SEB ansluter sig till de som tycker man ska minska sin börsexponering, eller som det heter risk. Detta framgår i SEB:s nya Investment Outlook, som släpps en gång i kvartalet.
Foto: SEB

Man inleder sin sammanfattning av marknadsstrategin som följer:
"Under det senaste året har vi i flera steg minskat vårt riskutnyttjande. Vi påbörjade denna process redan under det första kvartalet 2015. Tillväxtbesvikelser, beskedlig vinst- leverans, negativa oljepriseffekter och inte minst marknadens tecken på mer och mer stress har fått oss att bli försiktigare. Med facit i hand skulle vi gjort mer och i snabbare takt."
Man ser sig numera som neutral mot riskexponering, mot tidigare övervikt.

Dock tror man fortfarande på förbättrad tillväxt och stabiliserad ekonomi och tänker i så fall öka sin riskexponering. Som bank måste man förstås alltid vara positiv. Går det åt helvete blir man ändå räddad av staten i någon form, så det behöver man inte planera för. Rätt in i kaklet bara.

Skicka en kommentar Blogger

  1. För den konspiratoriskt lagde kan man hävda att sitt-still-i-båten är för att banken skall kunna dumpa sina aktier på fårket. Med samma "logik" torde detta isf vara för att banken skall kunna plocka upp billiga aktier nu när fårket säljer...

    SvaraRadera

 
Top