2010-09-28

IMF erkänner: Var för optimistiska

Internationella Valutafonden erkänner att de bara fantiserade när de pratade om 3.75% global ekonomisk tillväxt år 2010. Den gissningen kommer inte uppnås enligt IMF om man får tro Bloomberg.

Som vi alla vet så gissar bara prognosmakarna, men det är ju åtminstone storsint att medge att man gissat fel. Fast det kan förstås också vara en felgissning.

Det vore befriande om någon slog ut med händerna och erkände.

-"Vi vet helt enkelt inte ur ett så komplext system som den globala ekonomin kommer utvecklas!"

Men det lär ju inte ske. Då kan inte ekonomerna motivera sina höga löner.

Beskedet är nu iaf att tillväxten saktar in. Ingen överraskning där. Hur börserna reagerade på detta har ni alla redan sett...
Kommentarer kräver registrering, t ex hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör. Det är snabbt och enkelt att registrera sig hos Verisigns OpenID-tjänst eller MyOpenId, som kan rekommenderas, alternativt använd Facebook via tredjepartstjänsten Facebook-OpenId. Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, inklusive hets mot folkgrupp, hets mot kön, uppmaning till brott, eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam, inklusive politisk reklam, t ex länkar till politiska partier eller kopierad text från partier, kommer raderas. Det samma gäller sk folkhemsfundamentalistisk vokabulär och feministisk hetsretorik. En del inlägg identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats, vilket kan ta flera timmar. Vid fler än 200 kommentarer syns inte alla kommentarer direkt utan man måste klicka på Visa fler. För ouppmärksamma kan det se ut som att kommentarer raderas eller censureras, men de finns kvar under Visa fler. Frånvaron av radering innebär inte ett stöd för kommentaren från bloggens sida, bara att den inte verkar bryta mot lagar, reglerna eller är en sanitär olägenhet. För att kunna kommentera behöver du ha tredjeparts cookies aktiverade i din webläsare.
Nedanstående kommentarer kommer från bloggläsare och är inte en del av det redaktionella innehållet.

5 kommentarer:

 1. Lars Börsras2010-09-28 16:08

  Tänk vad mycket bättre deras gissningar skulle vara, bara de hade lägre löner.

  Nå, det är någon som är villiga att betala för dessa tjänster, och tydligen tillräckligt nöjda för att fortsätta att betala. Mediokra eller inte, betalar gör de. Och så länge det finns efterfrågan och betalningsvilja för denna kvalitet, så länge kommer vi att fortsätta att få det.

  SvaraRadera
 2. Men IMF's ekonomer får ju betalt av skattepengar från diverse lænder eller hur?

  Så då ær det ju ett statligt efterfrågan (artificiel) och inte en efterfrågan från den fria marknaden. Sedan att yrket ekonomer och allt relaterad kring denna pseudovetenskap (nationalekonomer) legitimeras av staten och media gør också att deras løner kommer upp till helt løjliga højder...

  SvaraRadera
 3. Men guldet har fortsatt stiga (till 1305) och då är åtminstone jag nöjd.

  SvaraRadera
 4. @Guldkalle: i dollar ja, i kronor, tja: http://www.tavex.se/index.php?main=133

  SvaraRadera
 5. Det hade varit intressant att sätta deras löner utifrån hur bra deras gissningar varit.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...