2013-02-04

Är Northlands nyemission klar?

Om tre timmar, 16:30, stänger budgivningen för att delta i gruvbolagets Northlands (TSX:NAU,OSE:NAUR) nyemission. Någon stängning av budgivningen för detta är inte aktuellt, då en sådan stängning skull meddelas minst 24 timmar i förväg. Nyemissionsperioden kan dock förlängas utan förvarning.


Förra förlängningen släpptes 12:53 (iaf Nyhetsbyrån Direkts uppmärksammande av PM:et). Klockan är nu 13:30. 

Man kan välja att tolka det här positivt och att den due diligence som intresserade aktörer ville genomföra ska alltså fått tillräckligt med tid. Due diligence utför man annars främst om uppköp föreligger. Nu kan nyemissionen hamna på en sådan nivå att det i praktiken blir ett uppköp med tillhörande budplikt om en enskild ny aktieägare når tillräckligt hög andel aktier.

Annars kan man förstås tolka det hela negativt eller att frånvaron av besked inte betyder ett dugg. Hade budgivningen stoppats i förtid hade det förstås varit ett entydigt positivt besked, men så kommer iaf inte att ske då det inte längre är 24 timmar kvar till 16:30 idag måndagen den 4:e februari.

Lämnar fältet öppet för den som vill skriva av sig sin eventuella ångest. Northland handlas i skrivande stund i 0:96 NOK och har återhämtat sig från som lägst under 0:70 NOK förra veckan.

Kom som vanligt ihåg att när det gäller Internet och kraschade aktier, så finns det många som förlorat pengar och som tror att deras förluster kan vägas upp av att man försöker prata ner aktien eller företaget. Basera aldrig dina investeringsbeslut på andras behov av terapi.
Kommentarer kräver registrering, t ex hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör. Det är snabbt och enkelt att registrera sig hos Verisigns OpenID-tjänst eller MyOpenId, som kan rekommenderas, alternativt använd Facebook via tredjepartstjänsten Facebook-OpenId. Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, inklusive hets mot folkgrupp, hets mot kön, uppmaning till brott, eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam, inklusive politisk reklam, t ex länkar till politiska partier eller kopierad text från partier, kommer raderas. Det samma gäller sk folkhemsfundamentalistisk vokabulär och feministisk hetsretorik. En del inlägg identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats, vilket kan ta flera timmar. Vid fler än 200 kommentarer syns inte alla kommentarer direkt utan man måste klicka på Visa fler. För ouppmärksamma kan det se ut som att kommentarer raderas eller censureras, men de finns kvar under Visa fler. Frånvaron av radering innebär inte ett stöd för kommentaren från bloggens sida, bara att den inte verkar bryta mot lagar, reglerna eller är en sanitär olägenhet. För att kunna kommentera behöver du ha tredjeparts cookies aktiverade i din webläsare.
Nedanstående kommentarer kommer från bloggläsare och är inte en del av det redaktionella innehållet.

4 kommentarer:

 1. Varför skulle de vilja stänga budgivningen i förväg?

  Jag antar att man inte blir garanterad tilldelning bara för att man lägger ett bud och att de som bjuder högst är de som får köpa ifall emissionen blir övertecknad.

  SvaraRadera
 2. Jag tror att de som köper idag runt kronan gjort en riktigt dålig affär, spännande blir det hursomhelst.

  SvaraRadera
 3. Due diligence görs mycket riktigt i samband med förvärv och avyttringar, men även vid andra former av nya/utökade åtaganden. Det är helt rimligt om en aktör ska gå in med ett par hundra miljoner antingen i eget kapital eller skuld väljer att göra en DD som företaget får lov att ställa upp på.

  SvaraRadera
 4. Blir inget besked ikväll men det var ju väntat...

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...