Cornucopia?

2018-01-22 17:13

Starka scener på Östermalm - Sida flyttas till Botkyrka

Som ett led i regeringens utflyttande av Stockholms ca 130 myndigheter (landets näst största stad Göteborg har fem) utspelar sig just nu starka scener på Östermalm. Den svenska biståndsmyndigheten Sida ska nämligen flyttas billigare lokaler och glesbygden i Botkyrka, vilket tydligen upprör.
Östermalm.

Sveriges akademiska överutbildning missgynnar arbetstagarna

Den svenska arbetsmarknadspolitiska åtgärden att alla ska läsa på högskolan, skuldsätta sig med studielån och sedan upptäcka att det högskoleutbildas långt fler än nödvändigt är ett slöseri med skattepengar och gynnar framför allt arbetsgivarna. Studenter och arbetstagare tjänar inte på att arbetsmarknaden översvämmas av överutbildade. Kanske inte så konstigt att löneläget i Sverige för högutbildade är så dåligt som det är.
Ekonomikum vid Uppsala Universitet

Påminnelse boksignering Umeå tisdag 23:e januari

En kort påminnelse. I morgon tisdagen den 23:e januari 2017 klockan 17 - 18 signerar jag böcker hos Akademibokhandeln MVG i Umeå. Ja, Umeå. Så nu har ni chansen att komma förbi, få en signatur i en bok eller bara säga hej.
Ska försöka fylla på med bättre foton från norra rikshalvan.

Lysa - min främsta tjänst för månadssparande och indexinvestering

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Lysa.

Marknadens billigaste riskjusterade investeringstjänst Lysa har blivit min primära tjänst för långsiktigt månadssparande och enda tjänst för indexinvestering. I sin exemplariska enkelhet erbjuder den i princip allt jag vill ha. På grund av riskjusteringen tillsammans med de marknadsledande låga avgifterna är det faktiskt en tjänst jag kan rekommendera.
Utvecklingen för min defensiva Lysa-portfölj med 77% räntor och 23% aktier.

2018-01-21 18:15

Hur länge har du bott i din nuvarande bostad?

I det moderna Sverige flyttar man historiskt sett ofta, eftersom dynamiska familjesituationer och det faktum att man sällan kan jobba på samma arbetsplats livet ut, tvingar fram flytt. Så hur ser det ut för dig som läsare? Hur länge har du bott i din nuvarande bostad?
Även om man bor så här kan flytt uppstå.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...