2010-06-28

TA: Transocean, Pride och Diamond Offshore

Börserna håller på att vända nedåt, vilket man förstås kan säga massvis om. Men det tänkte jag inte göra idag.

En av de kära läsarna efterfrågade teknisk analys på bland annat Transocean (NYSE:RIG) och Pride International (NYSE:PDE). Nej, det rör sig inte om sommarens parader, utan om bolag i offshorebranschen i USA, med fokus på djuphavsborrning. Jag tar även en titt på Diamond Offshore (NYSE:DO) nedan.

Transocean, vars rigg Deepwater Horizon låg bakom miljökatastrofen i Mexikanska Gulfen, ligger faktiskt kvar i köp efter senaste signalen.

Däremot håller MACD på att dra ihop sig, och MA5 är fallande mot MA14, så jag väntar mig en säljsignal snart. Förhoppningsvis har man redan stoppat ur sig om man köpte på köpsignalen. Åtminstone har aktien tillfälligt visat styrka, till skillnad mot den fallande kniven BP, som till skillnad mot Transocean har det juridiska och ekonomiska ansvaret för olyckan.

Pride International har återigen gett sälj, trots att bolaget inte är inblandat i katastrofen.

Även Diamond Offshore har gett säljsignal.

Den tillfälliga uppgången i offshorebolagen var just tillfällig, och kanske mer driven av den generella återhämtningen på börsen än av fundamenta. Stor osäkerhet om hur framtiden ser ut för offshorebranschen råder alltjämt, och drabbar alla bolag får man förmoda, inte bara Transocean. Ger nu börserna också säljsignaler så skall man definitivt inte ligga inne i sektorn.
Kommentarer kräver registrering, t ex hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör. Det är snabbt och enkelt att registrera sig hos Verisigns OpenID-tjänst eller MyOpenId, som kan rekommenderas, alternativt använd Facebook via tredjepartstjänsten Facebook-OpenId. Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, inklusive hets mot folkgrupp, hets mot kön, uppmaning till brott, eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam, inklusive politisk reklam, t ex länkar till politiska partier eller kopierad text från partier, kommer raderas. Det samma gäller sk folkhemsfundamentalistisk vokabulär och feministisk hetsretorik. En del inlägg identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats, vilket kan ta flera timmar. Vid fler än 200 kommentarer syns inte alla kommentarer direkt utan man måste klicka på Visa fler. För ouppmärksamma kan det se ut som att kommentarer raderas eller censureras, men de finns kvar under Visa fler. Frånvaron av radering innebär inte ett stöd för kommentaren från bloggens sida, bara att den inte verkar bryta mot lagar, reglerna eller är en sanitär olägenhet. För att kunna kommentera behöver du ha tredjeparts cookies aktiverade i din webläsare.
Nedanstående kommentarer kommer från bloggläsare och är inte en del av det redaktionella innehållet.

3 kommentarer:

 1. Frågan är väl också hur nedanstående "nyhet" kommer att påverka:
  https://www.nordnet.se/mux/web/analys/nyheter/visaNyhet.html?itemid=134300002&sourcecode=sixn

  SvaraRadera
 2. Försäkringsfråga, drabbar knappast Transocean i slutändan, men till 18 advokater med biträden fått köra igenom det här några vändor inför domare så lär det väl vara en viss osäkerhet för Transocean-aktien.

  SvaraRadera
 3. Har haft Pride och Noble i 3-4 år, och det tänker jag fortsätta med. Kanske öka på lite i Noble till och med, eller köpa Seadrill. Vill man hålla sig onshore kan man med fördel titta på Baker Hughes, som jag dock inte har aktier i.

  /Starvid

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...