2013-02-26

Gårdagens föreläsning för Börsgruppen vid Linköpings Universitet

Igår var jag och höll vad jag trodde skulle vara en entimmes lunchföreläsning för Börsgruppen vid Linköpings universitet. Missade dock att man tillämpade akademisk kvart så jag fick komprimera en del. Ber om ursäkt för detta.

Det Reuters-sponsrade börsrummet på universitetet.
"Observe, traders in their natural habitat.
Please don't tap the glass, they are easily
frightened"
står det på lappen. 

Föreläsningssalen C3 var nästan helt fullsatt och ca 95 personer var anmälda.

Sal C3 en bit in på den
akademiska kvarten. Ja, du fick
med din hand där.
Själva presentationen finns här att ladda ner för intresserade (PDF, 7.2 Mb), men utan mitt babbel till så säger den inte speciellt mycket alls faktiskt, utan är mest en service till de som var närvarande.
Linköping sägs vara en av landets
mest cykelvänliga orter och inte
spelar vinterlandskapet någon roll.

Nästa vecka ska jag hålla en lite längre föreläsning för inbjudna Avanza Private Banking och Pro-kunder på plats i Stockholm. Förhoppningsvis utan akademisk kvart. Inbjudan ska ha gått ut till berörda Avanzakunder.

Som vanligt blir det en del som jag inte brukar skriva om, eller alls skrivit om, vilket PDF:en från senaste föreläsningen också skvallrar lite om.

Rimligtvis blir nästa veckas publik en krävande skara, kanske i klass med åhörarna till föreläsningen jag ska hålla på svenska Mensas stormöte i Jönköping i juni.
Kommentarer kräver registrering, t ex hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör. Det är snabbt och enkelt att registrera sig hos Verisigns OpenID-tjänst eller MyOpenId, som kan rekommenderas, alternativt använd Facebook via tredjepartstjänsten Facebook-OpenId. Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, inklusive hets mot folkgrupp, hets mot kön, uppmaning till brott, eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam, inklusive politisk reklam, t ex länkar till politiska partier eller kopierad text från partier, kommer raderas. Det samma gäller sk folkhemsfundamentalistisk vokabulär och feministisk hetsretorik. En del inlägg identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats, vilket kan ta flera timmar. Vid fler än 200 kommentarer syns inte alla kommentarer direkt utan man måste klicka på Visa fler. För ouppmärksamma kan det se ut som att kommentarer raderas eller censureras, men de finns kvar under Visa fler. Frånvaron av radering innebär inte ett stöd för kommentaren från bloggens sida, bara att den inte verkar bryta mot lagar, reglerna eller är en sanitär olägenhet. För att kunna kommentera behöver du ha tredjeparts cookies aktiverade i din webläsare.
Nedanstående kommentarer kommer från bloggläsare och är inte en del av det redaktionella innehållet.

2 kommentarer:

  1. Köpsignalen är onekligen där! Jag tror vi får en flykt från obligationssparande mot aktier vilket antagligen kommer att leda till räntehöjningar som förstärks av länderskuldproblem.

    Börsen behöver dock vila med en korrektion. Som vanligt vet vi inte om det blir i spannet 5-10% eller modell större, 50% från sommaren -12.

    SvaraRadera
  2. Tack för en intressant föreläsning och en trevlig pratstund efteråt.
    Det var mycket uppskattat av alla de jag pratat med, det verkade som att många fick sig ett uppvaknade.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...