2012-12-27

Vem väcker dig om det börjar brinna?

Nedanstående är ett tillfälligt avbrott med samhällsinformation från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Se det som gamla hederliga Anslagstavlan.

Ett passande budskap så här i juletider.

Tittar du på ovanstående film så går några redan budgeterade ören i form av skattepengar till mig, varav jag betalar upp till 80% i egenavgifter och skatter tillbaka till just stat och kommun. Kort sagt är detta reklam och ni kan därmed kalla mig för skattepengdiare också.
Kommentarer kräver registrering, t ex hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör. Det är snabbt och enkelt att registrera sig hos Verisigns OpenID-tjänst eller MyOpenId, som kan rekommenderas, alternativt använd Facebook via tredjepartstjänsten Facebook-OpenId. Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, inklusive hets mot folkgrupp, hets mot kön, uppmaning till brott, eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam, inklusive politisk reklam, t ex länkar till politiska partier eller kopierad text från partier, kommer raderas. Det samma gäller sk folkhemsfundamentalistisk vokabulär och feministisk hetsretorik. En del inlägg identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats, vilket kan ta flera timmar. Vid fler än 200 kommentarer syns inte alla kommentarer direkt utan man måste klicka på Visa fler. För ouppmärksamma kan det se ut som att kommentarer raderas eller censureras, men de finns kvar under Visa fler. Frånvaron av radering innebär inte ett stöd för kommentaren från bloggens sida, bara att den inte verkar bryta mot lagar, reglerna eller är en sanitär olägenhet. För att kunna kommentera behöver du ha tredjeparts cookies aktiverade i din webläsare.
Nedanstående kommentarer kommer från bloggläsare och är inte en del av det redaktionella innehållet.

5 kommentarer:

 1. Om SVT ska sända någon typ av reklam så borde detta vara en av de som sänds. Kan verkligen nå ut till många och rädda liv..

  SvaraRadera
 2. Ytterligare ett skäl att bo i stan för övrigt. Det är bara innanför 10-minutersgränsen som räddningstjänsten har någon egentlig livräddande funktion. På landet får dom mest begränsa spridningen och sopa upp resterna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte så oroad för egen del. 2 minuter försiktig bilkörning till brandstationen för min del, 8 minuter lugnt tempo löpning, sex minuter om man tar ut sig. Två grannar är deltidsbrandmän med jour i hemmet 50% av tiden.

   Rycker ut ofta gör de också, även om det mest är bil- och om våren MC-olyckor, så de är ganska rutinerade. Har dock varit tre bränder inom bara någon kilometer de senaste åren, plus övrigt inom deras område.

   Radera
 3. Ha inte din siberian husky lös i skogen, boskapsägare är skjutglada!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...