2012-12-13

Intervjun med mig i Fokus

Som lite lunchmys så finns intervjun med mig i magasinet Fokus finns nu online på deras webplats, något ni som följer mig på Twitter eller min officiella Facebook-sida redan fått reda på.

Tycker som sagt att det kanske är den bästa intervjun med mig hittills, men kom ihåg att skilja på vad som är vad jag sagt och vad journalisten själv tolkat in.

Ni kan också slutligen få läsa texten kring det som jag elakt nog citerade kring er läsare förra veckan. Upprepar citatet ur sitt sammanhang:
"En välvillig tolkning är att de är nytänkande individualister. En elakare tolkning är att de är arga, vita män – förbannade på allt mjukt (invandring, dagis, genusforskning) som belastar statsbudgeten till förfång för ett starkt försvar mot ryssen."
Nu kan ni dock läsa det hela i rätt sammanhang i artikeln.

Har för övrigt även blivit intervjuad av Schibsted/SvD, som en liten del i en större artikel. Osäker på när den publiceras dock, antagligen före Maya-kalendern tar slut.
Kommentarer kräver registrering, t ex hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör. Det är snabbt och enkelt att registrera sig hos Verisigns OpenID-tjänst eller MyOpenId, som kan rekommenderas, alternativt använd Facebook via tredjepartstjänsten Facebook-OpenId. Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, inklusive hets mot folkgrupp, hets mot kön, uppmaning till brott, eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam, inklusive politisk reklam, t ex länkar till politiska partier eller kopierad text från partier, kommer raderas. Det samma gäller sk folkhemsfundamentalistisk vokabulär och feministisk hetsretorik. En del inlägg identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats, vilket kan ta flera timmar. Vid fler än 200 kommentarer syns inte alla kommentarer direkt utan man måste klicka på Visa fler. För ouppmärksamma kan det se ut som att kommentarer raderas eller censureras, men de finns kvar under Visa fler. Frånvaron av radering innebär inte ett stöd för kommentaren från bloggens sida, bara att den inte verkar bryta mot lagar, reglerna eller är en sanitär olägenhet. För att kunna kommentera behöver du ha tredjeparts cookies aktiverade i din webläsare.
Nedanstående kommentarer kommer från bloggläsare och är inte en del av det redaktionella innehållet.

7 kommentarer:

 1. Bra intervju med Sveriges absolut mest läsvärde skribent på Sveriges absolut mest läsvärda blogg. Släng dig i väggen Wolodarski!

  SvaraRadera
 2. Intervjun var bra men tillför inte mycket, varken för den oinsatte eller den som har koll. Dock fick du fin reklam ;-)

  SvaraRadera

 3. Grattis Cornucopia!
  Lite beröm för du vidare"– Men jag ändrar mig ibland. Ibland väldigt mycket. Om jag skriver något idiotiskt får jag reda på det direkt."
  Tänk att få vara delaktig på en så öppen och diversifierad site!

  SvaraRadera
 4. Ja man kan definitivt fråga sig vem som attraheras.
  Lite karaktärsdrag jag noterar från den s k "Omställningsrörelsen".

  Palingenesis dvs återfödelse - man tror att samhället kommer att drastiskt omformas av t ex Peak Oil.

  Handlingskraft - omställning är ingen åskådarsport.

  Tredje positionen - dvs både kapitalism och kommunism har misslyckats med att bygga en bärkraftig värld.

  Modernism - inte tekniknaivism, men man framhåller vissa tekniska funktioner som lösningar på politiska problem.

  Därutöver finns också ett politikerförakt och en viss nationalism, åtminstone när det gäller försvarsfrågan.

  Jag skulle kunna fortsätta, men man kan notera att omställningsideologin överlappar till typ 80-90% med en gammal ideologi, nämligen fascismen. Nån som är sugen på att kommentera det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Siffran 80-90 % är förstås gripen ur luften och helt grotesk.

   Det är alldeles för mycket att kommentera. Men fascism kännetecknas av ledarkult snarare än av politikerförakt, för att ta ett enda exempel. Och omställningsrörelsen har ingen ledarkult utan är väldigt anti-auktoritär. Så du är helt fel ute.

   Radera
  2. Vanlig missuppfattning, det där med ledarkult. Däremot har den ju delvis sitt ursprung ur syndikalismen, som också är anti-auktoritär. Ännu en beröringspunkt alltså, även om jag kanske mer skulle kalla både fascismen och omställningsrörelsen för anti-ideologisk än anti-auktoritär.

   Båda lägger ju också stor tonvikt på att leva på ett visst sätt, "vitalt", "ekologiskt" med mera etc.

   Radera
 5. Det var roligt att läsa intervjun. Fokus gör rätt bra artiklar.

  Du sa att du hade en ficklampa med dig, vilket bra, och inte värmeljus. Men en survivalist borde också ha med sig någon form av stearinljus. Att kunna göra upp eld är ett måste.

  Måhända Iran utvecklar sitt kärnvapen och bränner av en kärnvapenbestyckad interkontinental missil med adress USA, som av någon anledning briserar i atmosfären över Sverige. Jag är inte säker på att dagens ficklampor klarar av en EMP i atmosfären över Sverige.

  Men om din ficklampa är konstruerad som en Faradays bur, kan du fortsätta med att känna tillfredsställelse över att tagit alla eventualiteter i beaktande.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...