2014-01-31

Filters SIG/SOG-artikel verifierad

Gårdagens omnämning av Filters fantastiska artikel om den fd SIG-operatörern Erik Lewin kan verifieras från officiellt håll. Förutom berättelsen, som finns online, har köpta versioner av Filter också ett omfattande bildmaterial.


Försvarsmakten har på förfrågan från mig officiellt verifierat att Erik Lewin varit anställd hos dem under de i artikeln omtalade åren, och på de regementen som nämns, dvs K 4 Arvidsjaur och sedan K 3 i Karlsborg. Datumet där han slutade i Försvarsmakten stämmer också med artikeln.

Flera andra individuella källor har också bekräftat olika delar av artikeln för mig, bland annat ytterligare detaljer kring tjänstgöringen i Kosovo.

Det finns ingen anledning att tro något annat än att Erik Lewins berättelse är sann och att Filter alltså sitter på ett riktigt scoop, väl värt att uppmärksammas.

Har ni inte läst artikeln, gör det nu

Ännu hellre så köper ni Filter hos närmaste välsorterade tidningshandlare, så får ni även foton från utbildningstiden i SIG och tiden som contractor i Irak och Afghanistan.
Kommentarer kräver registrering, t ex hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör. Det är snabbt och enkelt att registrera sig hos Verisigns OpenID-tjänst eller MyOpenId, som kan rekommenderas, alternativt använd Facebook via tredjepartstjänsten Facebook-OpenId. Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, inklusive hets mot folkgrupp, hets mot kön, uppmaning till brott, eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam, inklusive politisk reklam, t ex länkar till politiska partier eller kopierad text från partier, kommer raderas. Det samma gäller sk folkhemsfundamentalistisk vokabulär och feministisk hetsretorik. En del inlägg identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats, vilket kan ta flera timmar. Vid fler än 200 kommentarer syns inte alla kommentarer direkt utan man måste klicka på Visa fler. För ouppmärksamma kan det se ut som att kommentarer raderas eller censureras, men de finns kvar under Visa fler. Frånvaron av radering innebär inte ett stöd för kommentaren från bloggens sida, bara att den inte verkar bryta mot lagar, reglerna eller är en sanitär olägenhet. För att kunna kommentera behöver du ha tredjeparts cookies aktiverade i din webläsare.
Nedanstående kommentarer kommer från bloggläsare och är inte en del av det redaktionella innehållet.

8 kommentarer:

 1. En intressant berättelse. Har någon här läst hans bok?

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 2. Vem äre som har bladdrat om lösskäggen i goretex-ställ? Vem avslöjade portkoden till Heimdall? Var det nån som lyfte på presseningen på den utbrända bandvagnen? Ge fan i sånt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och det var INTE jag som, av pur uttråkning, belyste en amerikansk helikopter med min infraröda laserpek.

   Radera
  2. Däremot kanske jag höll i svetsen när vi förseglade tunga repverkstaden inifrån och hade fylleslag därinne. MP stod utanför i säkert tre timmar och bankade men tji fick dom.

   Radera
  3. Med din verbala förmåga bör du också skriva ihop din berättelse.

   Radera
 3. "Och det var INTE jag som, av pur uttråkning, belyste en amerikansk helikopter med min infraröda laserpek."

  Ha ha ha.. det var mindre lyckat har jag hört. Man får inga kompisar bland piloterna..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han som gjorde det var f d KJ. Vid DMZ närmast Serbien dessutom, sämsta stället att göra det.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...