2010-06-10

OMXS30 mot högre höjder

I Asien stiger börserna något trots en svag avslutning för de nordamerikanska börserna igår. All Ordinaries nedan.

Värt att notera är att MA50/100/200 har inverterats för Australiens börsindex, något som inte skett sedan 2008. Inte bra kan man sammanfatta det med, även om det är en eftersläpande indikation. Men såväl Australien, Tokyo och Hong-Kong stiger nu under morgonen. Europa lär öppna uppåt, liksom USA baserat på att S&P 500-terminen pekar starkt uppåt. Åtminstone för tillfället.

För Stockholmsbörsen och OMXS30 ser det postivt ut. Index ligger kvar i kortsiktig köpsignal.

Att man igår stängde över MA100 kan knappast ses som negativt i sammanhanget, särskilt om det allmänna börshumöret är positivt globalt, om än tillfälligt. Inte omöjligt att vi åtminstone intradag kommer besöka nivåer över 1000 i index.

Annat värt att notera är en invertering av MA50/100/200 för ETF:en NYSE:USO, som är tänkt att följa oljepriset.

USO lider dock starkt av contango i oljepriset, och att man alltså tappar utveckling varje månad när underliggande terminskontrakt måste rullas framåt. Utvecklingen har inte varit speciellt imponerande.

Skall man göra TA på själva spotpriset på olja bör man nog sluta titta på USO, men Yahoo som jag hämtar mina kursdata från har inte något aggregerad termin för spotpriset, utan bara för de individuella månaderna. Kan inte lägga ut en chart för data från annan leverantör utan att betala för mig, men de glidande medelvärdena har inte inverterats för spotpriset för oljan, utan det är USO som lider av detta.

Det fungerar fortfarande med kortsiktig trading i olika oljederivat, men långsiktiga innehav i Bull Olja H eller för den delen USO kommer inte prestera lika bra som oljepriset på uppsidan, så länge priset är kvar i contango. Trenden i spotpriset för olja är fortfarande intakt uppåt, även om MA50/100/200 håller på att dra ihop sig.
Kommentarer kräver registrering, t ex hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör. Det är snabbt och enkelt att registrera sig hos Verisigns OpenID-tjänst eller MyOpenId, som kan rekommenderas, alternativt använd Facebook via tredjepartstjänsten Facebook-OpenId. Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, inklusive hets mot folkgrupp, hets mot kön, uppmaning till brott, eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam, inklusive politisk reklam, t ex länkar till politiska partier eller kopierad text från partier, kommer raderas. Det samma gäller sk folkhemsfundamentalistisk vokabulär och feministisk hetsretorik. En del inlägg identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats, vilket kan ta flera timmar. Vid fler än 200 kommentarer syns inte alla kommentarer direkt utan man måste klicka på Visa fler. För ouppmärksamma kan det se ut som att kommentarer raderas eller censureras, men de finns kvar under Visa fler. Frånvaron av radering innebär inte ett stöd för kommentaren från bloggens sida, bara att den inte verkar bryta mot lagar, reglerna eller är en sanitär olägenhet. För att kunna kommentera behöver du ha tredjeparts cookies aktiverade i din webläsare.
Nedanstående kommentarer kommer från bloggläsare och är inte en del av det redaktionella innehållet.

1 kommentarer:

  1. ...och det som gäller USO avseende contango gäller även UNG. Därför kommer åtminstone jag att börja kolla in andra alternativ. Frågan är ju som du säger vart man skall hämta triggervärden ifrån, någon annan läsare som har förslag?

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...