2010-06-16

Turnaround och köpsignal i PA Resources

Jag utlovade en köpsignal i en turnaround-kandidat i mitt morgoninlägg, och den kandidaten är förstås en gammal god vän, nämligen det svenska oljebolaget PA Resources (OMX:PAR SEK,OSE:PAR).

Bolaget har genomfört en rejäl nyemission, vilket har dödat aktien under en tid. De som inte redan hade sålt på min säljsignal i början av april runt 22:50 SEK följde förhoppningsvis mitt råd och gick ur på beskedet om nyemission.

Men nu är det dags att köpa. Sista teckningsdag för teckningsrätterna är idag, och med det upphör också pressen på aktiekursen eftersom befintliga aktieägare inte längre behöver skaka fram pengar.

Passande nog gav aktien också en teknisk köpsignal igår.

MACD hade gett signal tidigare och igår bröt så MA5 upp över MA14 vilket bekräftar signalen. MACD är dessutom starkt stigande vilket pekar på en ganska trovärdig signal.

Nu har jag inte justerat charten ovan för nyemissionen, men TA-signalen finns där ändå. Man kan också styra sin webläsare till sajten BottomReached, där det finns ytterligare fyra köprekar av PA Resources de senaste dagarna. Enda negativa reken är min gamla säljrek som tar slut idag.

Man skall inte investera mot klimatet, och som vi såg i morse så är börsen i köp både i USA (S&P-500) liksom i Stockholm (OMXS30). Kvarstår då den underliggande råvaran, dvs oljan. Chart för spotpriset på den nordamerikanska finoljan följer.

Tyvärr har jag bara avslut, så det blir ingen candlestick ovan, men oljepriset ligger i köp baserat på spotpriset. Den långsiktiga trenden har dock börjat halta då MA50 precis vänt ner under MA100, men kortsiktigt stärks oljepriset.

Klimatet kan ändå sägas vara gott för PA Resources och det är alltså dags att köpa.

Lämpligen köper man betalda teckningsaktier, PA Resources BTA, som ligger några tioöringar under själva aktien. Dock kommer detta arbitrage antagligen minska ännu mer nu när det blir sista dagen för teckning av teckningsrätterna idag. I takt med att arbitraget försvinner kommer aktiekursen också stärkas är min bedömning.

Återkommer med en fundamental analys av bolaget vid senare tillfälle. Många som sågar bolaget relativt konkurrenterna tittar inte på konkurrenternas skuldsättning, utan bara på börsvärde vilket förstås är helt fel.

Alla ansvarar förstås som vanligt för sina egna investeringsbeslut, men personligen tycker jag att det är öppet mål i PA Resources just nu.
Kommentarer kräver registrering, t ex hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör. Det är snabbt och enkelt att registrera sig hos Verisigns OpenID-tjänst eller MyOpenId, som kan rekommenderas, alternativt använd Facebook via tredjepartstjänsten Facebook-OpenId. Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, inklusive hets mot folkgrupp, hets mot kön, uppmaning till brott, eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam, inklusive politisk reklam, t ex länkar till politiska partier eller kopierad text från partier, kommer raderas. Det samma gäller sk folkhemsfundamentalistisk vokabulär och feministisk hetsretorik. En del inlägg identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats, vilket kan ta flera timmar. Vid fler än 200 kommentarer syns inte alla kommentarer direkt utan man måste klicka på Visa fler. För ouppmärksamma kan det se ut som att kommentarer raderas eller censureras, men de finns kvar under Visa fler. Frånvaron av radering innebär inte ett stöd för kommentaren från bloggens sida, bara att den inte verkar bryta mot lagar, reglerna eller är en sanitär olägenhet. För att kunna kommentera behöver du ha tredjeparts cookies aktiverade i din webläsare.
Nedanstående kommentarer kommer från bloggläsare och är inte en del av det redaktionella innehållet.

8 kommentarer:

 1. En uppmärksam läsare påtalade att jag använt vanlig MA ovan, och inte WMA. Fel av mig alltså, men enda skillnaden blir att köpsignalen i så fall skulle kommit redan i måndags istället för igår tisdag.

  Skall köra WMA framöver, då det ger signaler tidigare, tidigare signaler i charten baserar sig på WMA.

  SvaraRadera
 2. När erhåller man aktierna ifall man köper BTA?

  SvaraRadera
 3. Vad är WMA?
  Jag vet MA och EMA.
  Tack för bra info
  MVH Bosse

  SvaraRadera
 4. WMA - weighted moving average, viktat glidande medelvärde.

  SvaraRadera
 5. Cornu är kontraindikator - jag säljer.

  SvaraRadera
 6. Inte för att det påverkar analysen i dett fall, men diagrammet för PAR SEK borde väl justerats för splitten 27 maj?

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...