2013-02-27

Kollaps på bokrean

Missade igår att David Jonstads bok Kollaps - Livet vid civilisationens slut finns på bokrean som inbunden endast hos Adlibris.

Min tidigare recension hittar ni här. Den inbundna reaboken kostar 95:- hos Adlibris

Annars går det antagligen precis lika bra med den oreade pocketversionen för 49:- SEK hos Adlibris, 46:- SEK hos Bokus, 45:- hos Bokia eller 49:- hos CDON.

Kommentarer kräver registrering, t ex hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör. Det är snabbt och enkelt att registrera sig hos Verisigns OpenID-tjänst eller MyOpenId, som kan rekommenderas, alternativt använd Facebook via tredjepartstjänsten Facebook-OpenId. Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, inklusive hets mot folkgrupp, hets mot kön, uppmaning till brott, eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam, inklusive politisk reklam, t ex länkar till politiska partier eller kopierad text från partier, kommer raderas. Det samma gäller sk folkhemsfundamentalistisk vokabulär och feministisk hetsretorik. En del inlägg identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats, vilket kan ta flera timmar. Vid fler än 200 kommentarer syns inte alla kommentarer direkt utan man måste klicka på Visa fler. För ouppmärksamma kan det se ut som att kommentarer raderas eller censureras, men de finns kvar under Visa fler. Frånvaron av radering innebär inte ett stöd för kommentaren från bloggens sida, bara att den inte verkar bryta mot lagar, reglerna eller är en sanitär olägenhet. För att kunna kommentera behöver du ha tredjeparts cookies aktiverade i din webläsare.
Nedanstående kommentarer kommer från bloggläsare och är inte en del av det redaktionella innehållet.

4 kommentarer:

 1. Jag håller inte alls med honom om att komplexitet skulle orsaka sårbarhet.Statlig komplexitet, ja givetvis, där är ju allt koncentrerat till en enda punkt varifrån allt sen är hierarkiskt staplat som ett korthus. Centralstyrning, utöver familjegruppen i jägar/samlarsamhället, är omöjligt, det har Ludwig von Mises berömt bevisat.

  Organisk komlexitet ger tvärtom flexibilitet. Saker och ting är vitt diversifierade med massor av olika varianter som på olika sätt reagerar på de ständiga förändringarna. Faller en sak bort så tar andra över och komplexiteten snarare ökar. Se den biologiska naturen för miljarderårigt empiriskt bevis för detta, och den oreglerade marknaden är mycket snarlik denna organiska evolutinära process.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se bara hur ett enda terrordåd, som inte dödade fler än vad som avlider i sina egna badrum varje år, fick USA-staten att ruinera landets ekonomi och bli hatat i den Mellanöstern som varit dess primära säkerhetspolitiska fokus. Fiatpengar, alltså statligt centralstyrda pengar, är en extrem sårbarhet. Att räntan är planekonomiskt dikterad av en centralbank betyder att det inte finns nån flexibilitet och anpassningsförmåga alls med gigantiska felinvesteringar som följd. Men det är som sagt *enkelheten* i den statliga centralstyrningen som orsakar sårbarheten och kollapsen. Större organisk komplexitet hade gett större flexibilitet och mycket mindre sårbarhet.

   Radera
 2. Såg otippat Midvintermörker på reabordet på Ica-Maxi (Sisjön) när jag var och handlade en sväng i gårkväll.

  SvaraRadera
 3. Jag passerar sällan några butiker nuförtiden, men jag har instruerat hustrun att hålla utkik efter Midvintermörker. Skulle i och för sig helst ha den som e-bok, men det känns lite principiellt fel att betala mer för digital distribution än fysisk.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...