vindkraftverk från Vertical Wind. Se pressmeddelande här, samt information från Falkenberg Energi och från E.On.

Vindkraftverken skall både byggas och sättas upp i Falkenberg, som än en gång visar sig ligga i framkant vad gäller förnyelsebar energi och hållbar utveckling.

Falkenberg är en kommun som man kan säga mycket positivt om. Inte bara har deras kommunala bolag sedan länge storsatsat inom alternativ energi, med hyfsat låga huspriser och snabba tågförbindelser med Göteborg och Öresundsregionen är det också en attraktiv pendlingskommun. Kombinationen av förnyelsebar energi och hållbara transporter via tåg och hamn gör kommunen attraktiv ur ett peak oil-perspektiv. Kanske ett ämne för ett separat inlägg någon gång. Det är inte många kommuner i Sverige där man kan räkna vindkraftverk inifrån statskärnan.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

2 kommentarer:

  1. Miklatrollet2008-10-08 16:38

    Hej Cornucopia,

    Mycket bra blogg! Jag tycker att det hade varit trevligt med en genomgång av kriterier för en bra boendekommun utifrån ett peak oil perspektiv. Kanske skulle du rent av kunna göra en genomgång av ett antal städer för att se vilka krav som uppfylls respektive inte gör det. Du har ju koll på Göteborgsregionen i alla fall.

    SvaraRadera
  2. Miklatrollet, det kommer. Jag har tänkt skriva ngt om sådant, men nu är det fullt upp med finanskris och härdsmälta.

    SvaraRadera