2012-12-23

Börsernas öppettider i julhelgen

I Norden är börserna stängda julafton till och med annandagen.


Men det kan vara intressant att notera att i USA är börserna öppna på julafton och annandagen.

Däremot är det bara halvdag på julafton, men handeln är återigen igång fullt ut på annandag jul.

I London, Kanada och Australien är börsen dock stängd både julafton och annandag jul (eng boxing day), men marknaderna är alltså igång på julafton som väl i princip bara firas i Norden.

Bland de icke-kristna länderna är faktiskt Tokyobörsen stängd på julafton, då man firar kejsarens fördelsedag.
Kommentarer kräver registrering, t ex hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör. Det är snabbt och enkelt att registrera sig hos Verisigns OpenID-tjänst eller MyOpenId, som kan rekommenderas, alternativt använd Facebook via tredjepartstjänsten Facebook-OpenId. Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, inklusive hets mot folkgrupp, hets mot kön, uppmaning till brott, eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam, inklusive politisk reklam, t ex länkar till politiska partier eller kopierad text från partier, kommer raderas. Det samma gäller sk folkhemsfundamentalistisk vokabulär och feministisk hetsretorik. En del inlägg identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats, vilket kan ta flera timmar. Vid fler än 200 kommentarer syns inte alla kommentarer direkt utan man måste klicka på Visa fler. För ouppmärksamma kan det se ut som att kommentarer raderas eller censureras, men de finns kvar under Visa fler. Frånvaron av radering innebär inte ett stöd för kommentaren från bloggens sida, bara att den inte verkar bryta mot lagar, reglerna eller är en sanitär olägenhet. För att kunna kommentera behöver du ha tredjeparts cookies aktiverade i din webläsare.
Nedanstående kommentarer kommer från bloggläsare och är inte en del av det redaktionella innehållet.

4 kommentarer:

 1. Det var ju intressant och informativt inlägg. Är det meningen att vi andra skall fylla på med kommentarer som intresseklubben kan anteckna?

  Själv valde jag mig att sätta mig och vara likvid under julen då börsen kan röra sig lite hur som helst när fiscal cliff närmar sig samtidigt som man har begränsade möjlighet att ändra sin position ifall man ligger på svenska börsen.

  SvaraRadera
 2. Du får skriva på din blogg vad du vill men jag tror att de flesta är mer intresserade av öppna offentliga toaletter och bordeller än världens börser.

  Börsen i Warszawa, ett huvudstad i ett EU-land, håller också stängt 24-26 december. Här är info:
  http://www.gpw.pl/wydarzenia_en/?ph_tresc_glowna_start=show&ph_tresc_glowna_cmn_id=49566

  Vidare undrar jag vad du menar när du skriver " [...]är alltså igång på julafton som väl i princip bara firas i Norden."
  Jag skall bara säga att Julafton firas även i Polen - det är verkligen den främsta familjehögtiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Formuleringen "i princip" är en reservation för att det även finns andra länder som firar julafton. Polska börsen är dock mindre intressant för de flesta av mina läsare.

   Vad jag vet om polskt julfirande är t ex att man inte öppnar julklappar förrän man ser den första stjärnan på himlen. Hur det hanteras vid mulet väder får du gärna svara på.

   Radera
 3. Ursäkta, du skrev "i princip" jag tittade på ordet "bara" som fångade min uppmärksamhet.

  Med första stjärnan så sätter man sig till bordet för att äta. Syns inte stjärnan så sätter man sig till bordet ändå, man är hungrig trots allt. Efter maten så öppnar man julklappar.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...