2010-06-22

Nej, inget ATH i guldet

Ibland, nej, oftast blir man bara trött på gammelmedia. Både SvD och DN har återpublicerat en nyhetsbyråblänkare från TT om att guldet är på ATH.

I amerikanska dollar.

Totalt ointressant för den svensk som läser respektive tidning, eftersom vi i Sverige använder valutan svensk krona.

Och i svenska kronor är inte guldet rekordhögt, där togs istället prisrekordet förra veckan. Men eftersom ingen nyhetsbyrå skrev detta, så skriver inte heller gammelmedia om det.

Postar om tidigare graf nedan.

Sedan dess har guldpriset i svenska kronor rent av fallit lite till och guldet kostar nu ca 307:- SEK per gram mot ett prisrekord på över 325:- SEK per gram.
Kommentarer kräver registrering, t ex hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör. Det är snabbt och enkelt att registrera sig hos Verisigns OpenID-tjänst eller MyOpenId, som kan rekommenderas, alternativt använd Facebook via tredjepartstjänsten Facebook-OpenId. Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, inklusive hets mot folkgrupp, hets mot kön, uppmaning till brott, eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam, inklusive politisk reklam, t ex länkar till politiska partier eller kopierad text från partier, kommer raderas. Det samma gäller sk folkhemsfundamentalistisk vokabulär och feministisk hetsretorik. En del inlägg identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats, vilket kan ta flera timmar. Vid fler än 200 kommentarer syns inte alla kommentarer direkt utan man måste klicka på Visa fler. För ouppmärksamma kan det se ut som att kommentarer raderas eller censureras, men de finns kvar under Visa fler. Frånvaron av radering innebär inte ett stöd för kommentaren från bloggens sida, bara att den inte verkar bryta mot lagar, reglerna eller är en sanitär olägenhet. För att kunna kommentera behöver du ha tredjeparts cookies aktiverade i din webläsare.
Nedanstående kommentarer kommer från bloggläsare och är inte en del av det redaktionella innehållet.

4 kommentarer:

 1. Ett av skälen till varför jag slopat gammelmedia till 99%. Känner mig mycket gladare och mer positiv.

  SvaraRadera
 2. Huruvida guldpriset i dollar är intressant eller ej för den som bor i Sverige beror väl på om man redan köpt guld eller överväger att göra det.

  SvaraRadera
 3. Nej. Bor du i Sverige så hanterar du svenska kronor, så guldpriset är endast intressant i svenska kronor, inte i amerikanska dollar. Undantaget investerare som valutasäkrar, men de läser knappast SvD om sådant här.

  SvaraRadera
 4. Men om jag tar mitt guld och sticker utomlands kan det väl inte spela någon större roll vilket guldpriset är i svenska kronor?

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...