2010-06-22

Osäkert läge och dags för konsolidering

Stockholmsbörsen och OMXS30 slog igår mot det tak och motstånd som tidigare årshögsta utgjorde och var och nosade strax därunder.

Den starka upptrenden är intakt, men det är antagligen dags för lite konsolidering innan man gör ett nytt försök mot årshögsta. Asienbörserna ger ingen vägledning för utvecklingen idag, och S&P 500-terminen är även den osäker om riktningen. Rimligtvis faller Stockholmsbörsen tillbaka något för att jaga ikapp börstappet i New York. Antagligen välbehövligt.

Även trenden i S&P-500 är orubbad, och det kan väl inte ses som osannolikt att börserna i USA tar ny fart uppåt i eftermiddag, allt annat lika. Vilket det förstås aldrig är.

Om vi får nya positiva tag i USA så kommer det förstås ge stöd även åt Stockholm mot eftermiddagen.

Avslutningsvis en liten titt på den tyska börsen.

Utvecklingen här påminner starkt om den svenska, även om vi fick en falsk köpsignal under börsnedgången. Men även börsen i Tyskland är nu uppe och nosar på årshögsta. Det är väl värt att notera att såväl Tyskland som Stockholm skiljer sig rejält mot andra europeiska börsindex, exempelvis brittiska FTSE-100 nedan.

Eller franska CAC-40.

Skillnaden mellan just Frankrike och Tyskland är slående och det är väldigt lustigt att lögnen att den franska ekonomin skulle vara så mycket bättre än PIIGGS-länderna fortsätter leva vidare. Påståendet att Frankrike och Tyskland skulle utgöra någon form av A-lag inom euron och EMU är löjeväckande. Möjligen Tyskland, men inte Frankrike. Men utan Frankrike så faller förstås hela euron, så man får fortsätta låtsas att Frankrike är en välskött ekonomi.
Kommentarer kräver registrering, t ex hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör. Det är snabbt och enkelt att registrera sig hos Verisigns OpenID-tjänst eller MyOpenId, som kan rekommenderas, alternativt använd Facebook via tredjepartstjänsten Facebook-OpenId. Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, inklusive hets mot folkgrupp, hets mot kön, uppmaning till brott, eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam, inklusive politisk reklam, t ex länkar till politiska partier eller kopierad text från partier, kommer raderas. Det samma gäller sk folkhemsfundamentalistisk vokabulär och feministisk hetsretorik. En del inlägg identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats, vilket kan ta flera timmar. Vid fler än 200 kommentarer syns inte alla kommentarer direkt utan man måste klicka på Visa fler. För ouppmärksamma kan det se ut som att kommentarer raderas eller censureras, men de finns kvar under Visa fler. Frånvaron av radering innebär inte ett stöd för kommentaren från bloggens sida, bara att den inte verkar bryta mot lagar, reglerna eller är en sanitär olägenhet. För att kunna kommentera behöver du ha tredjeparts cookies aktiverade i din webläsare.
Nedanstående kommentarer kommer från bloggläsare och är inte en del av det redaktionella innehållet.

3 kommentarer:

 1. Hallå C, följer din blogg dagligen (försöker i alla fall, du har blivit en jäkel på att spotta ur dig inlägg) och tycker det mesta du tar upp är väldigt intressant. Jag har framför allt uppskattat dina inlägg om olja och undrar därför om du skulle kunna göra en lägesrapport om hur du tror att utveckligen ser ut den närmaste tiden?

  /Riddler

  SvaraRadera
 2. Skrev lite om det igår, se

  http://cornucopia.cornubot.se/2010/06/skvallrar-ravaruindex-om-blodfattig.html

  MA50 har gått igenom MA200 nedåt på energisidan. Skedde senast under priskraschen i samband med den akuta finanskrisen 2008. Dock spökar contango.

  SvaraRadera
 3. Jag såg det inlägget och det var det som gav mersmak om just oljan. :) Med allt vad som händer i usa till följd av deepwater horizon känns det som att oljan kan gå en egen väg framöver?

  /Riddler

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...