2015-10-19 07:57

Börsveckan inleder osäkert

Börsveckan inleder osäkert i de asiatiska tidszonerna, samtidigt som den amerikanska S&P 500-terminen inte ger någon vägledning om hur de europeiska börserna ska utvecklas.

I de asiatiska tidszonerna faller japanaska Nikkei och går -0.89% i skrivande stund, medan Hong Kong Hang Seng-index går -0.57%. Australiens All Ordinaries klamrar sig fast runt nollan på +0.02%. Just All Ordinaries kan annars ge bra ledtrådar om vart de europeiska börserna är på väg.

I USA stängde börserna upp jämfört med tidpunkten för europeisk stängning och det breda amerikanska börsindexet S&P-500 stängde +0.46%, där större delen av den mycket beskedliga uppgången kom efter de europeiska börsernas stängning. Sedan dess har terminen för S&P-500 fallit tillbaka till nivåerna för den europeiska stängningen.

Enda slutsatsen kan i det här läget bli att det är osäkert vilken riktning de europeiska börserna tar, baserat på ovanstående. Rimligtvis en öppning runt nollan, och sedan får vi se. Översatt till svenska: "Jag vet inte."

Trenden är generellt nedåt i OMXS30 eller tyska DAX, medan USA-börserna är mer positiva och S&P-500 ligger nu högre än när det sk MA50/MA200-dödskorset utlöstes. Det är dock inget ovanligt med rekyler och både den långa MA200-trenden och MA50-trenden är fortfarande fallande för indexet.
Dagschart S&P-500.

1 kommentar:

  1. Bloomberg uppger att Saudi har problem med betalningar och att företag som utför infrastrukturprojekt fått vänta upp till 6 månader.

    Fast detta har givetvis ingen påverkan på just dagens börsutveckling.

    Vänliga hälsningar

    Nanotec

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...