2013-02-25

Uppföljning teknisk analys Black Pearl

Dags för en liten uppdatering av den tekniska analysen av mitt bevaknings- och portföljbolag Black Pearl (TSX:PXX, OMX:PXX SDB). Trendkanalen nedåt fortsätter vara intakt och en förutspådd uppåtreaktion har inletts efter att kanalen testades.

Lägg till bildtext

Den 22:e februari testades kanalbotten med kraft, men visade sig hålla och aktien stängde inne i kanalen igen. Under dagen visade sig kursen 15:xx SEK i aktien och då 15:- SEK var min målkurs så var det svårt att hålla borta fingrarna från köpknapparna. För att slippa tjat om backtrading säger jag som vanligt inte vad jag gjorde personligen.

Så länge trendkanalen håller så kan nu aktien kanske fortsätta uppåt till 18:50 SEK, eller något högre om det går fort, utan att nedtrenden är bruten. Sedan bör aktien fortsätta nedåt. Inte osannolikt var det inte sista chansen att köpa på 15:xx förra veckan. Och det kan förstås bli betydligt billigare än så innan det vänder. Vi kan också sett botten den 22:e. Vem vet? Inte jag iaf.

Intervallet 15 - 16:- SEK kan mycket väl blivit ett nytt stödområde efter dippen den 22:e. Det märker vi om det sker nya test av nivån. En stödnivå innebär också en möjlighet till vändning. Ca 16:60 SEK är också en stödnivå nu.

Men i grunden är trenden nedåt. Dock håller MACD och även MA5/MA14 på att vända upp och skulle i så fall utlösa en köpsignal från de här nivåerna, vilket ger visst stöd för tanken att aktien kanske bottnat för den här gången. En bekräftelse kommer först om aktien etablerar sig stabilt över trendkanalens tak som befinner sig på 19:- SEK.

För den som undrar över om trendkanalen är godtycklig, så är den uträknad utifrån en matematisk linjär regression mellan den 13:e september och den 23:e januari och är alltså inte något jag hittat på på egen hand.
Kommentarer kräver registrering, t ex hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör. Det är snabbt och enkelt att registrera sig hos Verisigns OpenID-tjänst eller MyOpenId, som kan rekommenderas, alternativt använd Facebook via tredjepartstjänsten Facebook-OpenId. Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, inklusive hets mot folkgrupp, hets mot kön, uppmaning till brott, eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam, inklusive politisk reklam, t ex länkar till politiska partier eller kopierad text från partier, kommer raderas. Det samma gäller sk folkhemsfundamentalistisk vokabulär och feministisk hetsretorik. En del inlägg identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats, vilket kan ta flera timmar. Vid fler än 200 kommentarer syns inte alla kommentarer direkt utan man måste klicka på Visa fler. För ouppmärksamma kan det se ut som att kommentarer raderas eller censureras, men de finns kvar under Visa fler. Frånvaron av radering innebär inte ett stöd för kommentaren från bloggens sida, bara att den inte verkar bryta mot lagar, reglerna eller är en sanitär olägenhet. För att kunna kommentera behöver du ha tredjeparts cookies aktiverade i din webläsare.
Nedanstående kommentarer kommer från bloggläsare och är inte en del av det redaktionella innehållet.

2 kommentarer:

  1. Skriv något om detta istället; Kapitalförstöring å det grövsta bedrivet av bl.a våra Carema-ägare KKR m.fl.

    http://www.bloomberg.com/news/2013-02-25/biggest-lbo-failure-is-energy-future-purgatory-for-kkr.html

    SvaraRadera
  2. Din granne Finansmarknadsbloggen skriver att priserna på åkermark etc faller nu. Klassiskt exempel/beteende där kapitalet "gömt" dig under den finansiella härdsmältan och dess efterverkande oro. Nu tror man att allt är frid varför man går ur och in på aktiemarknaden igen. Personligen tror jag att det bara råder respit under centralbankernas manipulationer. Under The Great Depression var banksyndikaten de största spekulanterna i mark vilket tillsammans med The Dustbowl orsakade den enorma arbetslösheten (bonde-samhällets slutliga upplösning)på 25%.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...