2012-12-27

Midvintermörker kapitel 10: Döda! Döda! Döda!

Tionde kapitlet utspelar sig mellan ca 08:30 och 11:00, där allt utom de sista två delkapitlen utspelar sig mellan ca 08:30 och 09:30.

Kapitlet var det sista jag skrev de där fyra dagarna sommaren juli 2010.

Därefter var mina ögon fyrkantiga efter att ha suttit vid datorn i åtminstone 64 timmar på fyra dagar.  En kontroll av de blogginlägg jag också skrev vid tidpunkten visar att det var runt den 17:e juli 2010 jag gjorde detta.

Jag rörde inte manuset på en månad efter Döda! Döda! Döda! Det är priset man betalar för att jobbat så intensivt på kort tid. Sedan skrev jag epilogen, Epitafium, på en dag i augusti. Resten var omarbetning, faktakoll och redigering. Skickade in manuset till tre förlag i september, några veckor innan bokmässan.

Ett förlag sade rakt av nej, utan motivering. Ett annat var intresserat, men ville att jag skulle betala för redaktörsarbetet, så kunde vid dela på vinsten... Ett tredje var intresserat, men fick inte tummen ur pga hög arbetsbelastning så jag valde att självpublicera. Dessutom skulle förlag tre inte publicerat förrän tidigast våren 2012, vilket jag tyckte var för lång tid framåt i tiden och krävde konstanta omarbetningar av boken.

Det fjärde förlaget som läste Midvintermörker var mitt nuvarande förlag Massolit. Sammantaget så var alltså tre av fyra förlag intresserade av att publicera boken. 

Midsommargryning kommer ut i vår. Beskedet är att det även blir ljudbok från start den här gången, för er som föredrar det formatet. Första redigeringsvändan är klar, det blir minst en vända till, sedan sättning och korrekturläsning.

Jag har också börjat på bok tre, även om den inte är en uppföljare till Midsommargryning eller Midvintermörker. Det blir något annat den här gången, men bör tilltala de flesta av mina läsare ändå och även bredda målgruppen betydligt. 
Kommentarer kräver registrering, t ex hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör. Det är snabbt och enkelt att registrera sig hos Verisigns OpenID-tjänst eller MyOpenId, som kan rekommenderas, alternativt använd Facebook via tredjepartstjänsten Facebook-OpenId. Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, inklusive hets mot folkgrupp, hets mot kön, uppmaning till brott, eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam, inklusive politisk reklam, t ex länkar till politiska partier eller kopierad text från partier, kommer raderas. Det samma gäller sk folkhemsfundamentalistisk vokabulär och feministisk hetsretorik. En del inlägg identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats, vilket kan ta flera timmar. Vid fler än 200 kommentarer syns inte alla kommentarer direkt utan man måste klicka på Visa fler. För ouppmärksamma kan det se ut som att kommentarer raderas eller censureras, men de finns kvar under Visa fler. Frånvaron av radering innebär inte ett stöd för kommentaren från bloggens sida, bara att den inte verkar bryta mot lagar, reglerna eller är en sanitär olägenhet. För att kunna kommentera behöver du ha tredjeparts cookies aktiverade i din webläsare.
Nedanstående kommentarer kommer från bloggläsare och är inte en del av det redaktionella innehållet.

2 kommentarer:

 1. Det blev lite snurrigt med kapitelnumreringen i titel och text sedan kapitel 7. Här på bloggen alltså... Dock författarens frihet så jag kommer inte hämta boken och korrigera som en viktigpetter...

  Kommer epilogen att läggas upp om 6 månader??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för viktigpettrandet. Skyller på "semester".

   Nä, jag tror inte jag kommenterar epilogen mer än så här.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...